Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co může Tea Tree Oil udělat pro vaše vlasy

Tea tree oil se může postarat o běžné problémy s vlasy, jako jsou lupy a vypadávání vlasů, protože je vynikající přírodní alternativou k mnoha chemickým látkám, většina lidí dává přednost použití tea tree oleje jako první možnosti léčby.

Tea Tree olej je vynikající pro vaše vlasy, protože když se zředěný olej aplikuje na pokožku hlavy, stimuluje a zvyšuje průtok krve do této oblasti. To následně může zlepšit stav vlasových folikulů, což podporuje zdravý růst vlasů.

Jeho mnohostranné vlastnosti bojují proti bakteriím a pomáhají uvolňovat póry na pokožce hlavy, což znamená, že tea tree olej může působit na vyčištění a posílení pokožky hlavy a pomáhá předcházet infekcím nebo stavům, jako jsou lupy.

Výrobky na vlasy s olejem z čajovníku se dnes nacházejí prakticky ve všech domácnostech, zejména v domácnostech s malými dětmi nebo členy rodiny, kteří trpí citlivou pokožkou.

Tento olej je důvěryhodnou složkou, která se vyskytuje v mnoha produktech péče o vlasy včetně šamponů, kondicionérů a prostředků proti lupům, plešatosti, vším a infekcím, které se mohou objevit na pokožce hlavy.

Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy
Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 999,00 Kč
Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy - Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení

Tea Tree Oil získal celosvětové uznání

Původně, před více než sto lety, se v Austrálii používal čajovníkový olej k antiseptickým účelům. V posledních několika desetiletích však tento přírodní léčivý olej získal celosvětové uznání pro své blahodárné vlastnosti.

Existuje řada dobře zdokumentovaných důkazů založených na výzkumu, které ukazují, jak blahodárný je tea tree olej nejen pro vaši pokožku, ale také pro vaše vlasy.

Primárně se tea tree olej aplikuje lokálně ve zředěné formě; nikdy by se neměl konzumovat. Pokud se chystáte aplikovat tea tree olej přímo na vlasy, určitě se poohlédněte po čerstvém oleji, protože u tohoto nejčistšího oleje je méně pravděpodobné, že způsobí reakce, na rozdíl od zoxidovaného tea tree oleje.

Doporučujeme provést náplasťový test na vnitřní straně paže nebo za uchem 24 hodin před použitím. Pokud se objeví jakákoli nežádoucí reakce - pálení, vyrážka nebo zarudnutí, znamená to, že byste se měli používání přípravku vyhnout. Přečtěte si prosím náš informační leták.


Jak používat Tea Tree Oil

Připravili jsme pro vás následující postupy, jak zařadit tea tree olej do běžné péče o vlasy, abyste mohli pravidelně využívat výhod tohoto přírodního léčivého oleje doma;

Smíchejte ho s olejem pro masáž pokožky hlavy;

  1. V malé misce smíchejte jednu polévkovou lžíci organického kokosového oleje s deseti kapkami tea tree oleje.
  2. Směs naneste na pokožku hlavy a deset minut masírujte kořínky - zaměřte se na místa, která jsou podle vás obzvlášť suchá nebo svědí.
  3. Směs nechte působit minimálně deset minut, pro intenzivnější hydrataci a ošetření ji však můžete nechat působit i přes noc.
  4. Důkladně umyjte běžným šamponem.
  5. Proces opakujte jednou týdně, abyste viděli výsledky a zlepšený stav vlasů.

Jako součást pravidelného šamponování pro zdravější vlasy a čištění pokožky hlavy;

  1. Přidejte jednu kapku tea tree oleje do 30 ml šamponu přímo do lahvičky se šamponem.
  2. Lahvičku protřepejte, aby se promíchala
  3. Používejte šampon podle svého pravidelného postupu, abyste viděli výsledky.

Jako roztok před sprchováním k ošetření pokožky, například skvrn na pokožce hlavy;

  1. Přidejte pět až sedm kapek tea tree oleje do jednoho šálku vody.
  2. Tuto směs přelijte do prázdné lahvičky s rozprašovačem
  3. Zředěnou směs nastříkejte na pokožku hlavy alespoň 20 minut před sprchováním a zaměřte se na problematická místa.
  4. Při mytí šamponem důkladně vymyjte
  5. Pravidelně opakujte, abyste zaznamenali zlepšení stavu.

Nezapomeňte, že čajovníkový olej by se nikdy neměl nanášet přímo na pokožku, protože je velmi účinný. Přímou aplikací oleje můžete riskovat zánět místa nebo alergickou reakci, která může zhoršit stav, který se snažíte napravit.


