Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je nápoj z aloe vera?

Nápoj z aloe vera je čirá šťáva získaná z dužiny listů rostliny aloe vera. Aloe vera nápoj je v podstatě aloe vera v tekuté, koncentrované formě. Je to nápoj, který posiluje a vyrovnává žaludek i zbytek těla.

Rostlina aloe vera je již po tisíciletí známá pro své četné léčivé účinky. Mimo jiné se používala na popáleniny, hojení ran a péči o pokožku.

Později lidé také objevili, jak využít její mnohé úžasné vlastnosti pro vnitřní použití, a proto jsou dnes k dispozici také nápoje z aloe vera.

Aloe vera může mimo jiné pomoci posílit imunitní systém, zmírnit pálení žáhy a reflux, obnovit rovnováhu kyselin a zásad v těle, normalizovat rovnováhu v žaludku, zabránit zácpě i uvolněnému žaludku, snížit nadýmání, zajistit stabilnější hladinu cukru v krvi a očistit tělo od odpadních látek a toxinů, které se v něm hromadí.

Pokud máte problémy se zápachem z úst, bolestmi dásní, podrážděnými dásněmi, paradentózou, puchýři v ústech nebo bolestmi v krku, můžete nápoj z aloe vera použít také jako ústní vodu. Doporučujeme vám, abyste se obrátili na lékárnu nebo obchody se zdravou stravou, kde vám poradí a doporučí, jaký nápoj z Aloe vera zvolit.

Nápoj z aloe vera je jakýmsi všelékem, který působí proti celé řadě různých onemocnění a stavů. Tyto prostředky ne vždy chutnají dobře, ale nápoj z aloe vera skutečně chutná. Chuť je svěží, lehce trpká a vůně lákavá.


Proč byste měli pít Aloe Vera

Aloe Vera je jednou z nejznámějších rostlin na světě. A to z dobrého důvodu. Když pijete Aloe Vera, dodáváte svému tělu spoustu živin a dávku vitamínů, které posilují zdraví vašeho organismu. Výhod pití Aloe Vera je mnoho:

  • Váš imunitní systém je výrazně posílen.
  • Pomáhá udržovat zdravé sliznice v trávicím systému.
  • Zabraňuje zácpě a řídké stolici tím, že stabilizuje přirozené trávení.
  • Čistí vaše tělo od nahromaděných toxinů a odpadních látek.
  • Snižuje záněty ve vašem těle.
  • Udržuje vaši pokožku zdravou, svěží, silnou a hydratovanou.
  • Působí proti bakteriím v ústech.
  • Udržuje stabilní hladinu cukru v krvi.
  • Reguluje rovnováhu cholesterolu v těle

Posílení imunitního systému

Když pijete Aloe Vera, posilujete svůj imunitní systém. Děláte to proto, že Aloe Vera je adaptogenní rostlina. "Adaptogenní" znamená normalizovat nebo přizpůsobit. Aloe Vera tedy pomáhá vašemu tělu přizpůsobit se podmínkám, kterým je vystaveno. A umožňuje mu přizpůsobit se vnějším změnám, takže můžete snadněji odolávat nemocem.

Pomáhá vyrovnávat systém vašeho těla, abyste byli odolní vůči psychické, fyzické a chemické zátěži, které jste denně vystaveni. Aloe Vera stimuluje bílé krvinky vašeho imunitního systému - díky tomu jste odolní vůči útokům virů a bakterií v těle.

Udržování zdravého trávicího systému

Konzumací nápoje z Aloe Vera pomůžete žaludku se zklidnit. Aloe vera je zásaditá rostlina, a protože konzumujeme mnoho kyselých potravin, jako je chléb, káva, maso a cukr, potřebujeme v žaludku rovnováhu. Nápoj z Aloe Vera může tuto rovnováhu pomoci vytvořit. Gel reguluje a stabilizuje hodnotu pH, čímž vyrovnává acidobazickou rovnováhu.

Prevence uvolněného a pomalého žaludku

Pokud stejně jako mnoho jiných Dánů trpíte zažívacími problémy, je tu další důvod, proč pít gel z Aloe Vera. Můžete mít problémy v podobě tvrdé, hrudkovité stolice nebo průjmu. Ani jedno z toho není známkou zdravého žaludku, který je jedním ze základních kamenů dobrého zdraví.

