Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je to kyselina salicylová?

Kyselina salicylová je organická kyselina vyrobená ze salicinu, který se získává z vrby. Jedná se o protizánětlivou látku a kyselinu beta-hydroxy - zkráceně BHA.

Kyselina salicylová/BHA se liší od svého protějšku AHA. 

Poznejte rozdíl mezi BHA a AHA

Kyselina salicylová je BHA, která je rozpustná v tucích a proniká hluboko do kožních pórů. BHA působí na vnější i vnitřní vrstvy pokožky - působí tedy zevnitř ven.

AHA, což je alfa hydroxykyselina, je kyselina mléčná a ovocná. Zatímco BHA je rozpustná v tucích, AHA je rozpustná ve vodě. To znamená, že proto nejlépe působí na povrchu pokožky, kde pomáhá pokožce lépe absorbovat vlhkost z krémů a podobných produktů péče o pleť.


K čemu se kyselina salicylová používá?

Kyselina salicylová je v péči o pleť opravdovou hvězdou. Je oblíbenou složkou díky svým blahodárným účinkům, které pomáhají vaší pleti tím, že:

  • snižují množství kožního mazu, přirozeného kožního oleje. 
  • stimulují buněčný metabolismus.
  • účinně odstraňují odumřelé kožní buňky.
  • hloubkové čištění pro minimalizaci pórů. 
  • dodávají pleti krásný a jasný lesk.
  • Boj proti černým tečkám, pupínkům a mastné pleti.
  • zjemní vaši pokožku.

První pomoc pro ruce a chodidla s mozoly

Trápí vás mozoly na rukou a nohou? A bolí vás mozoly, které se vám při každém kroku zabodávají do chodidla jako nůž?

Corn Stick Australian Bodycare je speciálně vyvinuta proti mozolům a otlakům a jako prevence proti nim. Lze ji používat po celém těle, ale je vhodná zejména pro ty, kteří:

  • cvičí a zvedají těžkých břemen, které způsobují mozoly na rukou.
  • trpí mozoly po práci na zahradě. 
  • bojují s bolestivými otlaky. 

Corn Stick je účinná proti mozolům a otlakům díky změkčující kyselině salicylové, která rozkládá mozoly - takže se můžete zbavit otravných otlaků.

Účinná látka Tea Tree olej také zajišťuje, že se na pokožce neusazují bakterie, takže suchá a ztvrdlá pokožka není podrážděná.

Corn Stick s praktickým roll-onem aplikujte přímo na exponované místo, kde máte mozol. Přípravek používejte čtyřikrát denně, abyste proti problému bojovali co nejúčinněji.

Mějte však na paměti, že zbavit se mozolů a otlaků trvá delší dobu. Při léčbě problému byste proto měli být trpěliví.

Rychlost úlevy závisí především na tom, jak moc jste postiženi. V mnoha případech se pozitivního účinku dočkáte do čtyř až pěti týdnů, ale může to trvat i déle.

Výsledek po 4 týdnech používání Corn Stick

Tyčinka na mozoly a otlaky
Tyčinka se změkčujícími a výživnými přísadami pro péči o otlaky a mozoly
+15.000 recenzí
Běžná cena 239,00 Kč
Výprodejová cena 239,00 Kč Běžná cena
Tyčinka na mozoly a otlaky - Tyčinka se změkčujícími a výživnými přísadami pro péči o otlaky a mozoly

Dopřejte si ty nejlepší podmínky pro krásnou a vyváženou pleť 

Kyselina salicylová je oblíbeným a hojně používaným produktem v mnoha výrobcích péče o pleť. A najdete zde širokou škálu produktů s kyselinou salicylovou, včetně krému s kyselinou salicylovou, séra s kyselinou salicylovou a exfoliačních produktů s kyselinou salicylovou.

Peelingové přípravky s kyselinou salicylovou

Exfoliační přípravky s kyselinou salicylovou jsou vhodné pro osoby s nečistou pletí, rozšířenými póry a pigmentovými změnami. Peeling s kyselinou salicylovou hloubkově čistí pleť a zanechává ji rovnoměrně a krásně rozjasněnou. 

