Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Jaký je pocit pálení pochvy?

Pokud cítíte pálení v pochvě, měli byste to vždy brát vážně. Je to signál vašeho těla, že něco není v pořádku, ať už se jedná o podráždění nebo infekci v intimní oblasti. Mnoho žen nepochybuje, když pocítí pálení v podbřišku.

Oblast kolem pochvy, což se týká samotné pochvy, mons veneris a stydkých pysků, je horká, pálí a je velmi nepříjemná. Není pochyb o tom, že pálení genitálií je nepříjemnost, kterou je třeba co nejdříve léčit.

3 dílný intimní set pro běžné intimní problémy
3 přípravky proti vaginální suchosti, zápachu z pochvy, svědění nebo jiným intimním potížím
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 879,00 Kč
3 dílný intimní set pro běžné intimní problémy - 3 přípravky proti vaginální suchosti, zápachu z pochvy, svědění nebo jiným intimním potížím

Příčiny pálení v intimní oblasti

Existuje mnoho příčin bolesti břicha. Některé z nich vyžadují lékařskou pomoc, jiné lze léčit doma.

Pocit pálení v podbřišku může být příznakem infekce v pochvě. Například plísňová infekce, která způsobuje rozsáhlé a silné svědění. Vaginální plíseň je také často doprovázena zvýšeným poševním výtokem s konzistencí podobnou tvarohu.

Další příčinou může být bakteriální infekce, například kapavka a chlamydie. Pálení je často spojeno s močením.

Ve skutečnosti je však pálení genitálií často jen příznakem suchosti a podráždění v intimní oblasti - a tento stav se může objevit z mnoha různých důvodů.


Pálení pochvy během těhotenství

Mnoho těhotných žen pociťuje během těhotenství pálení pochvy. Některé mají mírný pocit pálení, zatímco jiné pociťují silné pálení. Během prvního těhotenství můžete pociťovat pálení v pochvě, ale při druhém nebo třetím těhotenství nemusíte pociťovat už žádné pálení.

Pálení v pochvě během těhotenství je normální stav a může být způsobeno tím, že sliznice se stávají mimořádně zranitelnými a citlivými v důsledku hormonálních účinků těhotenství. Není proto důvod se obávat o sebe ani o dítě, i když se jedná o nepříjemný stav. Může také způsobit, že pohlavní styk bude bolestivý, přičemž může dojít ke krvácení z natržených suchých sliznic.

Pokud nemáte pocit suché sliznice a pochva není zarudlá a podrážděná, může být pálení v podbřišku způsobeno také plísňovou infekcí v pochvě. Těhotné ženy mají třikrát vyšší pravděpodobnost, že dostanou vaginální kvasinkovou infekci kvůli zvýšené produkci hormonů. Pokud pociťujete pálení během těhotenství, měla byste se také obrátit na svého lékaře, který vám poradí a pomůže.


Co je intimní podráždění?

Lokty, kolena, paty a kotníky jsou často suché a podrážděné. Suchá a podrážděná pokožka se však může vyskytovat kdekoli na těle - a to včetně intimní oblasti. Suchá pokožka je náchylnější ke vzniku řezných ran a vředů, což může vést k velkému nepohodlí a pocitu pálení a štípání.

K intimnímu podráždění dochází, když je oblast v pochvě a jejím okolí suchá. Když žena dosáhne puberty, její vaječníky začnou produkovat estrogen - a pokračují v tom až do menopauzy. Produkce estrogenu způsobuje, že vaginální sliznice je vlhká, a proto se u většiny žen objevuje malé množství vaginálního výtoku. Poševní výtok je jednak přirozeným způsobem, jak se pochva čistí, a zároveň funguje jako přirozený lubrikant při sexu.

Pálení pochvy po pohlavním styku

Někdy pochva neprodukuje dostatek poševního výtoku, což způsobuje nepříjemnou vaginální suchost. To způsobuje pocit pálení v podbřišku, který je obzvláště výrazný při pohlavním styku, kdy je kůže vystavena tření. Pohlavní styk a vaginální suchost není příjemný zážitek a jste obzvláště náchylná k vaginálnímu dráždění.

Vaginální suchost však může také narušovat běžné denní aktivity. Tento stav může postihnout všechny věkové skupiny, ale zvláště výrazný je po menopauze. Ženy užívající antikoncepční pilulky nebo jiné léky však mohou také pociťovat suchost, podráždění a pálení v podbřišku.

Přečtěte si, jak léčit pálení v podbřišku.

Lubrikant na vodní bázi proti suchosti, svědění a štípání
Přírodní intimní gel proti suchosti v intimní oblasti
+15.000 recenzí
Běžná cena 299,00 Kč
Výprodejová cena 299,00 Kč Běžná cena
Lubrikant na vodní bázi proti suchosti, svědění a štípání -  Přírodní intimní gel proti suchosti v intimní oblasti

Léčba svědění a pálení

Podráždění a suchost v intimní oblasti se mohou v naprosté většině případů zlepšit a zcela zmizet, pokud podstoupíte správnou léčbu. Je méně pravděpodobné, že bude vyžadovat drsné léky a další léčbu, ale lze ji léčit dobrou domácí péčí. Používejte například přípravek Australian Bodycare Femigel, který byl vyvinut ke zmírnění suchosti a pálení v oblasti genitálií kolem zevních rodidel. Gel v krátké době poskytne úlevu tím, že obnoví přirozenou rovnováhu vlhkosti, takže svědění, podráždění a suchost zmizí.

Femigel je gel na vodní bázi bez hormonů, bohatý na účinnou látku Tea Tree olej, která je známá svými antiseptickými a antibakteriálními účinky. Choulostivá intimní oblast je obzvláště náchylná k napadení bakteriemi, což může vést k nezdravému a podrážděnému intimnímu prostředí. S gelem však vytvoříte ochrannou a hydratační bariéru.

Četnost aplikace přípravku Femigel závisí na vašich příznacích. Při mírném pálení a suchosti stačí gel používat každé tři dny, zatímco závažné případy vyžadují každodenní léčbu, kdy si gel nanesete na intimní oblast dvakrát denně. Před aplikací gelu se ujistěte, že jste vaginální otvor lehce omyla intimním mýdlem. Nemusíte se obávat drsných přípravků ani ničeho jiného - Femigel je dermatologicky a gynekologicky testován a je zcela bez parabenů. Přírodní účinné látky jsou proto zcela bezpečné i pro každodenní použití. A to i na tu nejcitlivější pokožku.

Co ukazují klinické výsledky?

Femigel byl testován ve 4týdenní klinické studii. V této studii 9 z 10 žen uvedlo, že gel zastavil svědění a pálení v oblasti genitálií. Výsledky ukázaly následující:

  • 100 % žen uvádí, že Femigel zmírňuje svědění.
  • 94 % žen tvrdí, že Femigel odstraňuje suchost.
  • 94 % žen tvrdí, že Femigel odstraňuje podráždění.
  • 88 % žen tvrdí, že Femigel odstraňuje nežádoucí pachy.

Naprostá většina žen ve studii tak pocítila úlevu od svědění, suchosti a podráždění v oblasti genitálií. Jako bonus však Femigel také zmírňuje zápach. Mnoho žen trpí vaginálním zápachem. Všechny ženy mají mírný vaginální zápach - je to naprosto přirozené. Pokud je však zápach silnější a výraznější, představuje velkou nepříjemnost a podráždění.

Pro optimální prevenci a léčbu pálení genitálií je vhodné doplnit Femigel o Femi daily a intimní mýdlo, což jsou intimní krém a intimní mýdlo, které rovněž účinně snižují pocit pálení v oblasti genitálií. Kombinace těchto dvou přípravků poskytuje pokožce nejlepší podmínky pro udržení přirozené úrovně vlhkosti a zároveň udržuje pokožku zdravou a působí proti nežádoucím bakteriím.

Pokud máte problémy se suchostí, je gel dobrým pomocníkem. Můžete si však také dále pomoci každodenním cvičením pánevního dna nebo pravidelnou sexuální aktivitou. Tím zvýšíte prokrvení oblasti genitálií, takže sliznice v pochvě se bude moci lépe zvlhčovat.

3 dílný intimní set pro běžné intimní problémy
3 přípravky proti vaginální suchosti, zápachu z pochvy, svědění nebo jiným intimním potížím
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 879,00 Kč
3 dílný intimní set pro běžné intimní problémy - 3 přípravky proti vaginální suchosti, zápachu z pochvy, svědění nebo jiným intimním potížím

Pálení v oblasti genitálií snižuje sexuální touhu

Suchá a pálící pochva po sexu nejen bolí. Může být také příčinou toho, že se váš sexuální život zastaví. Je naprosto pochopitelné, že sexuální apetit se snižuje, pokud je pohlavní styk spojen s bolestí namísto potěšení. Sex přece nemá bolet. Přesto se to stává mnoha ženám všech věkových kategorií - a často je to zdrojem frustrace.

V první řadě je důležitá dlouhá a důkladná předehra. To platí pro všechny ženy, zejména pokud již bojujete s vaginální suchostí. Trvá nějakou dobu, než se poševní vchod dostatečně zvlhčí, proto je nezbytné, abyste tomu s partnerem věnovali potřebný čas. Pokud tak neučiníte, rychle skončíte s bolestí, trháním a krvácením z poševního vchodu.

Pokud stále nejste dostatečně hydratovaní, pomůže vám Intim Glide. Tento gel poskytuje dostatek vlhkosti, aby se bolest změnila v potěšení. Intim Glide je na vodní bázi a obsahuje antibakteriální vlastnosti oleje Tea Tree - takže jste dobře chráněni před svěděním a podrážděním, které mnoho žen při sexu zažívá. To znamená, že zklidňuje a uklidňuje, čímž výrazně snižuje podráždění a pálení.

Když vše půjde hladčeji, vrátí se vám i sexuální apetit.


Výrobky od Australian Bodycare

3 dílný intimní set pro běžné intimní problémy
3 přípravky proti vaginální suchosti, zápachu z pochvy, svědění nebo jiným intimním potížím
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 879,00 Kč
3 dílný intimní set pro běžné intimní problémy - 3 přípravky proti vaginální suchosti, zápachu z pochvy, svědění nebo jiným intimním potížím