Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je voskování?

Voskování je technika semi-permanentního odstraňování chloupků. Teplý nebo studený depilační vosk se nanáší ve směru růstu chloupků a poté je rychle odstraněn proti směru růstu. To vyrve chloupky i s kořínky, což vám poskytne hladkou pokožku na delší dobu ve srovnání s jinými metodami odstraňování chloupků, jako je holení. Cílem je odstranit nechtěné chloupky z různých částí těla, zpomalit růst nových chloupků a udržet pokožku čistou a upravenou.

Různé typy voskování

Existuje řada možností voskování v závislosti na části těla, kterou cílíte, a použité technice. Zde jsou některé populární možnosti:

  • Brazilské voskování: Tento intimní styl voskování odstraňuje veškeré ochlupení v oblasti třísel, včetně pysků a zadku, přičemž si můžete nechat malý proužek nebo trojúhelník vpředu.
  • Bikini voskování: Zaměřuje se na strany linie bikin, aby vaše pokožka byla hladká, když nosíte plavky.
  • Celkové voskování těla: Jak název napovídá, tato procedura zahrnuje odstranění chloupků z celého těla, včetně rukou, nohou, zad, břicha a obličeje.
  • Voskování obličeje: Speciálně zaměřeno na odstranění nechtěných chloupků na obličeji, jako jsou horní ret, tváře a obočí.
  • Voskování podpaží: Odstraňuje chloupky v podpaží pro hladký výsledek.
  • Voskování nohou: Může být buď poloviční (od kotníku po koleno) nebo celé (od kotníku po stehno).

Bez ohledu na typ voskování, který si vyberete, je důležité jít k zkušenému a dobře vyškolenému estetikovi, aby byla zajištěna bezpečná a účinná péče.


Jak připravit pokožku na voskování?

Pro nejlepší výsledky a minimalizaci potenciálních vedlejších účinků je zásadní správná příprava pokožky. Tady je několik tipů, co můžete udělat:

1) Vyčistěte pokožku: Začněte čištěním oblasti, která má být voskována, aby se odstranily nečistoty, olej a make-up. To zajistí, že vosk správně přilne k chloupkům.

2) Exfoliujte: Exfoliace pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky, což může zabránit zarůstání chloupků a vést k hladšímu voskování. Nejlépe se provádí 24-48 hodin před vaší voskovací schůzkou.

3) Vyhněte se opalování: Pokud voskujete oblast vystavenou slunci, vyhněte se přímému slunečnímu svitu alespoň 24 hodin před ošetřením, abyste předešli přecitlivění pokožky.

4) Nechte chloupky narůst: Chloupky by měly být dlouhé asi ¼ až ½ palce pro účinné voskování, což obvykle znamená nechat je narůst 2-3 týdny před vaší schůzkou.

Komesketický balíček k brazilské depilaci
3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.599,00 Kč
Výprodejová cena 1.599,00 Kč Běžná cena 1.799,00 Kč
Komesketický balíček k brazilské depilaci - 3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin

Význam čisté a exfoliované pokožky

Udržování pokožky čisté a exfoliované zajistí, že vosk přilne k chloupkům a ne k pokožce, což může snížit bolest a podráždění. Navíc exfoliace snižuje riziko zarostlých chloupků po voskování, protože pomáhá udržet folikuly čisté a neucpané.

Doporučení produktů před voskováním

1) Jemné čisticí prostředky: Použijte jemný čisticí gel nebo mýdlo, aby byla pokožka čistá a připravená na voskování.

2) Peelingové scrubby: Vyberte jemný peeling, speciálně formulovaný pro oblast, kterou chystáte voskovat. Pro brazilské voskování vyberte scrub vhodný pro intimní péči.

3) Peelingové rukavice nebo kartáče: Tyto lze použít s vaším běžným sprchovým gelem pro důkladnou exfoliaci.

4) Hydratační krémy: Po exfoliaci je důležité pokožku hydratovat, aby zůstala měkká a pružná. Vyberte lehký hydratační krém, který neucpává póry.


Krok za krokem: Průvodce procesem voskování

1) Příprava pokožky: Očistěte a dezinfikujte oblast, abyste odstranili nečistoty a bakterie.

2) Aplikace vosku: Vyberte správný typ vosku (teplý nebo studený) na základě oblasti a vašich preferencí. Naneste tenkou vrstvu vosku ve směru růstu chloupků pomocí špachtle nebo aplikátoru.

3) Umístění voskových proužků: Pokud používáte vosk vyžadující proužky, položte voskový proužek na voskovanou oblast a pevně přitlačte.

4) Odstranění vosku: Držte pokožku napnutou jednou rukou a druhou rukou rychle strhněte voskový proužek proti směru růstu chloupků. To by mělo být provedeno rychle, aby se minimalizovala bolest.