Video: Jak používat Tea Tree Oil od Australian Bodycare pro vaše vlasy - krok za krokem

Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy
Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 999,00 Kč
Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy - Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení

Mezi hlavní známé účinky tea tree oleje na vlasy patří;

Čištění vlasů a pokožky hlavy

Čajovníkový olej má přirozené terapeutické vlastnosti, díky nimž je vynikající volbou pro čištění vlasů. Pravidelné používání malého množství tohoto oleje může zabránit hromadění chemikálií, olejů a odumřelé kůže, což znamená, že vlasy a pokožka hlavy zůstanou zdravé a hydratované.

To napomáhá normálnímu zdravému růstu vlasů a zabraňuje jejich vypadávání a maštění.

Další výhodou je, že čajovníkový olej je zcela přírodní a nepoškozuje ani nevysušuje vlasy.

Zdravý růst vlasů

Čajovníkový olej může podpořit zdravý cyklus růstu vlasů, protože uvolňuje vlasové folikuly a jeho stimulační účinek zlepšuje průtok krve do oblasti, což znamená, že vlasové kořínky jsou lépe vyživovány. Pokud chcete podpořit růst vlasů, čajovníkový olej nejlépe funguje, když je zředěný s jinými nosnými oleji, jako je kokosový, jojobový nebo ricinový olej.

Antibakteriální, antimikrobiální a antiseptické vlastnosti tea tree oleje prospívají pokožce hlavy, protože olej účinně řeší problémy související s vlasy. Pravidelnou aplikací oleje se zničí všechny mikroby, které brání růstu vlasů, a pokožka hlavy je chráněna před infekcemi.

V důsledku toho jsou nyní vlasové kořínky lépe vyživovány a chráněny, což podporuje zdravý růst vlasů.

Zlepšení stavu pokožky hlavy

Čajovníkový olej může vyživovat vlasovou pokožku a vlasy, čímž zlepšuje zdraví vlasové pokožky díky čisticím vlastnostem esenciálního oleje, může odblokovat póry a usnadnit přísun kyslíku a živin do vlasových folikulů.

Blahodárné mikrobiální vlastnosti tea tree oleje mohou pomoci při léčbě kožních onemocnění, jako je suchá pokožka hlavy. Čajovníkový olej může dokonce předcházet zarůstání chloupků a řešit jeho problémy; namáčení v čajovníkovém oleji může otevřít póry a uvolnit zarůstající chloupky, což snižuje zánět.

Ke zlepšení stavu pokožky hlavy můžete používat specializované přípravky, jako jsou šampony s obsahem tea tree oleje nebo léčivé šampony s obsahem tea tree oleje.

Léčení výskytu lupů

Lupy způsobuje mikrob, který se přirozeně vyskytuje na pokožce hlavy a přiživuje se na přirozených olejích ve vlasové pokožce, přičemž vytváří vedlejší produkt známý jako kyselina olejová. Pokud je pokožka hlavy na přítomnost této kyseliny citlivá, reaguje podrážděním a zánětem, což vede ke zvýšenému vylučování kožních buněk, aby se zbavila dráždivé látky.

To vede ke svědění, zarudnutí pokožky hlavy a typickým příznakům viditelných bílých šupinek odumřelých kožních buněk. Antimikrobiální vlastnosti tea tree oleje působí proti mikrobům, které způsobují toto zvýšené vylučování kožních buněk, a pomáhají při léčbě a zvládání lupů.

Několik kapek tea tree oleje můžete použít do běžného šamponu nebo do šamponů proti lupům k léčbě lupů a doprovodného příznaku svědění.

V opačném případě lze tea tree olej smíchat s nosnými oleji, vmasírovat do pokožky hlavy a nechat působit přes noc k léčbě suchosti a svědění spojeného s lupy, nezapomeňte olej ráno důkladně smýt.

Přečtěte si více o: JAK SE ZBAVIT LUPŮ


Často kladené otázky o Tea Tree Oil


Je Tea Tree Oil vhodný pro vlasy?

Ano, olej z čajovníku může vašim vlasům a pokožce hlavy prospět mnoha způsoby díky svým nesčetným přírodním, prospěšným vlastnostem. V současné době se nachází v mnoha hotových komerčních produktech, jako jsou šampony a kondicionéry, a lze jej použít v domácích směsích a aplikacích vhodných pro všechny typy pokožky.


Co dělá Tea Tree Oil pro vaše vlasy?

Tea tree olej dokáže uvolnit vlasové folikuly a má řadu antimikrobiálních a antiseptických vlastností. Všechny tyto vlastnosti prospívají vlasům a vlasové pokožce tím, že odstraňují nahromaděné odumřelé kožní buňky, olej a produkty, zvyšují přísun kyslíku a živin do vlasových folikulů a ošetřují a chrání vlasovou pokožku před infekcemi.


Pomáhá čajovníkový olej růstu vlasů?

Ano, díky uvolnění pórů, zlepšení přísunu kyslíku a živin a odstranění infekcí jsou vlasové folikuly nyní schopny produkovat zdravé a silné vlasy, které jsou méně náchylné k lámání nebo vypadávání. Čajovníkový olej může zlepšit stav vlasů také proto, že je to přírodní olej a nevysušuje vlasy.


Může Tea Tree Oil způsobit vypadávání vlasů?

Čajovníkový olej může způsobit vypadávání vlasů, pokud jste na něj alergičtí. doporučujeme provést náplasťový test na vnitřní straně paže nebo za uchem 24 hodin před aplikací čajovníkového oleje na vlasy. Pokud se u vás objeví zarudnutí, zánět nebo vyrážka, měli byste se použití tea tree oleje na pokožku hlavy vyhnout.


Můžete nechat čistý tea tree olej ve vlasech po celou dobu?

Nedoporučuje se ponechávat tea tree olej ve vlasech, protože při delším působení by mohl zhoršit stav pokožky a vlasových folikulů.


Vysušuje Tea Tree Oil vlasy?

Ne, protože tea tree olej je přírodní výtažek, nevysušuje vlasy. Pokud trpíte suchou pokožkou, například suchou pokožkou hlavy, můžete zkusit smíchat několik kapek tea tree oleje s nosnými oleji, například kokosovým nebo olivovým, které dodají vlasům, kořínkům a pokožce hlavy vlhkost.


Je Tea Tree Oil vhodný při vypadávání vlasů?

Odpověď na tuto otázku je velmi závislá na příčině vypadávání vlasů. Pokud je vypadávání vlasů důsledkem ucpaných vlasových folikulů, odumřelé kůže, infekcí nebo kožního onemocnění, které postihuje pokožku hlavy, pak ano, pravidelné a důsledné používání tea tree oleje sníží vypadávání vlasů. Pokud se však jedná o základní onemocnění, jako je například vypadávání vlasů u mužů, tea tree olej vypadávání vlasů nevyřeší.


Kde si mohu koupit Tea Tree Oil na vlasy?

Čajovníkový olej je možné zakoupit samostatně ve většině obchodů se zdravou výživou; je však také běžně dostupný v komerčních vlasových přípravcích, jako jsou šampony, kondicionéry a prostředky proti lupům nebo vším.


Pomáhá Tea Tree Oil při řídnutí vlasů?

V závislosti na příčině řídnutí vlasů by mohl pomoci čajovníkový olej. Pokud jsou řídnoucí vlasy způsobeny nedostatečnou výživou vlasových folikulů kyslíkem a živinami nebo ucpáním vlasových folikulů, může pravidelná aplikace tea tree oleje tyto faktory vyřešit a stav vlasů zlepšit.


Jak umýt vlasy olejem z čajovníku?

Vlasy si můžete mýt tea tree olejem pomocí běžně dostupných přípravků nebo přidáním několika kapek tea tree oleje do běžného šamponu či kondicionéru. Můžete také zkusit přidat několik kapek tea tree oleje do šálku vody, kterou si opláchnete vlasy ve sprše.


Je Tea Tree Oil vhodný pro mastné vlasy?

Tea tree olej je vhodný pro všechny typy vlasů, může dokonce pomoci snížit mastnotu vlasů a obnovit přirozenou rovnováhu. Čajovníkový olej dokáže čistit a dezinfikovat pokožku hlavy, což může pročistit kořínky a zajistit čistší pokožku hlavy. Díky menšímu množství odumřelé kůže, produktů a nahromaděného oleje bude pokožka hlavy méně podrážděná a může dojít ke snížení nadměrné produkce přirozených olejů ve vlasech.


Je Tea Tree Oil bezpečný pro barvené vlasy?

Čajovníkový olej je přírodní adstringent, což znamená, že pokud se na vlasy aplikuje ve velkém množství, může z nich odstranit umělé barvy a způsobit vyblednutí barvy. Spousta komerčně dostupných vlasových přípravků obsahujících tea tree olej je však považována za bezpečnou pro použití na barvené vlasy.


Můžete do šamponu přidat Tea Tree Oil?

Ano, můžete přidat několik kapek tea tree oleje do svého běžného šamponu, jinak si můžete koupit speciální komerčně dostupné přípravky na vlasy, které obsahují tea tree olej.


Příslušné produkty

Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy
Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 999,00 Kč
Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy - Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení