Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co jsou to vrásky a proč je lidé mají?

S přibývajícím věkem se na obličeji objevují vrásky. Drobné záhyby vznikají proto, že se kůže s věkem ztenčuje a ztrácí část své pružnosti. Snižuje se také hladina vlhkosti a tuku v pokožce, což může vést k jejímu vysušení a vzniku dalších vrásek.

Ty se mohou projevovat jako jemné vrásky nebo hlubší rýhy v kůži.

Vrásky se dříve či později objeví u každého - u někoho více, u někoho méně - a zdá se, že u lidí se světlejší pletí je jejich výskyt pravděpodobnější. Jsou normální a neškodnou součástí procesu stárnutí a objevují se ve větší či menší míře v závislosti na typu vaší pleti a genech. 

Na vzniku většího množství vrásek se mohou podílet i takové faktory, jako je kouření a opalování

Kde se obvykle objevují vrásky?

Zjistili jste, že vaše linie starostí nějak vice vynikají? Nebo se vám kolem očí objevuje více vrásek?

Vrásky se mohou objevit na mnoha místech obličeje, ale je zcela normální, že nejhlubší vrásky se objevují na čele a krku, zatímco kolem očí a úst jsou jemnější. Proto se jemné vrásky obvykle objevují jako první - přibližně od poloviny 20. roku života - a hlubší vrásky se tvoří později.

Vrásky kolem úst a očí vznikají proto, že hodně používáte svaly pod nimi. Časem se opět tak snadno nerozvinou a vrásky se stávají trvalými. 

Jak mohu minimalizovat vrásky? 

Nejlepší radou, jak se vyhnout vráskám, je pečovat o pleť. To je zdaleka nejúčinnější způsob, jak ji udržet svěží a mladistvou.

Protože se s přibývajícím věkem v pokožce vytváří méně vlhkosti, je důležité jí ji dostatečně hydratovat

S balíčkem Anti-Age od Australian Bodycare získáte speciálně upravenou sadu, která poskytne starší pleti tu nejlepší péči. Obsahuje čisticí přípravek na obličej, sérum Aloe Vera Anti Age a krém na obličej, které společně vyhlazují vrásky a zabraňují dehydrataci obličeje, takže vaše pleť zůstane déle zdravá.

Sada proti vráskám a dehydratované pleti
3 produkty proti stárnutí a suché pleti
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.299,00 Kč
Výprodejová cena 1.299,00 Kč Běžná cena 1.469,00 Kč
Sada proti vráskám a dehydratované pleti - 3 produkty proti stárnutí a suché pleti

3 kroky pro mladistvější pleť

Pleťový krém je obohacen o Tea Tree Olej a je ideálním přípravkem pro každodenní péči o pleť. Jemně a účinně odstraňuje bakterie a nečistoty z povrchu pleti. Tea Tree Oil může také zmírnit svědění, pokud je vaše pleť velmi suchá.

Sérum Aloe Vera Anti Age je plné Aloe Vera, která je extrémně hydratační - a proto je vhodná pro starší pleť. Sérum obsahuje také vitaminy C, E a F, které společně dodávají pleti jemný lesk a pomáhají ji udržovat zdravou a hydratovanou.

Pleťový krém vytváří na pleti ochrannou hydratační vrstvu ve dne i v noci. Je to účinný krém proti vráskám, který udržuje pleť pružnou a silnou a minimalizuje její vysušování a tvorbu vrásek. 

Jak používat produkty: 

  • Začněte odstraněním veškerého make-upu 
  • Poté pleť vyčistěte čisticím přípravkem na obličej 
  • Před smytím čisticího prostředku si masírujte obličej, krk a hrudník
  • Naneste několik kapek séra proti stárnutí Aloe Vera a pečlivě jej rozetřete 
  • Na závěr naneste malé množství pleťového krému

Kromě balíčku Anti-Age jsme připravili balíček pro mladou pleť, který zabraňuje tvorbě vrásek, a balíček pro zralou pleť.

Kosmetické ošetření vrásek

Pokud jste velmi odhodlaní zbavit se vrásek, můžete si vybrat z různých kosmetických ošetření.

Patří mezi ně laserové ošetření, botox nebo výplně. Ačkoli se metody liší, všechny mají stejný účel: minimalizovat vrásky.

Laserové ošetření zahřeje vaši pokožku pomocí CO2 laseru a obnoví horní vrstvu pokožky. Botox se naproti tomu vstřikuje pod kůži a ochromuje svaly, což má vyhlazující účinek. Výplňové materiály jsou formou gelu, který se vstřikuje k vyplnění vrásek, k jejich vyrovnání.

Většinu kosmetických zákroků je třeba v pravidelných intervalech opakovat, aby se efekt udržel, a mohou se u nich v různé míře vyskytnout vedlejší účinky. 

Lze vráskám předcházet?

Pokud jde o prevenci vrásek, můžete si pomoci obecnými radami o životním stylu.

Protože vrásky vznikají postupně v průběhu mnoha let, může být obtížné pamatovat na jejich prevenci. Pokud však nebudete zapomínat pečovat o svou pleť po celý život, z dlouhodobého hlediska se vám to vyplatí.

Vráskám se nevyhnete, ale pokud je chcete omezit na minimum, dbejte na každodenní péči o svou pleť a dodržujte tyto rady. 

1) Jezte zdravou stravu a cvičte. 

Zdravý životní styl není dobrý jen pro vaše celkové zdraví, ale také pro to, abyste měli méně vrásek. To znamená vyhýbat se cukru, jíst hodně zeleniny a nejlépe vypít až dva litry vody denně. 

2) Nekuřte

Je dobře známo, že kouření hraje roli při vzniku vrásek. To platí zejména pro vrásky kolem úst. Kouření poškozuje drobné cévy v kůži, což může způsobit další vrásky.  

3) Dávejte si pozor na slunci

Stejně jako kouření i sluneční paprsky škodí pokožce a mohou přispívat ke vzniku vrásek. Nezapomeňte se vyhýbat slunci mezi polednem a 15. hodinou a vždy používejte opalovací krém s vysokým ochranným faktorem. Opalovací krém používejte na obličej i v zimě. 

FAQ

Co působí proti vráskám?

Vrásky přicházejí přirozeně a jejich vzniku nezabráníte. Můžete však udělat hodně díky dobré hydratační péči o pleť. A pak nezapomeňte, že kouření a sluneční paprsky mohou způsobit další vrásky.

Proč se lidem dělají vrásky?

S přibývajícím věkem se pokožka ztenčuje a stává se méně pružnou. To může způsobit jemné linky i hlubší vrásky. Počet vrásek závisí na vašich genech a celkovém životním stylu. 

Kdy se lidem dělají vrásky?

Je normální, že se drobné jemné vrásky objevují kolem 20. roku života, ale většina lidí nezaznamená žádné výrazné změny až do 40. roku života. Kolem 60. roku života už pleť ztratí hodně ze své pružnosti a vrásky se objeví na většině obličeje. 

Jak se vyhnout vráskám?

Vráskám se nevyhnete, protože vznikají přirozeně v pokožce. Pokud však budete o svou pleť pečovat a dopřávat jí dostatek vlhkosti a zároveň se vyhnete kouření a opalování, můžete výskyt vrásek omezit na minimum. 

Sada proti vráskám a dehydratované pleti
3 produkty proti stárnutí a suché pleti
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.299,00 Kč
Výprodejová cena 1.299,00 Kč Běžná cena 1.469,00 Kč
Sada proti vráskám a dehydratované pleti - 3 produkty proti stárnutí a suché pleti