5) Čištění pokožky: Po voskování odstraňte zbytky vosku pomocí oleje nebo lotionu po voskování.

6) Uklidnění pokožky: Aplikujte uklidňující lotion nebo gel, například After Wax Lotion od Australian Bodycare, aby se snížilo začervenání a podráždění.

Komesketický balíček k brazilské depilaci
3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.599,00 Kč
Výprodejová cena 1.599,00 Kč Běžná cena 1.799,00 Kč
Komesketický balíček k brazilské depilaci - 3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin

Jak snížit bolest při voskování

1) Užijte si lék proti bolesti: Zvažte užití mírného léku proti bolesti, jako je paracetamol, asi 30 minut před voskováním, aby se snížil diskomfort.

2) Vyhněte se kofeinu: Kofein může zvýšit citlivost vaší pokožky, takže se mu vyhněte několik hodin před voskováním.

3) Voskování po menstruačním cyklu: Vaše pokožka bývá citlivější těsně před a během menstruace, proto naplánujte voskování na několik dní po skončení cyklu.

4) Použijte krém na znecitlivění: Můžete koupit krémy, které mírně znecitliví pokožku před voskováním. Pamatujte však, že by neměly být aplikovány na velké plochy.

Bezpečnostní opatření a hygienické postupy během voskování

1) Vždy používejte čerstvý vosk: Nikdy neopakujte použití vosku, protože může šířit bakterie.

2) Vyhněte se voskování na podrážděné nebo poškozené kůži: To zahrnuje spáleniny od slunce, škrábance nebo oblasti s aktivním akné.

3) Testujte teplotu vosku: Vždy zkontrolujte teplotu horkého vosku na malé oblasti vaší pokožky před plnou aplikací, aby se předešlo popáleninám.

4) Používejte jednorázové nástroje: Pokud voskujete doma, ujistěte se, že používáte jednorázové nástroje nebo je důkladně čistíte před a po použití.

5) Zajistěte dobrou ventilaci: Pokud používáte ohřívač vosku, ujistěte se, že místnost je dobře větraná, aby se zabránilo vdechování výparů.


Význam péče o pokožku po voskování

Po voskování může být vaše pokožka často citlivá a podrážděná. Správná péče o pokožku po zákroku je zásadní pro prevenci problémů, jako jsou zarostlé chloupky, začervenání a svědění. Správná péče po zákroku také prodlouží hladké výsledky vaší depilace a zajistí, že vaše pokožka zůstane zdravá a hydratovaná.

Péče po voskování s After Wax Lotion

Australian Bodycare je známé pro své produkty obsahující olej z čajovníku, přírodní antiseptickou složku, která pomáhá uklidnit a ochránit pokožku. Náš After Wax Lotion je speciálně navržen, aby poskytoval okamžitou úlevu po voskování.

Jak depilační vosk pomáhá uklidnit pokožku?

Lotion po voskování obsahuje složky, které spolupracují, aby uklidnily pokožku, snížily zarudnutí a zabránily podráždění. Olej z čajovníku v lotionu má antiseptické vlastnosti, které chrání před bakteriemi a infekcemi.

Výhody používání lotionu

  • Uklidňující vlastnosti: Pomáhá snižovat zarudnutí a podráždění po voskování.
  • Antiseptické výhody: Chrání pokožku před bakteriemi a podporuje hojení.
  • Hydratace: Udržuje pokožku hydratovanou a brání vysychání a šupinkování.
  • Prevence zarůstání chloupků: Pravidelné používání lotionu může pomoci předcházet zarůstání chloupků tím, že udržuje folikuly čisté.

Komesketický balíček k brazilské depilaci
3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.599,00 Kč
Výprodejová cena 1.599,00 Kč Běžná cena 1.799,00 Kč
Komesketický balíček k brazilské depilaci - 3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin

Kdy používat lotion po voskování?

Pro nejlepší výsledky aplikujte After Wax Lotion ihned po voskování. Naneste hojnou vrstvu lotionu na voskovanou oblast a jemně ji vmasírujte do pokožky. Používejte lotion denně, aby byla pokožka hydratovaná a aby se předešlo zarůstání chloupků.


Závěr

Voskování je skvělý způsob, jak dosáhnout hladké pokožky bez chloupků, ale jako u každého kosmetického zákroku je klíčová správná příprava a péče po zákroku, aby byly dosaženy nejlepší výsledky. Dodržováním doporučených kroků a rad si můžete být jisti, že vaše pokožka zůstane zdravá, hydratovaná a bez podráždění po voskování.

Péče po zákroku je zvláště důležitá pro prevenci zarůstání chloupků a snížení zarudnutí a svědění. After Wax Lotion od Australian Bodycare je vynikající volbou pro ty, kteří hledají účinné řešení po voskování. Díky svým uklidňujícím a antiseptickým vlastnostem tento lotion pomáhá chránit a pečovat o pokožku, zatímco prodlužuje hladké výsledky voskování.

Komesketický balíček k brazilské depilaci
3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.599,00 Kč
Výprodejová cena 1.599,00 Kč Běžná cena 1.799,00 Kč
Komesketický balíček k brazilské depilaci - 3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin

FAQ - Často kladené otázky


Můžu si vzít koupel hned po voskování?

Obecně se doporučuje počkat alespoň 24 hodin před tím, než si vezmete horkou koupel po voskování. To je způsobeno tím, že po zákroku jsou póry otevřené a horká voda může způsobit další podráždění. Můžete si však vzít chladnou až vlažnou sprchu, ale vyhněte se drhnutí voskované oblasti.


Jak často bych měl(a) absolvovat voskování?

Frekvence voskování se liší od osoby k osoby v závislosti na rychlosti a hustotě růstu chloupků. Obvykle se doporučuje voskování každé 3 až 6 týdnů pro dosažení nejlepších výsledků.


Existují nějaké typy pokožky, které by neměly být voskovány?

Osoby s velmi citlivou pokožkou, ti, kteří užívají určité léky, nebo osoby se specifickými kožními onemocněními, jako jsou rosacea, lupénka nebo ekzém, by měli před voskováním konzultovat dermatologa nebo odborníka na péči o pokožku. Je také důležité vyhnout se voskování na místech se spáleninami od slunce, rány, škrábanci nebo aktivním akné.


Jak se After Wax Lotion od Australian Bodycare liší od ostatních produktů na trhu?

After Wax Lotion od Australian Bodycare je jedinečný tím, že obsahuje olej z čajovníku, přírodní antiseptickou složku, která pomáhá uklidnit a ochránit pokožku po voskování. Tato složka pomáhá snižovat zarudnutí, podráždění a chrání před bakteriemi. Navíc je lotion formulován tak, aby poskytoval intenzivní hydrataci, což pomáhá předcházet vysušení a šupinkování po voskování.


Jak dlouho vydrží voskování?

Doba trvání efektu voskování se liší od osoby k osoby, ale obecně můžete očekávat, že výsledky vydrží mezi 3 až 6 týdny. Vzhledem k tomu, že voskování odstraňuje chloupky od kořínků, trvá déle, než chloupky dorostou zpět ve srovnání s jinými metodami odstraňování chloupků, jako je holení.


Jak rychle rostou chloupky?

Rychlost růstu chloupků se liší na základě individuálních genetických faktorů, oblasti těla a dalších vnějších faktorů. Typicky vlasy na hlavě rostou asi 0,5 palce za měsíc, zatímco tělové chloupky rostou pomaleji, obvykle okolo 0,1 palce za měsíc. Je však důležité si uvědomit, že rychlost růstu chloupků se může od osoby k osobě výrazně lišit.


Kolik stojí voskování?

Cena voskování se může lišit v závislosti na několika faktorech, včetně ošetřované oblasti, polohy salonu, zkušeností estetičky a konkrétního typu použitého vosku. Je vždy dobré si zjistit ceny v různých salonech nebo lázních ve vaší oblasti, abyste získali představu o průměrných nákladech.


Jak dlouhé by měly být chloupky pro voskování?

Pro co nejúčinnější voskování by měly být chloupky dlouhé mezi ¼ a ½ palce. Tato délka poskytuje dostatečný úchop pro vosk, aby odstranil chloupky od kořínku. Pro většinu lidí to znamená nechat chloupky narůst asi 2-3 týdny před voskovací seancí.


Čemu byste se měli vyhnout po voskování?

Po voskovací seanci je zásadní vyhnout se následujícím věcem, aby se předešlo podráždění a podpořilo hojení:

  • Vyhněte se přímému slunečnímu světlu nebo soláriím po dobu nejméně 48 hodin.
  • Vyhněte se horkým koupelím nebo saunám po dobu 24 hodin.
  • Vyhněte se nošení těsného oblečení na voskované oblasti.
  • Vyhněte se náročnému fyzickému cvičení, které způsobuje pocení, po dobu 24 hodin.
  • Vyhněte se drhnutí nebo peelingování voskované oblasti po dobu nejméně 48 hodin.
  • Vyhněte se používání parfémovaných produktů nebo make-upu na voskované oblasti po dobu 24 hodin.

Komesketický balíček k brazilské depilaci
3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.599,00 Kč
Výprodejová cena 1.599,00 Kč Běžná cena 1.799,00 Kč
Komesketický balíček k brazilské depilaci - 3 produkty pro depilaci intimních partií a bikin