Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je kyselina hyaluronová? 

Kyselina hyaluronová je látka, která se přirozeně vyskytuje v kůži. Je to molekula cukru, která váže vlhkost v pokožce a udržuje ji pevnou, pružnou a mladistvou.

Přirozený obsah kyseliny hyaluronové se však s přibývajícím věkem snižuje. Většina lidí ztratí více než polovinu kyseliny hyaluronové ve věku 50 let.

S klesající hladinou kyseliny hyaluronové je pro vaši pleť stále obtížnější udržet si vlhkost a pružnost - a může se stát, že budete mít unavenou a suchou pleť.


Jak kyselina hyaluronová funguje? 

Kyselina hyaluronová je jedinečnou složkou v péči o pleť, protože pomáhá obnovit zářivost, sílu a pružnost pleti, zpevňuje ji a navrací jí mladistvý vzhled.

Dosahuje toho díky své zvláštní schopnosti vázat vodu. Kyselina hyaluronová dokáže vázat až tisícinásobek své vlastní hmotnosti ve vodě.

S přibývajícím věkem vznikají v pokožce mezery mezi buňkami a kyselina hyaluronová dokáže tyto mezery vyplnit vlhkostí - a zabraňuje vysychání elastických vláken, takže vaše pokožka není suchá, unavená a vrásčitá.

V těle kyselina hyaluronová také promazává klouby a pomáhá udržovat vlhkost očí.

Posilovací sada s kyselinou hyaluronovou pro zářivou a hladkou pleť
3 produkty pro zářivý vzhled a minimalizaci vrásek
+16.000 recenzí
Běžná cena 1.299,00 Kč
Výprodejová cena 1.299,00 Kč Běžná cena 1.469,00 Kč
Posilovací sada s kyselinou hyaluronovou pro zářivou a hladkou pleť — 3 produkty pro zářivý vzhled a minimalizaci vrásek

K čemu se kyselina hyaluronová používá? 

Jinými slovy, kyselina hyaluronová je nejlepším přítelem vaší pleti, když její přirozená hladina s přibývajícím věkem klesá.

I když začnete ztrácet vlastní přirozenou kyselinu hyaluronovou, je k dispozici pomoc. 

Kyselina hyaluronová se používá v 

  • Doplňcích stravy
  • Výrobcích na péči o pleť 

Kyselina hyaluronová v doplňcích stravy 

Kožní problémy lze zmírnit různými přípravky pro péči o pleť, které pronikají do spodních vrstev pokožky. Velká část péče o krásu však musí vycházet zevnitř. Byly vyvinuty doplňky stravy s kyselinou hyaluronovou, které mohou vaší pleti pomoci zevnitř.

Doplňky stravy s kyselinou hyaluronovou často obsahují také vitamin C, který pomáhá podpořit přirozenou tvorbu kolagenu v těle. Kolagen a kyselina hyaluronová jsou dvě důležité složky zdravé a krásné pleti.

Stejně jako kyselina hyaluronová se i kolagen tvoří v těle přirozeně - a stejně tak s věkem ubývá. Často to začíná ve věku 30 let, kdy se začínají objevovat první vrásky. Kolagen je bílkovina, která se nachází v kostech, zubech, kloubech a kůži.

Vitamin C je proto nezbytný pro udržení pevné a pružné pokožky. 

Kyselina hyaluronová v přípravcích péče o pleť 

Kyselina hyaluronová je velmi oblíbená ve všech druzích přípravků péče o pleť. Ve skutečnosti se nachází v mnoha výrobcích, od očních krémů a denních a nočních krémů až po make-up. 

Kyselina hyaluronová je produkt, který výrazně zvyšuje produkci vlhkosti v pokožce. Australian Bodycare Face Serum není výjimkou.

Pleťové sérum obsahuje kyselinu hyaluronovou, Tea Tree olej a vitamin B5, které dodávají pleti výživu, vitalitu a spoustu vlhkosti. Sérum pomáhá vyplnit mezery mezi kožními buňkami vlhkostí, vyhlazuje pleť a dodává jí rovnoměrnější povrch s menším počtem linek a vrásek. 

Sérum je 100 % veganské a dermatologicky testované - lze ho tedy používat na všechny typy pleti, včetně té nejcitlivější. Přípravek je také obzvláště vhodný pro osoby s citlivou nebo zralou pletí.

Posilovací sada s kyselinou hyaluronovou pro zářivou a hladkou pleť
3 produkty pro zářivý vzhled a minimalizaci vrásek
+16.000 recenzí
Běžná cena 1.299,00 Kč
Výprodejová cena 1.299,00 Kč Běžná cena 1.469,00 Kč
Posilovací sada s kyselinou hyaluronovou pro zářivou a hladkou pleť — 3 produkty pro zářivý vzhled a minimalizaci vrásek

Používejte kyselinu hyaluronovou v rámci jediné kompletní péče o pleť: Váš průvodce krok za krokem 

Abyste z péče o pleť vytěžili maximum a zvýšili pružnost a vlhkost své pleti, doporučujeme používat naše sérum s kyselinou hyaluronovou společně s naší kompletní pleťovou sadou .

Najdete v něm Face WashFace TonicFace Cream a Spot Stick.

  •  Face Wash je jemný čisticí prostředek na obličej, který šetrně odstraňuje prach a nečistoty z pokožky. Čistící prostředek je antibakteriální a bojuje proti nadměrné tvorbě kožního mazu. Je vhodný pro mastnou i jemnou a suchou pleť. 
  •  Face Tonic účinně čistí pleť do hloubky a zároveň jí dodává dostatek hydratace. Neobsahuje alkohol, takže je vhodný pro mastnou i citlivou pleť. Potlačuje růst bakterií a zabraňuje tvorbě černých teček a pupínků.
  •  Náš jemný Face Cream poskytuje dostatek hydratace a zklidňuje citlivou a podrážděnou pleť. Zabraňuje také tvorbě černých teček a pupínků, a je tak vhodný, pokud máte mastnou pleť nebo jemnou a suchou pleť.
  • Spot Stick je zklidňující a uklidňující přípravek na černé tečky, popínky a podráždění pokožky, například po štípnutí komárem nebo jiným hmyzem. Tyčinka je na podrážděné pokožce chladivá a bojuje proti růstu bakterií.

4 produkty na pupínky na bradě
Přípravky na obličej pro každodenní čištění pupínků na bradě
+16.000 recenzí
Běžná cena 1.079,00 Kč
Výprodejová cena 1.079,00 Kč Běžná cena 1.349,00 Kč
4 produkty na pupínky na bradě — Přípravky na obličej pro každodenní čištění pupínků na bradě

Jak výrobky používat: 

1)  Umyjte si obličej jemným Face Wash. Navlhčete si obličej a oblast krku trochou vody, rozetřete ji a důkladně vmasírujte. Čistěte, nejlépe zhruba minutu, abyste z pleti odstranili všechny nečistoty a zároveň využili účinných látek.

Poté si obličej důkladně opláchněte vlažnou vodou a pečlivě osušte ručníkem, který musí být vždy čistý.

Obličej si myjte ráno i večer.

2)  Naneste trochu Face Tonic na vatový tampon a jemnými, hladivými pohyby jej rozetřete po čerstvě umyté pleti.

3)  Rozetřete několik kapek Face Serum mezi dlaně a jemně jej vmasírujte do pokožky obličeje a krku.

4) Naneste si trochu Face Cream na konečky prstů a jemnými krouživými pohyby jej vmasírujte do obličeje a na krk. Pokud je to možné, věnujte roztírání a vmasírování krému do pokožky trochu více času, aby se účinně vstřebal a zároveň stimuloval vaši pleť.

5)  Naneste Spot Stick přímo na místo, které chcete zklidnit. Pokud můžete, používejte ji čtyřikrát denně, abyste dosáhli nejlepších výsledků. Je to čirá tekutina, takže ji můžete použít před i po nanesení make-upu.

 

Posilovací sada s kyselinou hyaluronovou pro zářivou a hladkou pleť
3 produkty pro zářivý vzhled a minimalizaci vrásek
+16.000 recenzí
Běžná cena 1.299,00 Kč
Výprodejová cena 1.299,00 Kč Běžná cena 1.469,00 Kč
Posilovací sada s kyselinou hyaluronovou pro zářivou a hladkou pleť — 3 produkty pro zářivý vzhled a minimalizaci vrásek