Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je to korektor? 

Korektor je make-up, který zakryje vše od pupínků až po zarudnutí obličeje. Skládá se z lehkého tekutého materiálu a často se dodává v menším štětečku nebo tyčince, takže snadno zakryje malou plochu pleti. Korektory lze pořídit v různých barvách, takže si můžete najít takový, který bude vyhovovat vašemu typu pleti.

Je to velmi užitečný produkt, který se dobře hodí jak na velké líčení, ale i na každodenní použití, když chcete vypadat přirozeně a zároveň zakrýt malý pupínek nebo tmavé kruhy. 

Snadné a účinné zakrytí nedokonalostí

Pupínky a černé tečky jsou poměrně časté, ale přesto mohou být nepříjemné. Pokud chcete minimalizovat jejich výskyt, je korektor pupínků skvělým společníkem - zejména pokud se jedná pouze o jeden nebo dva pupínky.

Nezapomeňte, že korektor pupínek pouze zakryje, ale nezmizí. Pokud se chcete zbavit pupínků, prvním krokem je důkladné čištění pleti dvakrát denně, aby byla zcela zbavena bakterií.

Poté můžete použít korektor, který zakryje pupínky, ale také lehké zarudnutí, tmavé oblasti pod očima nebo pigmentové změny. 

Vyživujte, zakrývejte a minimalizujte nedostatky s naším korektorem

Korektor od Australian Bodycare je založen na oleji Tea Tree, který bojuje proti bakteriím a udržuje pleť zdravou. Tea Tree Oil chrání pleť před novými pupínky, nečistotami a černými tečkami.

Korektor navíc obsahuje kyselinu hyaluronovou a kyselinu salicylovou, které udržují rovnováhu vlhkosti pleti a rozpouštějí nečistoty. Tímto způsobem o pleť pečujete a poskytujete jí dobré podmínky pro hojení - a zároveň zakrýváte nečistoty. Díky vlhkosti z kyseliny hyaluronové je pleť hladká a rovnoměrná, což usnadňuje nanášení dalších produktů na ni, například pudru nebo podkladového krému.

Pokud jste těhotná nebo kojíte, měla byste se před použitím přípravků obsahujících kyselinu salicylovou poradit se svým lékařem.

Náš korektor se dodává ve třech barevných odstínech, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe odpovídá tónu vaší pleti. Mohou jej používat muži i ženy všech věkových kategorií. 

Jak používáte korektor v péči o pleť? 

Nejlepších výsledků dosáhnete, když korektor nanesete po vyčištění pleti. Chcete-li pleť hloubkově vyčistit, minimalizovat nečistoty a zakrýt je, můžete náš korektor kombinovat s dalšími produkty. Přečtěte si více níže. 

Zde je návod, jak to udělat 

Doporučujeme používat korektor v kombinaci s produkty obsaženými v pleťovém balíčku takto:

  • Face Wash - důkladně si vyčistěte obličej a krk čisticím prostředkem na obličej. Je důležité dvakrát denně (ráno a večer) odstranit všechny bakterie, zbytky make-upu a přebytečný kožní maz, aby se minimalizovalo znečištění pleti.
  • Face Tonic – vatovým tamponem otřete vyčištěnou pleť obličeje pleťovým tonikem. Pleťové tonikum by se nemělo oplachovat.
  • Face Cream – na závěr naneste výživnou vrstvu pleťového krému, aby byla pleť chráněná a hydratovaná po celý den i noc.
  • Spot Stick – použijte Spot Stick přímo na pupínek, černou nechte ho zaschnout, než přejdete k dalšímu kroku.

Zakončete korektorem

Po prvních čtyřech krocích můžete korektor nanést přímo na pupínek, který chcete zakrýt. Díky chytrá Stick se snadno zaměříte na konkrétní oblast, bez ohledu na to, jak je malá. Produkt rozetřete do pleti prstem nebo houbičkou na make-up.

V případě potřeby můžete korektor snadno použít několikrát během dne.

Náš Spot Stick a korektor jsou dva skvělé produkty, které můžete mít po ruce současně. Na pupínky nejprve naneste Spot Stick a poté korektor. Oba produkty můžete nosit v tašce, takže můžete pokračovat v ošetřování pupínků a jejich zakrývání, i když jste na cestách. 

Tip: Pokud často trpíte pupínky a černými tečkami, bude pro vás prospěšné přidat do péče o pleť sérum. Pro tento účel doporučujeme sérum na pupínky s niacinamidem pro každodenní použití.

Proč byste měli používat korektor?

Korektor je určen pro ty, kteří trpí pupínky, zarudnutím, černými tečkami a dalšími nedostatky a chtějí je přirozeně a jednoduše zakrýt. Lze jej také použít k zakrytí tmavých kruhů pod očima nebo stařeckých skvrn.

Náš korektor lze také nazvat "maskovacím oblekem na pupínky", protože účinně zakrývá nežádoucí nerovnosti pleti. Kvalitní složky zároveň zajišťují výživu a péči o pleť, takže se nečistoty rychle rozpouštějí a odstraňují z pleti.

Korektor se snadno nanáší přímo na pupínek a díky jeho lehké textuře se snadno roztírá do pokožky. Lze jej použít i k zakrytí jiných nedokonalostí pleti, například stařeckých skvrn na krku nebo hrudníku.

Na co se zaměřit při výběru korektoru? 

Pokud chcete do svého každodenního líčení zařadit korektor, je třeba najít ten správný. Níže se dozvíte více o tom, na co si dát pozor. 

Účel

Hledáte korektor na pupínky nebo tmavé kruhy? Pokud chcete rozjasnit oblast pod očima, naneste korektor pod oko a do koutku oka - tím se oko otevře. Produkt jemně vmasírujte do pleti, aby se nerozmazával. 

Konzistence

Na pupínky jsou často nejlepší viskózní korektory, přičemž ty na oční okolí jsou lehké a světlo odrážející. Konzistence může mít často vliv na krytí, ale hutný korektor se také může nakonec příliš položit "na pleť", místo aby se přirozeně rozetřel a zároveň poskytl krytí.

Barva 

Pro oční okolí je vhodné zvolit korektor o několik odstínů světlejší, než je barva vaší pleti, abyste získali svěží vzhled a co nejlépe zakryli tmavá místa.

Naopak korektor na pupínky by měl odpovídat tónu vaší pleti. V opačném případě bude mít opačný účinek. Měl by splynout s vaší pletí tak, aby kryl, ale zároveň byl neviditelný pro ostatní. Pokud používáte také podkladový krém, zvolte stejný odstín a budete mít dobře zakrytý přirozeně vypadající výsledek s korektorem.