Rostlinný nápoj pročistí váš trávicí trakt a zmírní nepříjemné pocity, čímž pomůže vaše zažívání stabilizovat. Tím se vyrovnává střevní flóra, což vám umožní normální a plynulou stolici. Působí také proti problémům s pálením žáhy a refluxem kyselin, které jsou velmi nepříjemné a obtěžující.

Dopřejte svému tělu detoxikaci

Je zdravé, aby se vaše tělo pořádně pročistilo od toxických látek, které se v něm zdržují. Časem se v těle hromadí odpad, který vašemu zdraví neprospívá. Gelový nápoj z aloe vera je díky své gelové konzistenci potravinou, která má snadný přístup do střevního traktu vašeho těla. Snadno a plynule se pohybuje střevním traktem, cestou zachycuje toxiny a odpadní látky a důkladně čistí vaše tělo. Stimuluje však čisticí systém celého těla, včetně střevního traktu a také ledvin, plic a žlučových cest.

Proces očisty zanechává v těle pocit svěžesti a téměř cítíte, jak se z těla odstraňují špinavé látky. Detoxikace s Aloe Vera poskytne vašemu tělu řádnou očistu.

Snížení zánětů v těle

Zánět je stav ve vašem těle a je to způsob, jakým vám vaše tělo sděluje, že je zraněné nebo infikované. Obvykle způsobuje teplo, bolest, zarudnutí a otok a může se vyskytovat v kůži i ve svalech a kloubech.

Gelový nápoj z Aloe Vera působí proti podráždění a zánětům tím, že bojuje proti bakteriím a virům dříve, než se projeví jako zánět. Proto můžete také pocítit lepší flexibilitu a větší funkční schopnosti, pokud trpíte ztuhlými klouby.

Zlepšete zdraví své pokožky

Kůže je největším tělesným orgánem a prozrazuje mnoho o vašem celkovém zdravotním stavu. Zvyšuje pružnost pokožky a hydratuje ji. To je důležitým faktorem, který pomáhá předcházet vzniku jemných linek a vrásek. Suchá pokožka je nejhorším nepřítelem vrásek. Aloe Vera má na pokožku zklidňující a chladivý účinek, a proto dobře působí proti všem druhům ran, odřenin, bodnutí hmyzem, ekzémům a lupénce.

Nápoj z aloe vera je proto také velmi účinným lékem z aloe vera pro ty, kteří trpí akné a pupínky. Mnohé zánětlivé stavy, které způsobují akné na pleti, jsou zmírněny vyživujícími vlastnostmi rostliny zevnitř. Protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti Aloe Vera dobře působí proti zaníceným kožním vřídkům a gel na pití dokonce napomáhá rychlejšímu hojení vřídků po akné.

Australian Bodycare nemá ve svém sortimentu nápoj z Aloe Vera, ale můžete se obrátit na lékárnu nebo obchod se zdravou výživou, kde vám poradí a doporučí, jaký nápoj z Aloe Vera je pro vás nejvhodnější. 

Zlepšení ústní hygieny

V ústech se nachází velké množství bakterií. Ve skutečnosti více než 700 různých druhů. Ústa jsou teplá, vlhká a často se v nich nachází velké množství zbytků jídla, takže se v tomto prostředí bakteriím daří. Zdraví vašich úst má vliv na vaše celkové zdraví, a proto je důležité dodržovat správnou ústní hygienu.

Nápoj z aloe vera bojuje proti bakteriím - i ve vašich ústech. Je tedy dobrou obranou proti škodlivým bakteriím, které se mohou v ústech objevit a které mohou mimo jiné způsobit podráždění dásní. Gel na pití Aloe Vera pečuje o tkáně úst a zklidňuje je.

Udržujte hladinu cukru v krvi stabilní po celý den

Mnoho lidí trpí vysokou nebo nestabilní hladinou cukru v krvi. A tím trpí jejich zdraví. Proč je ale stabilní hladina cukru v krvi pro vaše zdraví důležitá? Je to proto, že váš mozek a nervy nefungují optimálně, pokud je hladina cukru v krvi nestabilní. Jinými slovy, hladina cukru v krvi dodává nervovým a mozkovým buňkám energii, která je pohání - a to je důležité pro vaši pohodu.

Několik studií prokázalo, že nápoj z Aloe Vera dokáže stabilizovat a udržovat normální hladinu cukru v krvi, takže máte vždy správné množství energie. To je obzvláště důležité také pro osoby, které jsou ohroženy vznikem cukrovky 2. typu.

Regulace rovnováhy cholesterolu v těle

Vaše tělo nemůže fungovat bez cholesterolu - je to tuk, který je nezbytný pro život. Vaše tělo však nemůže tolerovat ani vysokou hladinu cholesterolu. Pokud máte v krvi příliš mnoho cholesterolu, hrozí vám také kardiovaskulární onemocnění.

Pití Aloe Vera je účinným způsobem, jak snížit hladinu cholesterolu a snížit riziko srdečních onemocnění. Gelový nápoj Aloe vera má zároveň pozitivní vliv na okysličování krve a celkový krevní oběh v těle.


Aloe vera nápoj - proč je tak zdravý?

Nápoj z aloe vera je koncentrovaný doplněk stravy, který obsahuje velké množství vitamínů, minerálů, aminokyselin a antioxidantů. Má také čisticí účinky, posiluje imunitní systém a mnoho dalšího.

Stačí vypít pár polévkových lžic denně a máte pokrytu denní potřebu. Můžete ho pít přímo, ale také přimíchat do smoothie nebo džusu.

Nápoje z aloe vera si můžete pořídit s přírodní nebo s lehkou ovocnou příchutí, například s příchutí jablka. Na trhu je mnoho různých nápojů z aloe vera.

Proto je dobré si před výběrem nějakého z nich udělat průzkum a prostudovat označení. Některé nápoje z aloe vera obsahují poměrně velké množství cukru a aromatických látek a také poměrně velké množství obyčejné vody z vodovodu. Doporučujeme zajít do místního obchodu se zdravou výživou nebo lékárny, kde vám poradí. Australian Bodycare nemá ve svém sortimentu nápoj z aloe vera.

Pokud najdete nápoj z aloe vera, který je čistý (bez žádných přidaných chemických látek), získáte naprosto zdravý nápoj, který navíc neobsahuje kalorie.

Samozřejmě, i když je pití aloe vera zdravé, stále je třeba jíst zdravou a pestrou stravu.

Nápoj z aloe vera je čistě doplňkem stravy a dobrou alternativou k jiným, sladším nápojům. Pokud používáte aloe vera jako doplněk k běžné zdravé stravě, je konzumace nápoje jistě zdravá. Jedná se o neškodný produkt, ale jeho nadměrné užívání může mimo jiné způsobit průjem, proto se vždy řiďte pokyny uvedenými na lahvičce.


Jak se připravují nápoje z aloe vera?

Nápoj z aloe vera je čirá šťáva se svěží chutí a nádhernou vůní. Nápoj se získává z dužiny a čirého gelu uprostřed šedozelených listů rostliny aloe vera.

Po sklizni rostlin aloe vera se listy omyjí a vymačká se z nich gel. Poté se gel mikrofiltruje a vysoce pasterizuje, aby se zničily všechny mikroorganismy, a nakonec se vše přečistí a přefiltruje.

Hotový nápoj z aloe vera však může stále obsahovat malé kousky dužiny.

Pokud máte doma dostatek rostlin aloe vera, můžete si nápoj z aloe vera vyrobit sami. Je to časově náročný proces a vyžaduje poměrně hodně rostlin, pokud chcete mít dostatek šťávy z aloe vera pro každodenní spotřebu.

Většina lidí proto volí jednodušší variantu a kupuje si hotový výrobek. Naštěstí lze snadno najít výrobce, kteří vyrábějí čistý produkt, kde nápoj z aloe vera neobsahuje nic jiného než aloe vera.


Nápoj z aloe vera dodává tělu energii

Díky pitnému gelu z Aloe Vera můžete svému tělu dodat pořádnou dávku energie. Nápoj obsahuje řadu vitaminů, jako jsou vitaminy A, C a E, mnoho různých vitaminů skupiny B (B1, B2, B3, B6, B12) a důležité minerály, včetně více než 20 různých druhů, včetně zinku, železa, hořčíku a vápníku. Pitný gel je tedy nabitý vitamíny, které přispívají k posílení vašeho zdraví.

Nápoj z aloe vera má také vysoký obsah aminokyselin. Celkem je v něm 22 aminokyselin, které vaše tělo potřebuje - všech 22. Osm z nich je však pro vaše tělo obzvláště důležitých. V tomto nápoji získáte všech osm nejdůležitějších aminokyselin. Kromě toho při pití Aloe Vera doplníte svému tělu také důležité mastné kyseliny. Patří mezi ně HCL cholesterol, B-sitosterol a kampesterol, které jsou důležitými faktory při snižování hladiny tuků v krvi a také snižují riziko alergií a působí proti zažívacím potížím.


Jak chutná nápoj Aloe Vera a jak se pije?

Nápoj z aloe vera je 100% přírodní produkt. A proto není samozřejmostí, že dobře chutná. Ve skutečnosti má však gel na pití jemnou, osvěžující a lehce nahořklou chuť, zatímco vůně je jemná a mírná.

Můžete ho pít rovnou nebo ho rozmixovat do džusu či smoothie, na internetu je k dispozici mnoho chutných receptů. Pokud vám přírodní chuť Aloe Vera nevyhovuje, můžete si ho pořídit také v různých příchutích, například jablko nebo broskev, které gelu dodají sladkou ovocnou chuť.

Gel z Aloe Vera pijte po polévkové lžíci 2-3krát denně, asi 15 minut před hlavním jídlem. Nebo si ho přimíchejte do smoothie či džusu. Držte se doporučení, protože příliš velké množství nápoje Aloe Vera může způsobit nežádoucí účinky, jako je zvýšená stolice. Vždy si přečtěte návod na výrobku, protože použití a doporučení se mohou u jednotlivých výrobků lišit.


Aloe Vera nápoj a hubnutí

Pokud chcete stejně jako mnoho dalších lidí shodit oněch pověstných pět kilo navíc, nápoj z Aloe Vera je skvělým pomocníkem. Nenahrazuje však zdravé stravování a cvičení, ale měl by být vnímán spíše jako podpora vašeho hubnutí. Úbytek hmotnosti je tedy bonusem ve vašem úsilí o zlepšení kvality života a udržení zdraví.

Úbytek hmotnosti spojený s pitím Aloe Vera souvisí s jedinečnou schopností gelu vyrovnávat trávicí systém a čistit tělo od toxinů a odpadních látek. Když se jich zbavíte, instinktivně ztratíte část své tělesné hmotnosti. Je to skvělá podpora vašeho sebevědomí.


Kde koupit nápoj Aloe Vera?

Pokud chcete dodat svému zdraví vitamínovou vzpruhu pomocí nápoje z Aloe Vera, máte dobré možnosti, kde tento jedinečný elixír koupit. Místní lékárna nebo jiné obchody se zdravou výživou mají obvykle na svých pultech nápoj Aloe Vera. Existuje také několik možností nákupu gelu na pití Aloe Vera z internetu - nápoj Aloe Vera prodává několik internetových obchodů.

Doporučujeme vám obrátit se přímo na prodejce, který vám poradí a doporučí, jaký výrobek Aloe Vera gel na pití si vybrat.


FAQ na téma Aloe vera nápoje


K čemu je nápoj z aloe vera dobrý?

Když pijete aloe vera, posilujete své tělo a vyrovnáváte žaludeční rovnováhu. Mimo jiné posilujete svůj imunitní systém, vnášíte pořádek do rovnováhy kyselin a zásad v těle, stabilizujete žaludek a předcházíte/odstraňujete tvrdý i volný žaludek a čistíte své tělo od odpadních látek a toxinů, které se v něm nahromadily.


Je nápoj z aloe vera zdravý?

Nápoj z aloe vera je velmi zdravý produkt s celou řadou léčivých a posilujících vlastností. Seznam jeho mnoha pozitivních vlastností je obrovský a stačí vypít pár polévkových lžic denně a máte pokrytu svou denní potřebu.


Proč pít aloe vera?

Aloe vera je zdravý nápoj, který obsahuje neuvěřitelné množství léčivých a posilujících vlastností. Jeho konzumace je snadná a stačí několik polévkových lžic denně, abyste měli vše pod kontrolou.


Co dělá nápoj z aloe vera?

Nápoj z aloe vera posiluje organismus mnoha různými způsoby, mimo jiné dodává vitamíny a minerály, vyrovnává žaludeční rovnováhu, čistí a detoxikuje organismus, reguluje hladinu cholesterolu a cukru v krvi a udržuje pokožku pevnou, silnou a svěží.


Kolik aloe vera mohu vypít?

Stačí vypít několik lžic nápoje z aloe vera denně a vaše potřeby jsou pokryty. Není třeba pít více, než je doporučená denní dávka. Nápoj z aloe vera je neškodný produkt, ale nadměrné užívání může způsobit průjem.