Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je to Aloe Vera?

Stejně jako mnoho lídí jste se s Aloe Vera pravděpodobně setkali v jiném kontextu. Aloe Vera je mimořádně oblíbená sukulentní rostlina s dlouhými, růžicovitými, vroubkovanými stonky, která je proslulá svými jedinečnými schopnostmi v oblasti péče o pleť, přičemž na tuto masitou rostlinu přísahají výrobci po celém světě.

Listy aloe vera obsahují gel, který má hojivé účinky na poškození pokožky, jako jsou řezné rány, popáleniny, pupínky a podobně. Díky vysokému obsahu antioxidantů, minerálů, vitaminů a aminokyselin zvyšuje schopnost pokožky hojit se. Zároveň brzdí stárnutí pokožky - proto ji mnoho kosmetických značek zařazuje jako běžnou složku do různých řad proti stárnutí.

Proč vám kůra z Aloe Vera pomáhá zhubnout

Aloe vera je známá především díky svým vlastnostem pro pokožku, ale prospívá nejen vašemu vnějšímu zdraví, ale také tomu vnitřnímu.

Není vědecky prokázáno, že aloe vera má všechny níže uvedené účinky, ale není na škodu to vyzkoušet.

S Aloe Vera můžete získat zcela přírodní produkt, který podporuje rychlé hubnutí. Aloe Vera má totiž v souvislosti s hubnutím následující výhody:

  • Aloe Vera účinně čistí tělo od toxinů a odpadních látek.
  • Aloe Vera podporuje činnost trávicího systému a předchází zažívacím potížím.
  • Aloe Vera stabilizuje hladinu cukru v krvi.

Sbohem škodlivým odpadním látkám

Když pijete gel z Aloe Vera, zbavujete své tělo všech toxinů a odpadních látek, které blokují zdraví vašeho těla. Aloe Vera má jedinečnou schopnost absorbovat škodlivé látky, takže se jich zbavíte. Zároveň stimuluje čisticí mechanismy celého těla, včetně žlučových cest, plic a ledvin - dodá vám svěží a lehký pocit v těle. A to se projeví i na vaší hmotnosti.

Při očistě také zhubnete několik kilogramů. Kúra z Aloe Vera je tedy dobrým způsobem, jak nastartovat hubnutí, ale funguje pouze ve spojení se zdravou redukční dietou. Nemá proto smysl plnit své tělo nezdravými tuky.

Vyhněte se uvolněnému a pomalému žaludku

S Aloe Vera získáte přírodní projímadlo. Hedvábná struktura gelu promašťuje střeva zevnitř a pomáhá tak správné funkci střevního systému. Podporuje trávení, takže máte pravidelnou stolici bez řídkých nebo pomalých střev. Zdravá střeva jsou také klíčem ke zdravému hubnutí. Udržuje přirozenou rovnováhu vašeho těla a střevní flóry, čímž vám poskytuje zdravý základ pro trvalé hubnutí.

Kromě podpory trávení může Aloe Vera také zlepšit váš metabolismus a produkci mastných kyselin. Díky zvýšenému metabolismu rychleji spalujete tuky, takže se snižuje procento tělesného tuku.

Udržování stabilní hladiny cukru v krvi

Nestálá hladina cukru v krvi není pro hubnutí dobrá. Vyvolává chuť na sladkosti, bílé pečivo a další sacharidy, které hubnutí neprospívají. V návaznosti na nestabilní hladinu cukru v krvi následuje také nestabilní nálada, díky které můžete snáze upadnout do pasti chuti na sladké. Udržování stabilní hladiny cukru v krvi po celý den je proto důležitým faktorem udržitelného stravování. Nápoj s Aloe Vera vám v tom může pomoci.

Podle studií pomáhá Aloe Vera udržovat stabilní hladinu cukru v krvi a tedy nedochází k výkyvům nálad. Díky tomu je snazší držet ruce pryč od sladkostí. Je však důležité si uvědomit, že samotné Aloe Vera nedokáže udržet stabilní hladinu cukru v krvi, pokud se budete cpát "prázdnými kaloriemi". Může vám pouze pomoci na vaší cestě za lepším tělem.


Hubnutí s nápojem z Aloe Vera

Kúra z Aloe Vera je proto skvělým způsobem, jak se zbavit přebytečných kilogramů, které mohou ohrozit vaše zdraví a vzhled. Jak je však uvedeno výše, je pouze doplňkem zdravé a výživné stravy a nelze ho používat samostatně. Jezte hodně zeleniny a vyhýbejte se bílému pečivu, těstovinám a cukru.

Pokud chcete přejít na dietu s Aloe Vera, je šťáva z Aloe Vera dobrým způsobem, jak doplnit hubnutí. Díky šťávě získáte lahodně chutnající nápoj z Aloe Vera a zároveň optimálně vstřebáte vlastnosti rostliny.

Zdravé recepty na nápoje s Aloe Vera pro hubnutí

Pokud máte doma rostlinu Aloe Vera, můžete si šťávu vyrobit z ní. Pokud ne, můžete si koupit hotové gely. Výhodou stáčení gelu přímo z rostliny je, že získáte 100% přírodní obsah Aloe Vera.

Osvěžující limetková příchuť

Pokud máte rádi jednoduchou a lehce nakyslou chuť, je tato jednoduchá šťáva z Aloe Vera přesně pro vás. Do hrnce nalijte vodu a vymačkejte do ní pořádně šťávu z limetky. Do vody vmíchejte 1 polévkovou lžíci gelu z Aloe Vera a v horké vodě dobře rozmíchejte. Šťávu vypijte horkou a dochuťte ji trochou medu, aby se vyrovnala trpká chuť limetky. Šťáva je skvělým způsobem, jak nastartovat den.

