Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Proč je důležitá ústní hygiena?

Primárním důvodem, proč bychom si měli čistit zuby od prvního proražení dásní, je vyhnout se onemocněním zubů a dásní. Účelem čištění zubů je odstranit nebo snížit přítomnost bakterií v ústech, které jsou škodlivé pro vás a vaše zdraví.

Naštěstí není těžké mít zdravá ústa. Při správném zaměření na ústní hygienu dostanou bakterie jen velmi málo prostoru k dovádění.


Takto si můžete zajistit dobrou ústní hygienu

Dobrá ústní hygiena začíná odstraněním plaku a zbytků jídla.

Tři jednoduché kroky vám pomohou si spávně vyčistit zuby. 

  1. Vyčistěte si zuby naší zubní pastou s Tea Tree olejem
  2. Použijte zubní nit mezi všechny zuby, abyste odstranili zbytky jídla, které zubní kartáček nedokáže
  3. Doplňte proces ústní vodou a získejte svěží a čistá ústa

Zubní pasta s Tea Tree olejem
Pro správnou ústní hygienu a péči při aftech a problémech v ústní dutině
+16.000 recenzí
Běžná cena 159,00 Kč
Výprodejová cena 159,00 Kč Běžná cena
Zubní pasta s Tea Tree olejem — Pro správnou ústní hygienu a péči při aftech a problémech v ústní dutině

Tak často byste si měli čistit zuby

Na první pohled by vás nenapadlo, že se zuby dají příliš čistit, ale ve skutečnosti to jde. Stomatologická asociace proto doporučuje čistit si zuby dvakrát denně: ráno a večer.

Při častějším čištění může dojít k poškození zubů i dásní, protože kartáčky se příliš opotřebovávají. Proto se také musíte ujistit, že váš tlak při čištění zubů není příliš silný.

Nejlepší způsob, jak si vyčistit zuby

Uchopte zubní kartáček a položte jej vodorovně tak, aby štětiny směřovaly k povrchu zubů. Když se přiblížíte k dásním, kartáček je mírně nakloněn. Jemně přitlačte kartáček na zuby a otáčejte s ním úhlednými rovnoměrnými pohyby, dokud nebudou všechny povrchy vyčištěny.

Můžete použít naši zubní pastu s čajovníkovým olejem, po čištění zubů použít dentální nit a zakončit ústní vodou, která také obsahuje tea tree olej. Pomáhá vám v boji proti zápachu z úst.

Sada pro péči o ústní dutinu
Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku
+16.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 925,00 Kč
Sada pro péči o ústní dutinu - Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku

Co je Tea Tree olej?

Tea Tree olej je australský esenciální olej, který má antiseptické i protizánětlivé vlastnosti, a je proto zvláště vhodný při kožních problémech a zánětlivých stavech.

Původně se listy čajovníku drtily a inhalovaly při nachlazení nebo kašli. Z listů se také vyráběly obklady na ošetření ran a škrábanců. V posledních letech se začal používat jako éterický olej a to nyní prospívá vám i vaší ústní hygieně.

Vyčistěte si zuby naší zubní pastou s Tea Tree olejem a užívejte si dobré vlastnosti oleje. Tímto způsobem získáte zdravá ústa.


Jaká jsou zdravá ústa? 

Většina z nás má zkušenosti s tím, jak se hygiena ústní dutiny může během dne měnit. Ráno většina z nás sáhne po zubním kartáčku jako po první věci a večer si musíme vyčistit zuby po celodenním příjmu potravy.

Když máte zdravou ústní dutinu, vaše zuby budou hladké, dásně napjaté a růžové.

Přestože zubní pasty a ústní vody s Tea tree olejem jsou pro ústní hygienu skvělé, vždy bychom vám doporučili navštívit ve vhodných intervalech zubního lékaře, který vám zuby vyčistí. Bez ohledu na to, jak dobrá je vaše ústní hygiena, zbavení se nějakého zubního kamene je nevyhnutelné.


Jaké mohou být následky špatné ústní hygieny?

Na ústní hygienu není nikdy pozdě. A to i v případě, že jste v minulosti špatně dodržovali ústní hygienu. Nečištění zubů může mít několik následků. Může se stát, že se budete potýkat s potížemi: 

Jak se vyhnout následkům špatné ústní hygieny

Stárneme a naše zuby také. Abyste se vyhnuli zánětům a paradentóze, doporučili bychom vám v první řadě používat naši Zubní pastu s Tea Tree olejem a ústní vodu, abyste získali jeho blahodárné účinky.

Je důležité, abyste vždy pamatovali čištění zubů. Každé ráno a večer věnujte čištění zubů alespoň 2 minuty. Studie ukazují, že elektrický zubní kartáček je ve skutečnosti účinnější než běžný zubní kartáček, takže byste o něm mohli uvažovat. 

Malé děti mají mléčné zuby, které v jistém věku vypadnou. To však neznamená, že není důležité si je čistit. Je prospěšné vštípit dětem správné návyky ústní hygieny již v raném věku.

V útlém věku lze většinu nežádoucího plaku obvykle odstranit zubním kartáčkem. S přibývajícím věkem může být nutné doplnit čistotu zubů samostatným kartáčkem a nití.

Naše ústní voda zanechává v ústech pocit svěžesti, proto ji doporučujeme používat po vyčištění zubů.

Sada pro péči o ústní dutinu
Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku
+16.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 925,00 Kč
Sada pro péči o ústní dutinu - Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku

Máte korunky, můstky nebo něco jiného?

Pokud vám zubař udělal v ústech korunku, můstek nebo něco jiného, ​​co se přirozeně nevyskytuje, doporučujeme v těchto oblastech používat zubní kartáček obzvlášť pečlivě, protože tam se obzvlášť bakterie vyskytují.


Víte, zda je vaše ústní dutina v pořádku?

Pokud jste zvyklí používat zubní nit a pečlivě si čistit zuby, brzy zjistíte, že vaše ústa potřebují trochu více péče. Pokud máte pochybnosti, zde je několik jasných indicií, že vaše ústní hygiena není dobrá:

  • V případě přítomnosti plaku
  • Pokud jsou dásně citlivé nebo krvácejí
  • Pokud máte nepříjemnou pachuť v ústech
  • Pokud jsou vaše dásně tmavě červené

Drtivá většina lidí dříve či později zažije období, kdy je jejich ústní hygiena horší než obvykle, a to z mnoha důvodů. Začněte tím, že si zuby vyčistíte zubní pastou s Tea tree olejem, použijete zubní nit a zakončete ústní vodou.


Péče o ústní dutinu je naštěstí návyková

Jakmile si ústa zvyknou na péči australského oleje a pocit čistoty po použití zubní nitě a vyplachování, stanou se na tomto rituálu rychle závislá.

A to je velmi dobře.

Pocit čistých úst je téměř nepopsatelný a my jsme rádi, že můžeme přispět skvělými výrobky, které této povinnosti dávají pěkný, dosažitelný cíl.

Sada pro péči o ústní dutinu
Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku
+16.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 925,00 Kč
Sada pro péči o ústní dutinu - Pro péči při zánětu dásní, plísní v ústech a na jazyku