Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je to akné?

Akné je vědecky definováno jako chronické zánětlivé onemocnění kůže. Chronické definuje akné jako probíhající dlouhodobý stav pokožky a zánětlivé definuje způsob, jakým Váš imunitní systém reaguje na vytváření zanícených, růžově červených skvrn.

Akné je onemocnění vašich vlasových folikulů / pórů / mazových žláz. Akné potřebuje kombinaci 3 věcí:

Za prvé, vaše pokožka vylučuje hodně kožního mazu nebo oleje, a proto jsou mastné a smíšené typy pleti náchylné k tvorbě akné.

Za druhé, vaše pokožka se neodlupuje dostatečně rychle - obvykle se vaše kožní buňky každých 30 dní téměř úplně vylučují. Když se přirozená exfoliace zpomalí, odumřelé kožní buňky se zachytí uvnitř vašich pórů.

Za třetí, naplněné póry kožním mazem a odumřelými kožními buňkami se stávají potravou pro bakterie způsobující akné - Propionibacterium acnes. Z růstem těchto bakterií se uvolňuje jistý druh bílkovin, na který váš imunitní systém reaguje, což způsobuje zánět, který vidíte jako skvrnu, pupínek nebo akné.

Akné je během puberty velmi časté, protože hormonální změny způsobují mastnotu pokožku a začínají tak cyklus způsobující akné.

To je také důvod, proč se ženy mohou během svého měsíčního cyklu stát náchylnými k akné.

Akné však nemá vliv pouze na teenagery a také nesouvisí pouze s hormonálními změnami během menstruace.

Akné je také stále častější u dospělých, jejíž příčina může souviset se stresem, stravou, životním stylem a jinými stresory.

Pokud máte akné, bude vaše pokožka sužována zánětlivými pupínky - lze je snadno identifikovat, protože způsobují růžovo-červený zánět.

Mohou být bolestivé, mohou tvořit hnis a po uzdravení mohou zanechat hnědé stopy hyperpigmentace.

Přečtěte si více o5 výhod Tea Tree oleje na pokožku


Proč používat olej z čajovníku?

Tea Tree olej je přírodní antiseptikum extrahované z listů australského čajovníku. Může pomoci působit proti bakteriím a mikrobiálnímu růstu, což je obzvláště užitečné v boji proti akné.

Když je odstraněna jedna z příčin, akné se nemůže dále vyvíjet. Použití oleje z čajovníku pomáhá potlačit růst Propionibacterium acnes - bakterií, které způsobují akné.

Správně naředěný produkt z obsahem Tea Tree oleje pomůže za prvé potlačit vaše akné a zadruhé mu zabránit. Jako éterický olej může olej z čajovníku velmi účinně pronikat do vašich pórů.

Póry jsou místem, kde se tvoří akné, a proto musí vaše léčba akné dosáhnout právě těchto míst. Olej odpuzuje vodu, přesně jako magnet, ale olej miluje olej, díky čemuž je olej z čajovníku dokonalým řešením pro mastnou pleť náchylnou k akné.

Při použití, se Tea Tree olej mísí s přírodním olejem z naší kůže a brání tomu, aby se ucpané póry staly „potravou“ pro bakterie způsobující akné. Bez toho nemohou bakterie akné růst, a proto lze takto akné zabránit.

Olej z čajovníku také účinně urychluje proces hojení pokožky. Už jste někdy byli uvězněni v cyklu akné. Kdy se zdálo, že se pupínků zbavíte, ale nakonec se objeví další?

Olej z čajovníku může pomoci. Jako antiseptikum může olej z čajovníku bránit růstu škodlivých bakterií v pupíncích, což znamená, že se vaše pokožka může rychle hojit.

Přečtěte si více o:  Je Tea Tree olej vhodný na pupínky?

Pleťový krém pro problematickou pleť
Výživný krém s účinnými látkami a Tea Tree proti pupínkům a černým tečkám
+16.000 recenzí
Běžná cena Od 399,00 Kč
Výprodejová cena Od 399,00 Kč Běžná cena
Pleťový krém pro problematickou pleť — Výživný krém s účinnými látkami a Tea Tree proti pupínkům a černým tečkám

Jak používat Tea Tree olej na pleť náchylnou k akné

Zbavit se akné znamená léčit alespoň jednu nebo ještě lépe 2 nebo 3 příčiny akné. To znamená zbavit se bakterií způsobujících akné, omezit vytváření kožního mazu nebo zrychlit exfoliace.

Správné postupy péče o pleť proto mohou mít velmi pozitivní účinek na aknózní pleť.

Za prvé musí všechny účinné postupy péče o pleť bojující proti akné obsahovat účinný čisticí gel, tj. Čisticí gel s olejem z čajovníku.

Pokožka, která je důkladně očištěna, není schopna zadržet odumřelé buňky. Čištění odstraní přebytečný kožní maz a zachycené odumřelé buňky. Kosmetické výrobky, jako je opalovací krém, BB krém atd., mohou také pomoci zabránit vylučování odumřelých kožních buněk, což způsobí, že se buňky stanou lepkavými, a proto se nebudou moci vyloučit.

