Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je to zápach z úst?

Většina lidí někdy zjistí, že mají zápach z úst. Útěchou je, že to není nic neobvyklého, ale pravděpodobně byste se mu raději vyhnuli. 

Zápach z úst je nepříjemný. Často se může stát, že vám ráno zapáchá z úst, ale v takovém případě zjistíte, že nepříjemný zápach zmizí, jakmile se nasnídáte nebo si vyčistíte zuby. 

Jaké jsou příčiny zápachu z úst? 

Příčin zápachu z úst může být několik. Nejčastější příčinou je špatná ústní hygiena, proto se na ni podívejme blíže. Dalšími příčinami zápachu z úst mohou být: 

  • zánět dásní
  • infekce v souvislosti s prořezáváním zubů moudrosti
  • sucho v ústech (často v důsledku užívání léků)
  • onemocnění (cukrovka, onemocnění ledvin, poruchy příjmu potravy)
  • polypy nebo chronická infekce v nose
  • potraviny nebo stimulanty
  • léky

Ústní voda pro zdravé dásně a svěží dech
Proti zápachu z úst a pro péči při zánětu dásní, plísních a paradentóze
+15.000 recenzí
Běžná cena 249,00 Kč
Výprodejová cena 249,00 Kč Běžná cena
Ústní voda pro zdravé dásně a svěží dech - Proti zápachu z úst a pro péči při zánětu dásní, plísních a paradentóze

Zbavte se zápachu z úst: 7 kroků

V 90 % případů pochází zápach z úst, kde bakterie rozkládají zbytky potravy a vytvářejí sloučeniny síry. Právě sirné sloučeniny jsou příčinou zápachu z úst. Pokud máte podezření, že váš zápach z úst nepochází z úst, doporučujeme vám navštívit praktického lékaře. 

1) Důkladně si vyčistěte zuby

Abyste snížili množství nepříjemného zápachu z kyseliny sírové v ústech, měli byste si ráno a večer čistit zuby. Používejte naši zubní pastu s olejem Tea Tree, který působí protizánětlivě. 

Dbejte na to, aby byly vyčištěny všechny plochy zubů, ale netlačte na ně příliš silně, protože by mohlo dojít k poškození povrchu zubů a poškození dásní. 

Dásně by měly být pokud možno pevné a světle růžové. Pokud jsou oteklé a červené, může to být známka zánětu, který způsobuje zápach z úst a je také bolestivý.  

2) Používejte ústní vodu, abyste zabránili zápachu z úst.

Po vyčištění zubů můžete na závěr použít naši ústní vodu s Tea Tree Oil, která zanechá vaše ústa svěží a bez nepříjemných pachů. Ústní voda zajistí, že se vám z úst nebude linout nepříjemná chuť nebo zápach.

Co je Tea Tree Oil?

Není snadné určit, kdy byly vlastnosti australského čajovníkového oleje poprvé objeveny. Faktem však je, že jeho antibakteriální vlastnosti se používají již mnoho let. 

Nejprve se používaly listy v surové podobě a poté se ze stromu získával olej. Tea Tree Oil je esenciální olej ze stromu Melaleuca alternifolia, který roste ve vlhkých subtropických oblastech Austrálie. 

Tea Tree Oil se používá při zánětech, štípání, svědění, plísních, akné a na vlasy. Nyní můžete tento fantastický produkt získat také v zubní pastě a ústní vodě proti zápachu z úst. 

3) Důkladně si vyčistěte jazyk

Pokud jde o ústní hygienu, mnoho lidí zapomíná na jazyk. Možná jste si vyčistili zuby, ale často se bakterie nacházejí i na jazyku, proto mu věnujte pozornost, než skončíte s ústní vodou. 

S výhodou můžete při čištění jazyka dát na zubní kartáček navíc trochu zubní pasty s Tea Tree Oil. Pokud potřebujete větší pomoc, můžete použít škrabku na jazyk. 

Sada pro péči o ústní dutinu
Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 925,00 Kč
Sada pro péči o ústní dutinu - Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku

4) Nezapomínejte na mezery mezi zuby

Váš zubní kartáček sám o sobě tuto práci nezvládne. Mezi zuby a v dásňových kapsách se mohou nacházet zbytky jídla, které tvoří malá luxusní sídla pro bakterie. Dbejte svědomitě na používání zubní nitě, a pokud je to nutné, použijte samostatný kartáček, který se dostane do míst, kam běžný zubní kartáček nedosáhne. 

5) Pijte hodně vody

Bez vody nemůžeme přežít, takže si můžeme být přirozeně jisti, že voda nám prospívá. To je pravda, ale ve skutečnosti je voda velmi užitečná i v boji proti zápachu z úst. 

Pomáhá udržovat v ústech vlhkost a odplavuje z ústní dutiny některé bakterie a zbytky jídla.

Zvykněte si nosit v tašce láhev s vodou, abyste si mohli během dne vypláchnout ústa. 

6) Vyhýbejte se kouření, kávě a kořeněným jídlům

Pokud máte vážné problémy se zápachem z úst, můžete upravit své stravovací návyky. Silně ochucené potraviny mohou způsobovat zápach z úst. Totéž platí pro kávu a cigarety. Pokud se těchto věcí nemůžete vzdát, můžete je zkusit na nějakou dobu omezit, abyste zjistili, zda nejsou příčinou vašeho zápachu z úst. 

Pokud dojde ke zlepšení, můžete zvážit změnu svých návyků. 

7) Dávejte pozor na cirkulaci slin

Sucho v ústech poskytuje dobré podmínky pro růst bakterií. Sliny chrání sliznice v ústech před infekcí a zuby před zubním kazem. Rovněž brzdí růst mikroorganismů a ničí bakterie. 

Pro udržení produkce slin můžete udělat několik věcí. Pijte hodně vody, používejte žvýkačky bez cukru nebo používejte jiné prostředky, které vám mohou pomoci. Pastilky nebo naše ústní voda s Tea Tree Oil mohou pomoci udržet cirkulaci slin. 

Vše začíná u zubního kartáčku

Správná ústní hygiena a boj proti zápachu z úst začínají u zubního kartáčku a zubní pasty s Tea Tree Oil. Jakmile se se svým zubním kartáčkem spřátelíte a budete ho pravidelně používat, brzy zaznamenáte zlepšení ústní hygieny. 

Dokonce i zánět dásní lze zastavit mimořádně důkladným čištěním zubů. Zkuste se spřátelit také se zubní nití, samostatným kartáčkem a ústní vodou. Pak budete mít spolehlivý okruh dobrých přátel na celý život.  

Spojte správnou ústní hygienu s návštěvou zubaře

I když jste si osvojili dobré návyky a denně se důkladně věnujete ústní hygieně s použitím přípravků s Tea Tree Oil, měli byste navštívit svého zubního lékaře, když jste pozváni na roční nebo pololetní prohlídku. 

Je to trochu podobné, jako když si necháte zkontrolovat své auto, abyste se ujistili, že je vše v pořádku. Stárneme, a tak stárnou i naše zuby. Musíme se o ně starat, aby nám vydržely celý život, a zároveň se tak vyhneme zápachu z úst. 

Sada pro péči o ústní dutinu
Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 925,00 Kč
Sada pro péči o ústní dutinu - Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku