Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co můžete dělat se striemi na zadku? 

Přestože strie nejsou na hýždích nebezpečné, pro mnoho lidí představují kosmetickou nepříjemnost. Pro některé může být obtížné ukázat se před partnerem, jiní se s blížícím se létem raději vyhýbají nošení plavek.

Naštěstí existují způsoby, jak se v plavkách cítit mnohem pohodlněji.

Existují různé metody, které můžete použít ke zlepšení vzhledu tygřích pruhů na zadečku. 

Vyživujte svou pleť pomocí výživných složek 

Neexistuje žádný zázračný lék, který by strie zcela odstranil. Pojďme si to hned říct.

Správnou péčí o pokožku však můžete výrazně snížit jejich viditelnost. 

Body Oil je vyživující olej, který je vhodný zejména pro zlepšení vzhledu pokožky - včetně snížení viditelnosti stařeckých skvrn, jizev a zejména strií. 

Olej je bohatý na vyživující a účinné složky, jako je Tea Tree Oil, skvalan, mandlový a slunečnicový olej, které v jedinečné kombinaci poskytují vaší pleti ty nejlepší podmínky pro rovnoměrnější vzhled. Působí proti bakteriím, hloubkově hydratuje a je bohatý na vitamin E, který je důležitým zdrojem pro zlepšení viditelnosti strií.

Stejně jako 75 % testovaných osob, u nichž došlo ke zlepšení stavu strií, můžete olej používat i vy ke snížení viditelnosti strií. 

Jak olej používat

Olej se snadno používá a má konzistenci, která se rychle vstřebává do pokožky, takže nemá pocit lepkavosti.

Vmasírujte několik kapek do pokožky na hýždích 1-2krát denně na čistou pokožku. Před oblékáním počkejte několik minut, aby olej zcela zaschl.

Pokud chcete s olejem dosáhnout výsledků, musíte ho používat pravidelně. A budete potřebovat hodně trpělivosti, protože vaše tygří pruhy nebudou méně viditelné přes noc. Teprve po pravidelném a pečlivém používání po dobu 12-20 týdnů uvidíte na své pleti zlepšení.

Balíček na strie
3 produkty pro snížení viditelnosti strií a jizev
+15.000 recenzí
Běžná cena 899,00 Kč
Výprodejová cena 899,00 Kč Běžná cena 1.049,00 Kč
Balíček na strie - 3 produkty pro snížení viditelnosti strií a jizev

Zmenšení viditelnoti strií pomocí mikroneedlingu

Mikrojehličkování vytváří v kůži tisíce mikrokanálků pomocí ostrých jehel, které pronikají hluboko do kůže.

Tím dochází k řízenému "poškození" a stimulaci přirozeného procesu hojení kůže. Vytváří se tak nový, svěží kolagen a zlepšují se a zpevňují elastická vlákna kůže.

Díky tomu se strie zmenší, protože povrch kůže je rovnoměrnější. 

Minimalizujte strie pomocí laserového ošetření 

Dalším ošetřením, které zlepší vzhled strií na zadečku, je laser.

Fraxel je zde obzvláště vhodný díky své účinnosti a minimální době rekonvalescence. Laser neporušuje vnější vrstvu kůže, ale jde hlouběji a vytváří malá "zranění" v podkoží s velkou kontrolou a přesností.

To způsobí, že se v kůži spustí opravný proces a zároveň se reaktivují elastická vlákna. Pokožka se regeneruje, je pevnější a hladší. 

Můžete zabránit vzniku strií na zadku? 

Strie jsou nevděčným kožním problémem, protože se mohou objevit z ničeho nic. Proto je také obtížné jim předcházet. Můžete však přijmout preventivní opatření, abyste minimalizovali riziko vzniku strií na hýždích nebo jinde na těle. 

Zde jsou 3 tipy, které vám s tím pomohou:

  1. Vyhněte se velkému přírustu váhy. Jezte zdravou a pestrou stravu - a denně cvičte. Nemusí jít o intenzivní silový trénink nebo hodinové běhání. 30 minut pohybu denně může pomoci udržet vaši hmotnost stabilní.
  2. Vyhněte se kouření. Kouření je jedním z nejhorších nepřátel pleti. Může způsobit, že vaše pokožka bude ochablejší a méně pružná - což může ovlivnit vzhled vaší pokožky a její schopnost zůstat pružná.
  3. Dodržujte správný režim péče o pleť. Není vědecky prokázáno, že striím zabráníte tím, že budete pokožku mazat krémy a oleji. Men med den rigtige hudpleje oplever mange alligevel, at deres hud bliver mere smidig takket være den rigtige fugtmængde.  

Co jsou to strie - a jak vypadají?

Strie jsou dánský výraz pro strie. Jedná se o praskliny, které se objevují na kůži, když je vystavena nadměrnému a stresujícímu přetěžování.

Objevují se jako pruhy v kůži, například na hýždích, a při prvním výskytu mají modrofialovou nebo narůžovělou barvu. Postupem času barva vybledne a začne se více podobat okolní kůži nebo se stane bělavější.

Strie nejsou nebezpečné, ale jsou běžným kosmetickým problémem, který může ovlivnit sebevědomí. Mohou se objevit kdekoli na těle. Hýždě jsou však ke vzniku strií obzvláště náchylné.

Vaše kůže se jeví jako praskliny, protože dochází k poškození podkožní tkáně. Jakmile dojde k poškození, nemůže se již nikdy zcela obnovit. To znamená, že strie na zadku i jinde na těle vás budou věrně provázet po zbytek života.

Do jisté míry se s nimi budete muset naučit žít, ale nemusíte se spokojit s ošklivou popraskanou kůží. Existují různé možnosti, jak snížit jejich viditelnost, aby byly méně výrazné a v některých případech téměř neviditelné.

Více o možnostech péče a léčby se dozvíte později, až pochopíte, proč se vám strie vůbec dělají. 

Proč se strie objevují na zadku - a kdo je má? 

Strie na hýždích - a jinde na těle - vznikají, když rostou rychleji, než je vaše kůže schopna udržet.

Kůže se skládá z vláken. Ta jsou pružná - stejně jako gumička. Přirozená pružnost kůže dokáže odolat velkému tlaku a natahování, aniž by praskla. Pokud je však vystavena extrémnímu přetěžování, "pružnost" nakonec povolí - a to se může projevit prasklinami ve vnější vrstvě kůže. 

Strie se často objevují na zadku, břiše, prsou, zádech a stehnech, tedy na místech, kde je kůže nejvíce namáhána.

Na hýždích a dalších částech těla se mohou objevit strie jak u mužů, tak u žen. Kdo je dostane, úzce souvisí s příčinami vzniku tygřích pruhů. Zde vás seznámíme s různými příčinami. 

Přírůstek hmotnosti 

Pokud hodně přiberete - často v krátkém časovém období - elastická vlákna v kůži nebudou schopna zvládnout nápor tukových zásob, které se zvětšují a vyvíjejí tlak na kůži. Proto je nadváha jedním z nejčastějších důvodů, proč se vám na zadku tvoří strie.

Může to být způsobeno nezdravým životním stylem, který způsobuje, že hodně přibíráte na váze. Může to být ale také způsobeno těhotenstvím, kdy většina lidí přibírá na váze - někteří méně, někteří hodně. 

Růst a dospívání 

Během puberty dochází v těle k velkým změnám. Roste rychlým tempem a u mnoha lidí to může vést ke vzniku strií na hýždích, protože vlákna a kůže nedokážou držet krok s rychlým růstem.

Totéž se může stát při intenzivním silovém tréninku, kdy se svaly na hýždích zvětší za velmi krátkou dobu. 

Úbytek hmotnosti 

Stejně jako přibírání na váze může způsobit strie na zadečku, může je způsobit i hubnutí.

Pokud během krátké doby hodně zhubnete, elastická vlákna nebudou schopna držet krok se změnami vašeho těla a kůže, což může vést ke vzniku charakteristických tygřích pruhů. 

Hormonální změny

Pokud vaše tělo prochází hormonálními změnami, může se to projevit jako strie na hýždích.

Hormonální změny mohou ovlivnit pružnost vláken. K tomu obvykle dochází v souvislosti s hormonálními změnami během těhotenství nebo puberty. 

Genetika 

Má vaše maminka na hýždích strie? Pak je pravděpodobné, že je budete mít také. Genetika může hrát roli v tom, zda se vám strie objeví, nebo ne.

Zatímco někteří lidé mají silný typ kůže se silnými elastickými vlákny, jiné rodiny mohou mít opačné tendence. 

Balíček na strie
3 produkty pro snížení viditelnosti strií a jizev
+15.000 recenzí
Běžná cena 899,00 Kč
Výprodejová cena 899,00 Kč Běžná cena 1.049,00 Kč
Balíček na strie - 3 produkty pro snížení viditelnosti strií a jizev