Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Bolí vás dásně?

Většinu z nás někdy více či méně bolely dásně. Ve skutečnosti to začíná už v raném věku, když se nám objevují nové zuby. Málokdo si to pamatuje, jak moc bolel růst zubů moudrosti.

Bolestivé dásně mohou mít různé příčiny, ale naštěstí existuje spousta způsobů, jak bolest zmírnit.

Hlavní příčinou bolestivých dásní je zánět dásní a může existovat několik důvodů, proč právě vás postihuje zánět v okolí zubů. Existují samozřejmě i další příčiny bolestivých dásní, které si můžete více či méně způsobit sami, nebo jsou způsobeny stavy ve vašem těle, které nemůžete ovlivnit.

Ať už je příčina bolestivých dásní jakákoli, můžete si být jisti, že bolest je zprávou, která vám říká, že máte jednat. Možná byste měli navštívit svého zubaře nebo se více zaměřit na ústní hygienu.

Naše společnost vyvinula skvělou zubní pastu i ústní vodu s obsahem tea tree oleje, který má mnoho vlastností, jež vám mohou pomoci udržet vaše ústa zdravá. Přečtěte si další informace o tom, co způsobuje bolest dásní, a o výhodách našich atraktivních produktů.

Balení 5 produktů pro zdravé dásně, zuby a jazyk
Přípravky s Tea Tree Oil pro každodenní péči o dásně, zuby a jazyk
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 925,00 Kč
Balení 5 produktů pro zdravé dásně, zuby a jazyk

Příznaky bolavých dásní

O tom, že vás bolí dásně, budete jen stěží pochybovat. Existují však některé příznaky, které vyžadují nějak jednat, pokud je máte ve svých ústech:

  • Dásně mohou mít tmavší barvu než obvykle.
  • Pulzující pocit v dásních.
  • Krvácení dásní

Jaké jsou příčiny zánětu dásní?

Příčin bolestí dásní je celá řada. Některé jsou zdravotní, jiné jsou přímým důsledkem vašich návyků. Primární příčinou je zánět dásní, který má za následek zejména bolestivé, červené, oteklé a možná i krvácející dásně. Máte-li podezření na zánět dásní, měli byste se poradit se svým zubním lékařem.

Dalšími příčinami mohou být např:

  • Špatná ústní hygiena
  • Hormonální změny (např. těhotenství)
  • Podvýživa
  • Násilné používání zubního kartáčku
  • Afty v ústech
  • Různé druhy léků
  • Konzumace stimulantů

Jak lze předcházet bolestem dásní a jak je léčit?

Léčba a prevence bolestí dásní je ve skutečnosti velmi jednoduchá. V mnoha případech to zvládnete sami, zatímco v jiných situacích byste měli vyhledat odbornou pomoc.

Zde uvádíme několik tipů, jaká je prevence a léčba.  Chceme jen zdůraznit, že základem je dobrá zubní hygiena.


Co můžete sami udělat pro prevenci nebo zastavení bolestí dásní?

Správná ústní hygiena je cestou ke zdravým ústům. A ústní hygiena není složitá nebo obtížná. Naopak. Zde jsou tři dobré rady týkající se správné ústní hygieny a zdravých dásní.

Čistěte si zuby dvakrát denně

Pokud budete dbát na čištění zubů ráno a večer, odstraníte plak z povrchu zubů. Zubní plak je vrstva bakterií, která se přirozeně tvoří v důsledku toho, co během dne sníme. Pokud plak neodstraňujete každý den, bakterie putují směrem k dásním a vytvářejí podráždění a případně zánět dásní.

Používejte naši zubní pastu s Tea Tree olejem, která je speciálně vyvinutá pro prevenci bolavých a podrážděných dásní.

Zubní pasta s Tea Tree olejem
Pro správnou ústní hygienu a péči při aftech a problémech v ústní dutině
+15.000 recenzí
Běžná cena 159,00 Kč
Výprodejová cena 159,00 Kč Běžná cena
Zubní pasta s Tea Tree olejem - Pro správnou ústní hygienu a péči při aftech a problémech v ústní dutině

Nezapomeňte používat zubní nit

Zarudlé a bolavé dásně zmizí, pokud do toho vložíte trochu úsilí, pokud jde o ústní hygienu. Mnozí z nás mají tendenci zapomínat na zubní nit. Zubní nit pomáhá odstranit zbytky jídla, které ulpívají mezi zuby a na které váš zubní kartáček nedosáhne.

Snažte se proto zařadit k čištění zubů i zubní nit. Buďte však opatrní.

Na závěr použijte naši ústní vodu s Tea Tree olejem

Až si vyčistíte zuby a vyhodíte použitou zubní nit, můžete tento rituál završit naší ústní vodou s tea tree olejem. Olej působí protizánětlivě a navíc zanechává v ústech svěží dech.

Ústní voda pro zdravé dásně a svěží dech
Proti zápachu z úst a pro péči při zánětu dásní, plísních a paradentóze
+15.000 recenzí
Běžná cena 249,00 Kč
Výprodejová cena 249,00 Kč Běžná cena
Ústní voda pro zdravé dásně a svěží dech - Proti zápachu z úst a pro péči při zánětu dásní, plísních a paradentóze

Co je v podstatě Tea Tree olej?

Tea Tree oil je esenciální olej získávaný ze stromu Melaleuca alternifolia. Roste v subtropických oblastech Austrálie a vlastnosti jeho listů se využívají již stovky let.

Australští domorodci používali listy v obkladech na infikované rány, protože působily příznivě proti zánětům. Dnes se z listů získává olej, který umožnil mnoho nových způsobů využití.

Tea tree olej používáme v mnoha různých výrobcích a nyní vám konečně můžeme nabídnout možnost dopřát svým ústům kouzlo tohoto oleje. Už žádné bolavé dásně.


Profesionální ošetření

Pokud vás často bolí dásně, můžete si s tím většinou poradit sami a předejít tak zánětu dásní. Začněte správnou ústní hygienou, používejte přípravky s obsahem Tea Tree oleje a velmi brzy se dočkáte výsledků.

Mohou se samozřejmě vyskytnout případy, kdy byste měli vyhledat odbornou pomoc zubního lékaře.

Nikdo z nás se neobejde bez čištění zubů u zubaře. Pokud je to již delší dobu, co jste si naposledy nechali vyčistit zuby u zubaře, doporučujeme vám, abyste se k němu objednali. Zubní lékař může odstranit zubní kámen a ujistit se, že stav vašich úst je optimální. Když jsou vaše ústa čistá, je na vás, abyste udržovali hygienu.

Stejně jako se liší lidé, liší se i naše ústa. Zubní lékař vám pomůže zjistit, zda jsou ve vašich ústech oblasti, které vyžadují větší pozornost než jiné. Zubní lékař vám může pomoci sestavit plán ústní hygieny.


Další dobré rady pro boj s bolestmi dásní

Říká se, že se stáváte tím, co jíte. Pokud jde o vaše dásně, hraje důležitou roli i vaše strava. Sladké potraviny a nápoje více zatěžují ústní hygienu, proto byste měli zvážit omezení příjmu cukru, pokud vás bolest dásní trápí opakovaně.

Příčinou bolestivých dásní může být také kouření. I zde byste se měli snažit, pokud vás dásně často bolí.

Žijeme déle než kdykoli předtím, a naše zuby proto musí vydržet po celý dlouhý život a pomáhat nám jíst takové potraviny, které potřebujeme. Dbejte na to, abyste si zuby čistili, ale uvědomte si, že příliš silné čištění může mít opačný účinek. Zubní kartáček používejte šetrně a pro další péči o zuby vždy používejte náš Tea Tree olej.

Balení 5 produktů pro zdravé dásně, zuby a jazyk
Přípravky s Tea Tree Oil pro každodenní péči o dásně, zuby a jazyk
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 925,00 Kč
Balení 5 produktů pro zdravé dásně, zuby a jazyk