Sérum a krém s kyselinou salicylovou

Kyselina salicylová v krémech a sérech poskytuje pokožce nejlepší podmínky pro to, aby hydratační složky v přípravku pronikly hluboko do pokožky, protože nečistoty, zbytky a odumřelé kožní buňky nebrání hydratačnímu účinku.


Jak kyselina salicylová působí?

Kyselina salicylová má jedinečnou schopnost pronikat hluboko do pokožky, kde čistí a rozpouští "lepidlo", které způsobuje slepování odumřelých kožních buněk a ucpávání pórů. Proto je kyselina salicylová také mimořádně účinným prostředkem proti akné. 

Pokud máte problémy s akné, je to proto, že přebytečný kožní maz (přirozený olej), bakterie a odumřelé kožní buňky se shlukují do zátek, které ucpávají póry. To způsobuje záněty kůže a vznik akné.

Kyselina salicylová působí proti vzniku pupínků a nutí pleť k regeneraci, takže je jemnější, svěžejší a rovnoměrnější. Jinými slovy, díky jedinečným vlastnostem kyseliny salicylové získáte krásnější a zdravější pleť.


Je používání kyseliny salicylové bezpečné?

Většině lidí se kyselina zdá jako silný a drsný produkt, který byste měli držet daleko od své citlivé pokožky. Pokud však chcete dosáhnout krásnější a rovnoměrnější pleti bez ucpaných pórů a zanícených pupínků, můžete kyselinu salicylovou ve své péči o pleť bez obav používat.

Kyselina salicylová obsahuje účinné látky bez ostrých zrnek, takže jemně exfoliuje pokožku - bez rizika poškrábání povrchu pleti.

V dánských kosmetických a pečujících přípravcích prodávaných bez receptu je povolena koncentrace 2 % - pokud je tedy toto procento na výrobku uvedeno, můžete jej s klidným svědomím používat ve své rutinní péči o pleť. 

Sledujte toleranci své pokožky 

Pokud zjistíte, že je vaše pokožka velmi citlivá, měli byste se šetřit. To znamená, že nemusíte nutně používat přípravky s kyselinou salicylovou každý den, ale třeba každý druhý den nebo několikrát týdně, abyste svou citlivou pleť příliš neošetřovali.

Vždy sledujte, jak vaše pokožka na přípravek reaguje. To je absolutně nejlepší ukazatel toho, jak bude vaše pleť na ošetření reagovat. Postupujte podle pokynů výrobku a respektujte, pokud vám vaše pokožka říká, že se máte držet zpátky.

Pokud jste těhotná, je vždy dobré se před použitím přípravků obsahujících kyselinu salicylovou poradit s lékařem. Během těhotenství je vaše pokožka citlivější a je třeba věnovat zvýšenou pozornost.


FAQ na téma kyseliny salicylové


Co je to kyselina salicylová?

Kyselina salicylová je organická beta-hydroxykyselina získávaná z kůry vrby a působí protizánětlivě.


K čemu se kyselina salicylová používá?

Kyselina salicylová se v kosmetickém průmyslu používá v široké škále produktů péče o pleť - od krémů a pleťových vod až po peelingy a séra. Tato složka je vhodná ke zlepšení problémů, jako je akné, ucpané póry, mozoly, pigmentace a nerovnoměrný tón pleti.


Jak kyselina salicylová působí?

Kyselina salicylová působí zejména tak, že hloubkově čistí pleť. Rozpouští lepidlo, které způsobuje ucpávání pórů kožním mazem, olejem, nečistotami a špínou.


Je používání kyseliny salicylové bezpečné?

Kyselina salicylová je bezpečná, pokud dodržíte 2% koncentraci povolenou ve volně prodejných přípravcích. Pokud máte velmi citlivou pleť, možná budete chtít věnovat zvýšenou pozornost toleranci své pleti a respektovat, když vám řekne, že si máte dát pauzu. Pokud jste těhotná, poraďte se před použitím s lékařem.

Tyčinka na mozoly a otlaky
Tyčinka se změkčujícími a výživnými přísadami pro péči o otlaky a mozoly
+15.000 recenzí
Běžná cena 239,00 Kč
Výprodejová cena 239,00 Kč Běžná cena
Tyčinka na mozoly a otlaky - Tyčinka se změkčujícími a výživnými přísadami pro péči o otlaky a mozoly