Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je to pleťová maska?

Pleťová maska je velmi podobná krému, snad jen o něco hustší konzistence. Pleťovou masku je třeba nanést na obličej (jako krém) a poté ji nechat chvíli působit jako masku. Obvykle po dobu 10-15 minut, ale u jednotlivých výrobků se to liší.

Pleťová maska obsahuje více účinných látek než vaše každodenní čisticí produkty, a právě proto dokáže vyčistit pleť hlouběji a udělat pro ni více. Pleťová maska by se tedy měla používat jako doplněk vaší každodenní péče o pleť. Protože i když používáte pleťovou masku, je stále velmi důležité nezapomínat na každodenní čištění pleti, abyste odstranili nečistoty, znečištění a případný make-up. Nejlepší je čistit pleť ráno i večer, ale pokud se vám to zdá příliš, nezapomeňte ji vyčistit alespoň večer před spaním.


Vyberte si pleťovou masku podle svého problému s pletí

Pleťové masky se obvykle vyrábějí na konkrétní kožní problémy, jako jsou pupínky, akné nebo černé tečky. Jiné masky jsou čistě hydratační, které se zaměřují pouze na dodání dodatečné vlhkosti pleti. Vyberte si pleťovou masku, která vyhovuje vašemu konkrétnímu problému s pletí - tak získáte z masky největší užitek.

Pokud máte problémy s pupínky a akné, přirozeně znáte svou pleť a víte, jak se s nimi vypořádat. Pomocí dobré pleťové masky můžete krátkodobě zlepšit stav své pleti a dlouhodobě předcházet vzniku nových pupínků.

Pleťová maska Australian Bodycare je speciálně vyvinuta pro nečistou pleť, pupínky, černé tečky a podobné kožní problémy. Pokud tedy nebojujete proti nečisté pleti na obličeji a hledáte spíše skutečnou hydratační masku, můžete si o hydratační masku říci tam, kde si běžně kupujete pleťovou masku. Můžete také zvážit některý z účinných prostředků na suchou pleť od společnosti Australian Bodycare. Výrobky z této řady účinně pomáhají hydratovat pokožku celého těla a obsahují Tea Tree olej a další přírodní produkty, které udržují vaši pokožku zdravou a vyživenou.

Pleťová maska pro osoby s akné, pupínky nebo černými tečkami na pleti

Když máte pupínky na pleti, chcete si pleť prostě vydrhnout a důkladně vyčistit! Dejte si však pozor, abyste nebyli příliš drsní, nepomůže vám to a může to problémy s pletí ještě zhoršit. Pleťová maska by rozhodně měla čistit, aby odstranila odumřelé kožní buňky a další nečistoty. Měla by to však dělat jemně, aby nepoškodila a nevysušila vaši pleť.

Pokud si vyberete Face Mask od Australian Bodycare, získáte přírodní a jemný čisticí přípravek 2 v 1, který se skládá z osvěžujícího peelingového krému s jemnými skořápkami santalového dřeva a hloubkově čisticí pleťové masky, která zajišťuje přirozený peeling pleti. Pleťová maska zároveň obsahuje řadu aktivních rostlinných složek a účinných olejů, které minimalizují zarudnutí kolem pórů pleti a udržují pleť zdravou po dlouhou dobu po použití.

Přejít přímo na:

Jak používat pleťovou masku na pleť s pupínky


Kdo může používat obličejovou masku?

Čištění pleti prospívá všem, mladým i starým, mužům i ženám - a to bez ohledu na typ pleti. Pleťová maska tedy může prospět každému. Pokud však máte problémy s pupínky a nečistou nebo mastnou pletí, je tu další dobrý důvod, proč být při čištění a péči o pleť velmi opatrní.

V období dospívání a těsně po něm se mnoho lidí potýká s pupínky, nečistou a/nebo mastnou pletí. Zde může mít mimořádný smysl používat v pravidelných intervalech kvalitní pleťovou masku, abyste nejen odstranili odumřelé kožní buňky a nečistoty, ale také předešli novému výskytu pupínků a černých teček.

Pokud si například vyberete pleťovou masku na bázi jílu od Australian Bodycare, získáte masku, která jemně exfoliuje pleť a odstraňuje odumřelé kožní buňky. Maska zároveň hloubkově čistí a vytahuje nečistoty z pórů pleti. Tím zabraňuje ucpávání pórů a tvorbě bakterií v pórech, což může vést ke vzniku černých teček, pupínků a nečisté pleti.


Jak funguje pleťová maska na akné s Tea Tree olejem?

Pleťová maska hloubkově čistí a pečuje o pleť. A to vaší pleti prospívá. To platí zejména v případě, že máte problémy s pupínky a nečistou pletí.

Pleťová maska je čisticí přípravek 2 v 1, který se zčásti skládá z osvěžujícího peelingového krému se skořápkami santalových ořechů a zčásti z hloubkově čisticí pleťové masky, která pleti poskytuje přirozený peeling.

Pleťová maska od Australian Bodycare odstraňuje odumřelé kožní buňky a další nečistoty z horních vrstev pokožky. Právě tyto typy nečistot mohou způsobit ucpání kožních pórů, protože kožní maz se nemůže dostat na povrch pokožky a ven. A pokud se do mazové žlázy dostanou bakterie, čemuž se lze jen těžko vyhnout, vznikne zánět a objeví se pupínek.

Tea Tree olej, který je jednou ze složek pleťové masky, je známý tím, že účinně působí proti bakteriím, a proto má tento olej blahodárný vliv i na pupínky a nečistou pleť. To platí jak pro léčbu ohnisek, tak pro prevenci nových ohnisek.

Přejít přímo na:

Jak používat pleťovou masku na akné

Pleťová maska pro problematickou pleť
Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům
+15.000 recenzí
Běžná cena 399,00 Kč
Výprodejová cena 399,00 Kč Běžná cena
Pleťová maska pro problematickou pleť - Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům

Co obsahuje maska na obličej Australian Bodycare?

Pleťová maska od Australian Bodycare obsahuje širokou škálu přírodních složek, aktivních olejů a účinných rostlinných látek, které hloubkově peelingují a čistí pleť:

  • Kaolin pomáhá absorbovat mastnotu a má mírný abrazivní účinek na póry.
  • Santalum Spicatum Shell Grit jsou skořápky australských santalových ořechů, které byly rozemlety na prach a prosety. Skořápky ořechů pomáhají kaolinu masírovat pokožku a odstraňovat kožní oleje z pórů.
  • Caprylyl/Capryl Glucoside je jemná, ale účinná povrchově aktivní látka, která pomáhá kaolinu čistit do hloubky.
  • Olej z ořechů Macademia a etylestery bambuckého másla se částečně usazují na pokožce a částečně pronikají o něco hlouběji, takže pokožka je sametově hebká.
  • Glycerin dodává pokožce pocit, že je po použití masky stále hydratovaná.
  • Tea Tree olej pomáhá udržovat pleť zdravou i po použití pleťové masky.
  • 4-Terpineol se získává z oleje Tea Tree a pomáhá snižovat podráždění pokožky.
  • Bisabolol podporuje čajovníkový olej a také dodává sladkou vůni.
  • Extrakt z ovoce Microcitrus Australasica pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky prostřednictvím přírodních AHA (alfa-hydroxykyselin, známých také jako ovocné kyseliny). Známý také jako kaviárová limetka.
  • Extrakt z plodů krajkovce tasmánského snižuje podráždění pokožky. Nazývá se také tasmánský pepř.
  • Alantoin zklidňuje pokožku a napomáhá kontaktu Tea Tree Oil s pokožkou.

Řada účinných rostlinných složek a aktivních olejů pomáhá minimalizovat zarudnutí kolem pórů pleti a udržovat pleť zdravou po dlouhou dobu po použití pleťové masky.


Jak aplikovat masku na obličej

Při používání obličejové masky je dobré stát v koupelně před zrcadlem a mít přístup k umyvadlu. K očištění masky budete potřebovat vodu - a pokud nejste v používání obličejových masek příliš zkušení, může být výhodou mít k dispozici zrcadlo, abyste viděli, co právě děláte.

Použití obličejové masky - krok za krokem:

  1. Pokud máte dlouhé vlasy a/nebo ofinu, sepněte si vlasy do culíku nebo použijte gumičku do vlasů či něco jiného, abyste si vlasy dali pryč z obličeje a neušpinili si je maskou.
  2. Naneste tenkou, ale rovnoměrnou vrstvu na celý obličej. Stačí použít prsty - je to nejjednodušší způsob! Vyhněte se však nanášení pleťové masky v těsné blízkosti očního okolí, kde je pokožka mimořádně tenká a citlivá.
  3. Masku nechte působit 10-15 minut, dokud zcela nezaschne. Je lepší nechat masku působit příliš dlouho než příliš krátce.
  4. Opláchněte obličej vlažnou vodou, dokud se zcela neodstraní zbytky masky.
  5. Očistěte si obličej mycím prostředkem, například Australian Bodycare Face Wash.
  6. Na závěr ošetření použijte kvalitní a výživný krém na obličej, například Australian Bodycare Face Cream.

Při používání pleťové masky si musíte vyhradit o něco více času než při každodenním čištění a péči o pleť. Jakmile však masku na obličej aplikujete, můžete tento čas využít k péči o zbytek těla, nebo třeba jen během působení masky máchat vysavačem.

Pleťovou masku můžete používat jednou nebo dvakrát týdně, nebo dokonce jen jednou týdně, v závislosti na vašich potřebách a temperamentu. Ve dnech, kdy pleťovou masku nepoužíváte, nezapomeňte si pleť obličeje vyčistit mycím prostředkem a samozřejmě poté použít kvalitní pleťový krém.

Pleťová maska pro problematickou pleť
Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům
+15.000 recenzí
Běžná cena 399,00 Kč
Výprodejová cena 399,00 Kč Běžná cena
Pleťová maska pro problematickou pleť - Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům

FAQ o pleťové masce


Co je maska na obličej?

Pleťová maska je přípravek péče o pleť, který obsahuje více účinných látek než každodenní čisticí přípravky na obličej. Proto je dobré používat pleťovou masku jednou až dvakrát týdně. Pokud máte problémy s pupínky a nečistou pletí, je obzvláště důležité čas od času pleť dobře vyčistit a vydrhnout, abyste odstranili odumřelé kožní buňky a další nečistoty z vrchní vrstvy pokožky a předešli tak ucpání pórů, které může vyústit v pupínky a černé tečky.


Jak si vyrobit masku na obličej?

Najdete zde celou řadu receptů na domácí pleťové masky vyrobené z různých přírodních ingrediencí a bez použití chemických látek. Pokud se vám nechce experimentovat s vlastními směsmi, můžete najít také hotové pleťové masky bez chemických látek na bázi přírodních ingrediencí.

Jak často byste měli používat pleťovou masku?

Pleťová maska není určena pro každodenní použití, ale klidně ji používejte jednou nebo dvakrát týdně jako doplněk ke každodennímu čištění a péči o pleť.


Jak používat pleťovou masku?

Pleťová maska má konzistenci mírně hustého krému, takže ji nejsnáze nanesete prsty. Používejte ji na celý obličej, ale vyhněte se aplikaci do oblasti očí, kde je pokožka obzvláště tenká a citlivá.


Jak dlouho by měla maska na obličeji zůstat?

Pleťová maska by se měla nechat na pleti 10-15 minut, aby měla čas působit. Pokud ji sundáte příliš rychle, nebude mít čas působit. Proto je lepší nechat ji působit příliš dlouho než příliš krátce.


Můžete spát s maskou na obličeji?

Spaní s maskou na obličeji neuškodí, ale není to ani nutné, protože nemusí fungovat tak dlouho. Pokud je pro vás těžké najít si čas na používání pleťové masky, zvykněte si ji používat například před tím, než budete potřebovat dělat cokoli jiného - surfovat na internetu, sledovat televizi, vysávat, lakovat si nehty na nohou nebo cokoli jiného. Nebo využijte čas k tomu, abyste si mezitím odpočinuli u šálku horkého čaje a knihy.

Pleťová maska pro problematickou pleť
Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům
+15.000 recenzí
Běžná cena 399,00 Kč
Výprodejová cena 399,00 Kč Běžná cena
Pleťová maska pro problematickou pleť - Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům