Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Identifikace příčiny: nejčastější zdroje svědění nohou

Svědění pod nohama může být způsobeno různými faktory, od kožních onemocnění až po zdravotní příčiny. Pro účinný boj se svěděním je důležité nejprve identifikovat jeho příčinu.

Zde je přehled nejčastějších příčin svědění nohou:

Atletická noha:

Skrytým viníkem je atletická noha. Atletická noha je častou příčinou svědění nohou a je způsobena infekcí plísňovými organismy, kterým se daří v teplém a vlhkém prostředí. Příznaky atletické nohy mohou zahrnovat zarudnutí, šupinatou kůži a intenzivní svědění. Je důležité atletickou nohu rychle léčit, aby se nerozšířila na další části těla nebo na jiné osoby.

Suchá pokožka:

Další příčinou svědění je suchá kůže na nohou, která může způsobovat svědění a nepohodlí, zejména pokud není správně ošetřena. K suché kůži mohou přispívat vnější faktory, jako jsou povětrnostní podmínky a nadměrné používání mýdla. Chcete-li zmírnit svědění způsobené suchou kůží, je důležité udržovat nohy hydratované a chráněné.

Alergické reakce:

Svědění nohou může být také způsobeno alergickými reakcemi na materiály, obuv, ponožky nebo výrobky osobní hygieny. Identifikace a odstranění alergenu je klíčem ke zmírnění svědění a zamezení dalšího podráždění kůže.

Zdravotní potíže:

Některé zdravotní potíže, jako je cukrovka a onemocnění štítné žlázy, mohou způsobovat svědění pod nohama jako příznak, ale nemusí být jediným příznakem. Pokud svědění přetrvává a nelze ho vysvětlit jinými příčinami, je důležité vyhledat lékaře pro správnou diagnózu a léčbu.

Svrab:

Nakažlivá pohroma. Svrab je nakažlivé kožní onemocnění způsobené drobným roztočem, který se zavrtává do kůže a způsobuje intenzivní svědění, zejména v noci. Svědění může postihnout i chodidla a často se zhoršuje vlivem tepla a vlhkosti. Svrab vyžaduje lékařské ošetření speciálními krémy nebo léky, které roztoče odstraní a zmírní svědění. Pokud máte podezření, že příčinou svědění nohou je svrab, je důležité poradit se s lékařem.

3x produkty proti svědění nohou
Sada pro každodenní péči o svědivé nohy
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 839,00 Kč
3x produkty proti svědění nohou - Sada pro každodenní péči o svědivé nohy

Obecná léčba svědění nohou: ovládněte své potíže

Ať už je příčina svědění nohou jakákoli, existuje několik obecných léčebných metod, které vám mohou pomoci zmírnit nepříjemné pocity a zlepšit kvalitu života. Zde je několik základních kroků a tipů, jak se vypořádat se svěděním nohou:

Dobrá hygiena nohou:

První krok k úlevě. Základem boje proti svědění nohou je správná hygiena nohou, ať už je jeho příčina jakákoli. Dbejte na důkladné mytí nohou jemným mýdlem a důkladně je osušte, zejména mezi prsty, abyste minimalizovali vlhkost. Denně měňte ponožky a vybírejte prodyšné materiály, abyste udrželi nohy v suchu a pohodlí.

Hydratační krém:

Dopřejte svým nohám péči, kterou si zaslouží. Udržujte pokožku nohou hydratovanou a vláčnou, což pomůže snížit svědění a zabrání dalšímu podráždění kůže. Používejte denně hydratační krém na nohy a vyberte si takový, který obsahuje přírodní složky, jež mohou zmírnit svědění a zklidnit pokožku, jako je například krém na nohy Australian Bodycare.

Vyhněte se poškrábání:

Klíčem k úspěchu je šetrné zacházení. I když může být lákavé škrábat si svědivé nohy, je důležité odolat tomuto nutkání, protože to může situaci zhoršit a zvýšit riziko infekce. Místo toho použijte zklidňující sprej proti svědění, například sprej proti svědění od společnosti Australian Bodycare, který svědění zmírní, aniž by poškodil pokožku.

Boty a ponožky:

Vyberte si pohodlí a prodyšnost. Správná obuv a ponožky mohou pro lidi trpící svěděním nohou znamenat velký rozdíl. Vybírejte boty z prodyšných materiálů a dbejte na to, aby správně seděly a minimalizovaly tření a podráždění. Vyhněte se těsným ponožkám a vyberte si ponožky z přírodních a prodyšných materiálů, jako je bavlna.

Poraďte se s lékařem:

V případě potřeby vyhledejte odbornou pomoc. Pokud svědění pod nohama přetrvává nebo se zhoršuje, je důležité vyhledat lékaře, který stanoví správnou diagnózu a léčbu. Lékař může určit přesnou příčinu svědění a doporučit nejlepší plán léčby pro váš konkrétní případ.


Řešení společnosti Australian Bodycare: dokonalý balíček proti svědění nohou

Společnost Australian Bodycare připravila účinný balíček produktů určených k péči o svědivé nohy. Balení obsahuje mycí přípravek na tělo, krém na nohy a sprej proti svědění, které společně poskytují komplexní řešení vašeho problému:

Tělový mycí prostředek:

Jemný a vyživující mycí čisticí prostředek. Tento mycí přípravek jemně čistí pokožku, odstraňuje nečistoty a bakterie, které mohou způsobovat svědění a podráždění. Díky svým přírodním složkám pomáhá zklidňovat pokožku a udržovat ji zdravou.

Krém na nohy:

Intenzivně hydratační a zklidňující krém na nohy Australian Bodycare je speciálně vyvinutý pro výživu a hydrataci suché a podrážděné pokožky nohou. Pomáhá zmírňovat svědění a udržovat pokožku pružnou, čímž přispívá k celkovému pohodlí.

Sprej proti svědění:

Rychlá a účinná úleva od svědění Tento sprej proti svědění je praktickým řešením svědění nohou. Snadno se aplikuje a rychle působí, takže vám uleví od nepříjemných pocitů a podráždění, kdykoli to potřebujete.

3x produkty proti svědění nohou
Sada pro každodenní péči o svědivé nohy
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 839,00 Kč
3x produkty proti svědění nohou - Sada pro každodenní péči o svědivé nohy

Svědění pod nohama v noci: příčiny a tipy na úlevu

Svědění pod nohama v noci může být obzvláště nepříjemné, protože horko, vlhko a nedostatek rozptýlení mohou nepříjemné pocity ještě zhoršit. Zde je několik příčin a tipů, jak zmírnit noční svědění nohou:

Příčiny nočního svědění

Svědění pod nohama se může zhoršit v noci kvůli teplu, vlhkosti a nedostatku rozptýlení, což může zvýšit citlivost a intenzitu svědění.

Tipy pro zmírnění svědění nohou v noci

Udržujte nohy čisté a suché a před spaním použijte hydratační krém na nohy, například krém na nohy Australian Bodycare, který pokožku zklidní a omezí svědění. Udržujte v ložnici chlad a pohodlí a vyvarujte se nošení těsného nebo nepohodlného oblečení a lůžkovin.

Poraďte se s lékařem

Pokud svědění pod nohama v noci přetrvává nebo se časem zhoršuje, možná budete chtít vyhledat lékaře, který stanoví odbornou diagnózu a léčbu. Svědění nohou může být způsobeno vážnějšími zdravotními potížemi, jako je cukrovka nebo poškození nervů, které vyžadují zvláštní pozornost.

Dodržováním těchto rad a převzetím kontroly nad nočním svěděním nohou si můžete zajistit lepší spánek a udržet si zdravé a spokojené nohy.


Svědění pod nohama během těhotenství: příčiny a léčba

Svědění nohou může být během těhotenství častým problémem, protože hormony v těle mohou způsobovat suchou kůži a podráždění. Zde jsou uvedeny některé příčiny a způsoby léčby svědění nohou v těhotenství:

Hormonální změny během těhotenství mohou způsobit suchou kůži, což může vést ke svědění nohou. Používejte hydratační krém, například krém na nohy Australian Bodycare, který udržuje pokožku zdravou a hydratovanou.

Otoky nohou a kotníků jsou během těhotenství běžným stavem a mohou také vést ke svědění. Zkuste si zvednout nohy a nosit podpůrnou obuv, abyste snížili otoky.

Cholestáza je vzácný stav, který může během těhotenství způsobit svědění nohou a dalších částí těla. Pokud se u vás objeví úporné a silné svědění, vyhledejte odbornou pomoc lékaře.

Zjištěním příčiny svědění nohou v těhotenství a použitím těchto léčebných metod můžete získat kontrolu nad svými potížemi a zlepšit kvalitu svého života. Je také důležité vyvarovat se škrábání nebo používání drsných přípravků, které mohou pokožku dále dráždit.

3x produkty proti svědění nohou
Sada pro každodenní péči o svědivé nohy
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 839,00 Kč
3x produkty proti svědění nohou - Sada pro každodenní péči o svědivé nohy

FAQ

Jaké nemoci mohou způsobovat svědění?

Svědění může být příznakem mnoha různých onemocnění a stavů, například onemocnění jater, ledvin, štítné žlázy a některých druhů rakoviny.


Může být svědění pod nohama příznakem rakoviny?

Přestože svědění pod nohama může být příznakem některých typů rakoviny, jen zřídka je hlavní příčinou svědění a často se kombinuje s dalšími příznaky.


Jak vypadá počínající atletická noha?

Počínající atletická noha se může projevovat jako červené, šupinaté nebo svědivé skvrny na kůži, často mezi prsty nebo pod chodidlem.


Může příliš mnoho cukru způsobit svědění?

Příliš mnoho cukru může vést k řadě zdravotních problémů, ale svědění nohou mezi ně obvykle nepatří. Vysoká hladina cukru v krvi způsobená cukrovkou však může vést ke kožním problémům, které mohou způsobit svědění nohou.

3x produkty proti svědění nohou
Sada pro každodenní péči o svědivé nohy
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 839,00 Kč
3x produkty proti svědění nohou - Sada pro každodenní péči o svědivé nohy