Posílení díky ovoci

Jahody i borůvky jsou plné antioxidantů, které bojují proti zánětům. Jsou také plné rozpustné vlákniny, která podporuje dobré trávení a zdravé hubnutí. Smíchejte hrst jahod a borůvek s 1 polévkovou lžící gelu Aloe Vera a 1-2 decilitry vody, podle toho, jak řídkou šťávu chcete. Mixujte v mixéru nebo odšťavňovači, dokud nevznikne hladký nápoj.

Sladké tóny ovoce

Máte rádi sladké ovoce? Tak proč si nenamíchat šťávu z Aloe Vera plnou sladkých ovocných příchutí? Smíchejte ananas s papájou nebo mangem a získejte skutečně exotickou šťávu. Přidejte 1 polévkovou lžíci gelu Aloe Vera s 1-2 decilitry vody a mixujte nebo odšťavňujte, dokud nezískáte hladkou konzistenci. Šťáva je skvělá jako odpolední nebo večerní nápoj, když máte chuť na sladké.

Zelená šťáva

Pokud nemáte dostatek zeleniny, zeleninová šťáva z Aloe Vera může být skvělým způsobem, jak ji získat. Připravte si lahodnou jasně zelenou šťávu ze 100 g kapusty, několika jablek, šťávy z jednoho citronu, několika mrkví a trochy zázvoru s 1 lžící gelu Aloe Vera. Šťávu si vychutnejte studenou.

Hotové šťávy a gely na pití

Pokud chcete podpořit hubnutí pomocí kúry z Aloe Vera, ale nechcete si míchat vlastní šťávu, můžete si koupit hotové šťávy a gely na pití z Aloe Vera mimo jiné v prodejnách se zdravou výživou. V nabídce jsou různé příchutě, takže si můžete pořídit takovou, která nejlépe vyhovuje vaší chuti.

Zatímco šťáva z Aloe Vera je již namíchaná, hotový gel na pití se získává z gelu z Aloe Vera.

Aloe Vera. Můžete ho pít buď přímo, nebo ho přimíchat do ranního džusu. Doporučené dávkování je 1 polévková lžíce 2-3krát denně, asi 15 minut před snídaní nebo jiným hlavním jídlem.


Má šťáva z Aloe Vera vedlejší účinky?

Chcete-li se dobře zbavit toxinů a odpadních látek, které se hromadí v těle, měli byste pít vodu se šťávou z Aloe Vera 7-10 dní v kuse, abyste se mohli dobře pročistit a vidět výsledky. Dietu se šťávou z Aloe Vera na hubnutí byste však také neměli provozovat déle než 10 dní v kuse. Mezi jednotlivými kúrami Aloe Vera si udělejte přestávku, protože velké množství gelu z Aloe Vera po delší dobu může mít projímavý účinek. Proto je také důležité, abyste dodržovali doporučené dávkování 1 polévkové lžíce gelu 2-3krát denně, abyste z kúry vytěžili co nejvíce.


Další výhody gelu Aloe Vera

Aloe Vera gel vám pomůže shodit přebytečná kila především tím, že vaše tělo detoxikuje, a jako vedlejší přínos vám také dodá vitamíny pro tělo i pokožku. Aloe Vera je vitaminová vzpruha. Gel se skládá z vitaminů A, C, E a několika různých vitaminů skupiny B. Je také plný 20 důležitých minerálů, včetně zinku, vápníku, hořčíku a železa. Aloe vera také obsahuje 18 z 22 aminokyselin a všech osm nejdůležitějších druhů je obsaženo v gelu.

Díky obsahu živin v gelu z listů aloe vera má tedy gel i další prospěšné účinky, jako např:

  • zlepšení imunitního systému.
  • extra proteiny, které posilují svaly a klouby.
  • snížení zánětu v těle.

Odolný imunitní systém

Silný imunitní systém je pro vaše zdraví zásadní. Je to obrana vašeho těla proti nemocem. Pokud tedy často trpíte chřipkou, nachlazením nebo bolestmi v krku, může váš imunitní systém potřebovat malou pomoc. Gel z aloe vera posiluje bílé krvinky, které jsou důležitými bojovníky v obranyschopnosti vašeho těla. Aloe Vera je adaptogenní rostlina a její gel se přizpůsobuje podmínkám, se kterými se setkává.

Pevné svaly a klouby

Gel z aloe vera má vysoký obsah bílkovin, které jsou důležité pro svaly a vazy. Bílkoviny jsou často označovány jako stavební kameny těla, takže jsou samozřejmě důležité pro pevnou kostru, kterou vaše svaly a klouby v těle tvoří. Tělesné tkáně, jako jsou svaly a klouby, jsou tvořeny vysokým podílem bílkovin - proto se jim říká stavební kameny těla. Aloe Vera gel tak dodává svalům vašeho těla další výživu v podobě bílkovin, takže posilujete jak je, tak i vaše šlachy a vazy.

Snížení zánětu v těle

Viry a bakterie mohou v těle vyvolat zánět. Zánět se však vztahuje i na zranění a údery, takže nemusí jít vždy o virus nebo bakterii. Oba typy zánětu se mohou projevovat jako otok, teplo a zarudnutí.

Gel z aloe vera bojuje proti zánětu v těle. To platí jak pro bakteriální útoky v kůži, jako jsou pupínky, tak pro zranění z přetížení a podobně.

Používání kúry z Aloe Vera má tedy spoustu výhod. Můžete tak zeštíhlit svůj pas a zároveň poskytnout svému tělu ty nejlepší podmínky pro pohodu. Cesta ke zdravému zevnějšku vede přes zdravý vnitřek.