Každodenní čištění pokožky vám pomůže tomu zabránit.

Pro-Tip: Je důležité zvolit čisticí přípravek určený pro mastnou, smíšenou a aknózní pleť. Výrobky s olejem z čajovníku jsou perfektní volbou.

Po vyčištění pokožky může být vhodné použít obličejovou masku. Jílové pleťové masky, jako je naše pleťová maska ​​s přírodním olejem z australského čajovníku, jsou pro tento cíl nejlepší. Jíl pomáhá absorbovat přebytečný kožní maz. Vyberte si naši obličejovou masku na bázi jílu a vaše pokožka bude těžit z přirozeného antibakteriálního účinku čajovníkových olejů a exfoliace ze skořápek ořechového santalového dřeva, které pomohou odstranit odumřelé buňky pokožky a předcházet tak akné.

Jeden produkt se 3 výhodami.

Používání hydratačního krému v boji proti akné nebo prevenci, je také velmi důležité. Pokud máte pokožku náchylnou k akné, používání hydratačního krému se může zdát jako poslední věc, kterou chcete udělat.

Vaše pokožka je již mastná, tak proč byste potřebovali nebo chtěli pokožku ještě víc hydratovat? Ne tak známým tajemstvím je, že mastné typy pleti často mají nedostatek určitého typu oleje, a proto nepoužívání hydratačního krému pouze mastnou pleť a akné zhoršuje.

Oleje, jako je šípkový a hroznový olej, mají vysoký obsah oleje, který pokožce chybí.

K hydrataci pokožky můžete připravit domácí směs šípkového oleje s olejem z čajovníku ve správném ředění. Nebo si můžete koupit krém s oběma složkami.

Používání hydratačního krému před spaním bude mít na vaši pokožku největší účinek, protože když spíte, vaše pokožka vytváří měně mazu a umožňuje tak vstřebání.

Již vzniklé pupínky lze ošetřit pomocí přípravku s Tea Tree olejem. Akné pupínky často potřebují extra koncentrovanou dávku účinných látek, aby se rychle uzdravily, a proto vám použití ošetřovacího přípravku, který lze konkrétně aplikovat na tyto oblasti, pomůže rychleji se pupínků zbavit.

Tyčinka pro bodové ošetření, která má v sobě antiseptický Tea Tree olej, je velmi účinná a přirozeně aktivní.

Přečtěte si více o:  Je Tea Tree olej vhodný na pupínky?

Použijte krycí tyčinku

Zatímco čekáte na účinek své nové péče o pleť, která vám pomůže zbavit se akné, jsou vaším dokonalým řešením korektory a krycí tyčinky.

Na rozdíl od většiny make-upů, které postrádají pokrytí potřebné k zakrytí skvrn po akné, korektory v tyčince mají větší množství pigmentových přísad, aby pomohly zakrýt a zamaskovat vaše pupínky.

Možná si myslíte, že korektory jsou oddělené od péče o pleť nebo, že mohou také působit nevhodně proti akné. Při výběru korektoru hledejte takový, který obsahuje olej z čajovníku. Vzhledem k tomu, že produkt nanášíte přímo na určené místo, bude tak zakrývat, ošetřovat a působit proti akné.


Jak předcházet akné

Akné nemusí definovat váš život, pokud zvolíte správnou péči o pleť, stravu a životní styl, zabráníte její tvorbě. Jak se váš přístup shoduje? Dodržujete všechny níže uvedené body, abyste se zbavili akné?

1. Pečujte o pleť s Tea Tree olejem.

Tea Tree olej je přírodní antiseptikum, které pomáhá proti pokožce náchylné k akné. Tea Tree olej lze snadno najít v produktech péče o pleť. Je účinný v čistících přípravcích a ještě účinnější v přípravcích, které necháváte působit na pokožce np. tonikum, krémy...

2. Pravidelně exfoliujte svojí pleť 

Bakterie způsobující akné se živí odumřelými kožními buňkami, které se nacházejí uvnitř pórů pokožky. Je pro ně snadné se zachytit, když máte mastný typ pleti. Pleť každého člověka se neustále odlupuje, avšak u mastných a smíšených typů pleti je těžší zbavovat se odumřelých buněk.

Pleťová maska pro problematickou pleť
Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům
+16.000 recenzí
Běžná cena 399,00 Kč
Výprodejová cena 399,00 Kč Běžná cena
Pleťová maska pro problematickou pleť — Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům

3. Používejte vhodné oleje pro váš typ pleti.

Je chybou nehydratovat pokožku náchylnou k akné. Studie prokázaly, že oleje s vysokým obsahem kyseliny linolové ve skutečnosti pomáhají zmenšovat velikost pupínků a také jich počet na pokožce . Hydratační krémy určené pro typy pleti náchylné na akné by měly obsahovat oleje jako šípkový a hroznový, stejně jako složky působící proti akné, jako je Tea Tree olej.

4. Dodržujte dietu s nízkým obsahem cukru

Hormony úzce souvisí s akné, protože specifické hormony způsobují mastnější pokožku. Hormony se mohou během puberty a menstruace přirozeně měnit, mohou však být ovlivněny také jídlem. Například inzulín je hormon uvolňovaný, když jíte potraviny s vysokým obsahem cukru. Když se uvolní, doprovází ho další hormon zvaný inzulinový růstový faktor (IGF-1), hormon schopný aktivovat vaše olejové žlázy, aby vytvořily více oleje. 

5. Omezte mléčné výrobky 

Mléčné výrobky mohou také způsobit změnu hladin hormonů. Zaprvé obsahují cukr a zadruhé přirozeně obsahují hormony, protože jsou navrženy tak, aby napomáhaly růstu telat. Jestli konzumujete hodně mléčných výrobků, zvýššujete tím hormony, které pomáhají růstu akné.

6. Zmírněte svou úroveň stresu.

Stres ovlivňuje váš imunitní systém, takže je méně schopný bojovat s nemocemi. Akné je kožní onemocnění, a proto se v dobách stresu může jeho stav zhoršovat. Cvičení a odpočinek jsou skvělé způsoby, jak zmírnit úroveň stresu. Cvičení založené na posilování svalů a dechu, jako je jóga a Pilates, jsou skvělým řešením.


4 kroky pro lepší pleť obličeje

Čistící gel na pleť s Tea Tree Olejem
Čistící pleťový gel pro každodenní čištění, pro problematickou pleť
+16.000 recenzí
Běžná cena Od 349,00 Kč
Výprodejová cena Od 349,00 Kč Běžná cena
Čistící gel na pleť s Tea Tree Olejem — Čistící pleťový gel pro každodenní čištění, pro problematickou pleť

Často kladené otázky o působení Tea Tree oleje na akné

Co je to akné?

Akné je chronické zánětlivé onemocnění kůže, které vzniká kombinací 3 faktorů; přebytečný kožní maz, zachycené mrtvé kožní buňky a bakterie způsobující akné. Akné často začíná v pubertě, protože hormonální změny mohou zvýšit produkci oleje, avšak akné dospělých je nyní také velmi běžné.


Co je Tea Tree olej?

Olej z čajovníku je přírodní antiseptikum, které lze použít k boji proti pupínkům, akné, kožním infekcím a dalším.


Jak ředit Tea tree olej na akné?

Většina přípravků s Tea Tree olejem, které působí proti akné má 0,1 až 1% koncentraci oleje Tea Tree. Domácí ředění lze provést podle tohoto postupu. Použijte například 99 gramů šípkového oleje s 1 gramem oleje z čajovníku. Postupujte podle pokynů k ředění uvedených na lahvičce oleje z čajovníku.


Kde koupit Tea Tree olej na akné

Tea Tree olej lze zakoupit online nebo od renomovaného lékárníka nebo lékárny. Při nákupu je nejlepší hledat australský olej z čajovníku, který má nejčastěji vysoký obsah terpinen-4-olu, který je hlavní látkou v oleji z čajovníku.


Co způsobuje akné

Akné je způsobeno kombinací 3 faktorů; zvýšená produkce oleje, zachycené odumřelé buňky kůže uvnitř pórů a nárůst bakterií způsobujících akné - Propionibacterium acnes. Akné začíná uvnitř pórů; kde na mastné odumřelé pokožce rostou bakterie způsobující akné, které způsobují záněty a pupínky.


Jak zakrýt akné

Akné je nejlépe zakrýt krycím make-upem, který je nekomedogenní, tj. Neblokuje póry a obsahuje složku působící proti akné, jako je Tea Tree olej. Korektory a krycí tyčinky lze použít přímo na pupínky k maskování jejich vzhledu.


Pomáhá kokosový olej na akné?

Kokosový olej obsahuje téměř 50% složky zvané kyselina laurová, která je anti-septická, ale může také blokovat póry, tj. Je komedogenní. Kyselina laurová může pomoci zabránit růstu bakterií způsobujících akné, může však také blokovat póry a zhoršovat stav. Typ pokožky náchylné na akné by se měl raději vyhýbat kokosovému oleji.


Zbavuje se zubní pasta akné

Zubní pasta vysušuje pokožku, a proto může vysušovat pupínky a akné. Nedoporučuje se jako léčba akné, protože sušení pokožky je dráždivé a může způsobit zánět. Akné je zánětlivý stav, takže je třeba se vyhnout zánětlivé péči o pleť.


Způsobuje stres akné

Stres nemůže způsobit akné, ale stres může akné zhoršit. Stres ovlivňuje imunitní funkci těla, a proto se zánětlivá onemocnění kůže, jako je akné, mohou během stresu zhoršovat.

Spot Stick tyčinka na pupínky s Tea Tree olejem
Působí proti pupínkům a černým tečkám
+16.000 recenzí
Běžná cena Od 249,00 Kč
Výprodejová cena Od 249,00 Kč Běžná cena
Spot Stick tyčinka na pupínky s Tea Tree olejem — Působí proti pupínkům a černým tečkám