Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co jsou tmavé kruhy pod očima?

Projevují se mírným ztmavnutím kůže a/nebo prohlubněmi pod očima. Na kůži se vytvoří jakýsi stín, který působí unaveně a křečovitě.

Často vám říkají, že vypadáte unaveně, přestože jste se celou noc vydatně vyspali? Pak je pravděpodobné, že důvodem jsou tmavé kruhy pod očima.


Jak se zbavit tmavých kruhů pod očima?

I když tmavé kruhy pod očima mohou způsobovat různé věci, způsob, jak se jich zbavit, je ve většině případů stejný. 

Používejte kvalitní produkty pro péči o pleť 

Abyste dali své pleti co největší šanci, potřebujete kvalitní a zdravou péči, která zmírní tmavé kruhy pod očima.

Můžete například vyzkoušet pleťové sérum Australian Bodycare s aktivními složkami, jako je Tea Tree olej, vitamin B5 a v neposlední řadě kyselinu hyaluronovou, která dodá vaší pleti dostatek hydratace, výživy a vitality.

Sérum zvýší vlhkost pokožky a vyplní mezery mezi buňkami. Dodá vaší pleti rovnoměrnější povrch a hladší vzhled.

Sérum byste měli při své pravidelné péči o pleť používat nejlépe v kombinaci s naším kompletním obličejovým balíčkem (Pleťový čistící prostředek, Pleťové tonikum, Pleťový krém a Spot Stick).

Jak používat kompletní obličejový balíček  

  1. Smyjte z obličeje všechny nečistoty pomocí Pleťového čisticího prostředku, který je účinný a jemně čistí. Důkladně vmasírujte do vlhké pokožky a opláchněte vodou. 
  2. Pomocí vatového tamponu naneste trochu hloubkově čistícího pleťového tonika na celý obličej.
  3. Vezměte pár kapek obličejového séra do dlaní a jemně ho vmasírujte do pokožky na obličeji a krku. Neoplachujte ho a pamatujte, že ho musíte nanést před krémem, aby bylo zajištěno, že všechny výživné složky proniknou do pokožky a budou účinně působit.
  4. Krouživými pohyby jemně vmasírujte Pleťový krém, který zklidňuje a hydratuje.
  5. V případě potřeby použijte Spot Stick tam, kde chcete zklidnit bolavá místa. Spot Stick obsahuje čirý fluid, který můžete použít jak nad, tak pod make-up.

Sada proti vráskám a dehydratované pleti
3 produkty proti stárnutí a suché pleti
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.299,00 Kč
Výprodejová cena 1.299,00 Kč Běžná cena 1.469,00 Kč
Sada proti vráskám a dehydratované pleti - 3 produkty proti stárnutí a suché pleti

Zakryjte kruhy make-upem 

Pokud potřebujete trochu více na zakrytí tmavých kruhů, bude se vám hodit korektor. Vyberte si vysoce pigmentový korektor s velkým množstvím krytí pro tmavé kruhy pod očima.

Nanášejte ho od vnitřního koutku oka až dolů pod oko k vnějšímu koutku. Můžete jej opatrně vklepat štětcem nebo prstem. Korektor je důležité správně rozetřít, aby nedělal fleky, ale zároveň opatrně vtírat, aby si zachoval krycí efekt. 

Zdravý životní styl

Zdravý způsob života je vždy nejlepší k redukci tmavých kruhů pod očima. 

Doporučuje se tedy:

  • jíst vyváženou, výživnou stravu, bez přílišného množství soli.
  • pít hodně vody.
  • Cvičit alespoň 30 minut denně.
  • dostatečně spát.
  • vyvarovat se kouření.

Co způsobuje tmavé kruhy pod očima?

Existuje mnoho možných příčin tmavých kruhů pod očima. Liší se také od jedné osoby k druhé. Zde jsou některé z typických příčin.

Geny 

Dobře si prohlédněte své rodiče. Má jeden z nich nebo oba tmavé kruhy pod očima? Pak je větší šance, že kruhy pod očima máte právě z toho důvodu.

Tmavé kruhy pod očima mohou být v mnoha případech způsobeny vašimi geny, takže jsou bohužel dědičné, i když to není to, co jste nejvíce chtěli zdědit po svých rodičích.

V kůži pod očima je spousta malých, životně důležitých krevních cévek, které pomáhají přenášet kyslík po těle. Kůže je zde také tenčí než na zbytku těla, což může znamenat, že vaše cévy jsou viditelnější vice, než u jiných lidí, protože je to způsobeno geny. 

Věk

Tenká kůže pod očima je tenčí než jinde na těle. S přibývajícím věkem se ale ještě ztenčuje a cévy proto vystupují zřetelněji.

Pokožka zároveň ztrácí pružnost a pevnost, protože má méně kolagenu. To vše je součástí přirozeného procesu stárnutí, ale znamená to, že pod očima můžete získat několik nových tmavých ‚rysů‘. 

Příliš málo spánku 

Moc dobře to víte: spánek je dobrý pro vaši pleť, energii a celkové zdraví. Pokud ale nebudete dostatečně spát, projeví se to i na vaší pleti.

Obvykle bude kůže vypadat více bledě a šedě - a může způsobit, že krevní cévy pod očima vyniknou pod kůží.

Pokud nemáte dostatek spánku, může to také způsobit edém na kůži pod očima. Otoky tvoří tmavé stíny a pleť pod očima vypadá tmavší. 

Špatná strava

Pokud žijete nezdravě a špatně se stravujete, může to mít vliv i na vzhled pokožky pod očima. Pokud je ve vaší stravě hodně soli nebo pokud pijete velké množství alkoholu, může to způsobit otoky tenké kůže pod očima.

Sůl i alkohol mohou způsobit zadržování tekutin – což způsobí tmavé stíny, díky nimž budete vypadat unaveně a bez barvy. 

Dehydratace 

Pijete během dne dostatek vody? Už jste to nepochybně slyšeli mnohokrát, ale voda je pro vaši pleť prostě snadný zázračný lék.

Pokud během dne pijete dostatek vody, vaše pokožka dostává dostatek vlhkosti zevnitř. Na druhou stranu, pokud dostatečně nepijete, může to způsobit, že vaše pleť bude matná a zašedlá a do určité míry ztratí na objemu. Díky tomu budou vaše oči vypadat zapadlé a tmavé kruhy budou výraznější

Kouření 

Pokud kouříte, může to brzy způsobit, že vaše pokožka bude zašedlá. Kouření snižuje přirozené funkce kůže, takže krev v cévách obtížněji cirkuluje.

To je přesně to, co způsobuje matný, šedý vzhled pokožky, díky kterému mohou tmavé kruhy ještě více vyniknout.  

Nemoc 

Ve vzácných případech mohou být tmavé kruhy pod očima způsobeny nízkou rychlostí metabolismu nebo jiným závažným stavem, například nemoc ledvin.

Pokud máte podezření, že je něco v nepořádku, měli byste vždy navštívit svého lékaře, který vás může řádně vyšetřit.

Sada proti vráskám a dehydratované pleti
3 produkty proti stárnutí a suché pleti
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.299,00 Kč
Výprodejová cena 1.299,00 Kč Běžná cena 1.469,00 Kč
Sada proti vráskám a dehydratované pleti - 3 produkty proti stárnutí a suché pleti