Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je to sérum?

Sérum je zvláštní druh péče o pleť. Jedná se o přípravek péče o pleť v nejkoncentrovanější formě s velmi tekutou konzistencí.

To znamená, že výrobek přináší spoustu účinných a výživných složek, které díky fluidní konzistenci dokáží proniknout hluboko do pokožky a budou mimořádně účinné.

Sérum je často přípravek péče o pleť, který je specificky zaměřen na určitý problém pleti. Může se jednat o sérum, které aktivně působí na suchou, zašedlou nebo mastnou pleť. 

Co sérum obsahuje? 

V séru se obvykle používají některé základní složky. Mohou to být:

Obě tyto složky jsou hvězdami v péči o pleť. A co je toho důvodem?

Kyselina hyaluronová - cesta k hydrataci a pružnosti

Kyselina hyaluronová je téměř zázračný prostředek pro péči o pleť. Kyselina hyaluronová se přirozeně vyskytuje v pokožce i v těle, ale její hladina s věkem neustále klesá - a pleti pak chybí vlhkost, pružnost a zářivost.

Kyselina hyaluronová je složkou mnoha sér, protože má jedinečnou schopnost vázat vlhkost. Ve skutečnosti je schopna vázat tisícinásobek své vlastní hmotnosti vlhkosti, a proto je ve vaší každodenní rutině zcela nepostradatelná, pokud vaše pleť potřebuje hydrataci. 

Australian Bodycare Sérum s kyselinou hyaluronovou poskytuje pokožce intenzivní hydratační péči. Pomáhá redukovat jemné vrásky a dodává pleti větší zářivost bez ohledu na to, zda máte suchou, mastnou nebo smíšenou pleť. Jinými slovy je vhodné pro všechny typy pleti.

Je dermatologicky testovaný a 100 % veganský.

Hyaluronové sérum pro pleť s jemnými vráskami
S kyselinou hyaluronovou 2% a vitaminem B5 pro minimalizaci jemných linek a vrásek.
+16.000 recenzí
Běžná cena 299,00 Kč
Výprodejová cena 299,00 Kč Běžná cena
Hyaluronové sérum pro pleť s jemnými vráskami -  S kyselinou hyaluronovou 2% a vitaminem B5 pro minimalizaci jemných linek a vrásek.

Niacinamid - všestranný přípravek na péči o pleť 

Niacinamid je forma vitaminu B3. Společně s ostatními vitaminy skupiny B je důležitou živinou, která jako mazivo působí na mnoho biologických procesů a pomáhá jim optimálně fungovat.

Vitamin B3 pomáhá předcházet poškození DNA. A zároveň je jednou z nejdůležitějších klíčových živin pro zdraví vaší pokožky.

A to třeba proto, že niacinamid je prospěšný při spoustě kožních problémů, od unavené, zašedlé pleti až po jemné linky a vrásky. 

Australian Bodycare Niacinamidové sérum pečuje o vaši pleť do hloubky, poskytuje jí dostatek výživy, redukuje póry, vyrovnává nerovnoměrný tón pleti a zmírňuje akné a růžovku. Vaše pleť se stává rovnoměrnější a krásnější. Sérum je 100 % veganské a lze jej používat denně - bez ohledu na typ vaší pleti.

Balení 4 produktů na aknózní pleť s pupínky
Hloubkové čištění mastné pleti s pupínky a černými tečkami
+16.000 recenzí
Běžná cena 1.599,00 Kč
Výprodejová cena 1.599,00 Kč Běžná cena 1.769,00 Kč
Balení 4 produktů na aknózní pleť s pupínky - Hloubkové čištění mastné pleti s pupínky a černými tečkami

Proč byste měli používat sérum? 

Pokud chcete, aby vaše pleť byla zdravá a přitažlivá, je sérum na poličce v koupelně nepostradatelné.

Sérum je plné vysoce koncentrovaných účinných látek a poskytne vaší pleti ideální výživu. Tekutá konzistence mu zároveň umožňuje rychleji a snadněji proniknout do vaší pleti a působit na její problémy.

Sérum je vytvořeno tak, aby ulevilo od kožních problémů. Těmi mohou být např:

Pokud vás při ranním pohledu do zrcadla trápí některý z těchto problémů, sérum vám bezpečně pomůže na cestě ke zdravější, jemnější a přitažlivější pleti.

Jak můžete sérum používat v péči o obličej?

Sérum je třeba používat správným způsobem při každodenní péči o pleť. Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme postupovat podle tohoto průvodce krok za krokem.

  1. Důkladně očistěte obličej od všech nečistot, třeba jemným a účinným mycím prostředkem na obličej. Masírujte si obličej a krk a opláchněte vlažnou vodou.
  2. Po vyčištění pleti aplikujte sérum, například sérum s niacinamidem nebo sérum s kyselinou hyaluronovou. Naberte trochu na konečky prstů a jemně jej vmasírujte do pleti. Sérum by se nemělo oplachovat.
  3. Na závěr použijte kvalitní výživný krém, který dodá pleti dostatek vlhkosti - například Face Cream. Naneste jej na obličej a asi minutu jej vmasírujte. Tím zajistíte, že se krém dobře vstřebá, a lehká masáž zároveň stimuluje pleť.

Upozornění: Sérum je důležité aplikovat před denním nebo nočním krémem. Jinak krém vytvoří film, který brání séru proniknout dostatečně hluboko do pokožky, aby bylo účinné. 

Balení 4 produktů na aknózní pleť s pupínky
Hloubkové čištění mastné pleti s pupínky a černými tečkami
+16.000 recenzí
Běžná cena 1.599,00 Kč
Výprodejová cena 1.599,00 Kč Běžná cena 1.769,00 Kč
Balení 4 produktů na aknózní pleť s pupínky - Hloubkové čištění mastné pleti s pupínky a černými tečkami