Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Muži a jejich vousy

Muži měli vždycky na tváři strniště - někteří více než jiní. Zatímco někteří se holí do hladka, jiní se snaží vypěstovat pořádný plnovous. Vše závisí na vašich genech. Ale i když muži vždy měli vousy, vždy si je také holili. Křemenný kámen, mušle nebo podobné nástroje byly kreativními nástroji k holení, protože v dřívějších dobách muži neměli žiletku ani holicí strojek. Naštěstí je dnes mnohem snazší vousy oholit, pokud chcete mít hladký vzhled.

Nejdříve přišla žiletka, pak holící strojek. Zda však zvolíte staromódní metodu s pěnou a žiletkou, nebo modernější variantu, jako je holicí strojek, je otázkou vkusu a preferencí.

Pokud váháte, zde uvádíme nejdůležitější aspekty obou metod a návod, jak dosáhnout dokonalého oholení. Většina mužů stráví tisíce minut svého života ranním rituálem, proto byste se měli hlouběji seznámit i s vlastními metodami a rutinou holení.


Žiletka - proč byste ji měli používat?

Zejména muži ze "staré školy" volí k odstranění vousů starou dobrou žiletku. V posledních letech se však klasická metoda skutečně vrací - a důvodů je hned několik. Dnes je na trhu celá řada různých žiletek, přičemž jako nová a dominantní alternativa ke klasickým žiletkám vyniká zejména výrobce Gillette. Nejdůležitější je najít žiletku, která po pokožce snadno klouže, abyste si ji nepodráždili.

Výhody žiletky

S žiletkou se oholíte lépe a hladčeji, protože se můžete více přiblížit k pokožce. Klasické žiletky byly vždy známé tím, že umožňovaly skvělé oholení právě proto, že se s nimi můžete dostat "až skoro ke kořínkům". Zároveň získáte obzvláště svěží pocit, když žiletka naposledy sjede po tváři. Holicí strojek vám také umožňuje lepší kontrolu nad holením, protože jej můžete snadněji vést po tváři. Když potřebujete s holicím strojkem manévrovat kolem složitých míst a úhlů.

Nevýhody holicích strojků

Jednou z hlavních nevýhod holicího strojku je, že vyžaduje hodně cviku, než se dobře oholíte. Není to jednoduchý proces. Holicí strojek má také tendenci způsobovat zarudnutí a podráždění pokožky - alespoň pokud nepoužíváte správné přípravky. Dobrým nápadem by bylo použít balíček tří produktů Australian Bodycare, které bojují proti podráždění pokožky po holení.

Při holení žiletkou je důležité, aby byla čepel ostrá jako břitva, jinak je ještě větší pravděpodobnost, že se vám udělají červené ranky. Holicí strojek se může snadno stát dražší variantou, protože musíte často vyměňovat žiletku.


Holící strojek - proč byste ho měli používat?

Přestože se stále více mužů vrací ke klasickým žiletkám, holicí strojek je u většiny mužů stále oblíbený. A stejně jako u žiletky k tomu existuje řada dobrých důvodů.

Trh s elektrickými holicími strojky je obrovský a stále přibývají nové a inovativní strojky. Některé strojky toho umí více než jiné, takže jde jen o to najít typ strojku, který vyhovuje vašim potřebám. Všechny elektrické holicí strojky však mají své klady i zápory.

Výhody holicího strojku

Největší výhodou používání holicího strojku je úspora času. S ním v ruce nezabere zkrocení divokého strniště mnoho času. Při holení strojkem navíc nevzniká nepořádek, protože chloupky se shromažďují ve strojku. To znamená, že se při holení můžete procházet po domě - a nemusíte nutně stát u umyvadla. Holicí strojek je k pokožce poměrně šetrný, což znamená, že se můžete vyhnout nebo téměř vyhnout pořezání a červeným pupínkům.

Nevýhody holicích strojků

S holicím strojkem se nemůžete oholit tak důkladně jako s žiletkou. Je to tak jednoduché. I když jsou holicí strojky stále lepší a lepší, nedokážou se dostat až ke kořínku. Navíc po použití holicího strojku nebudete mít na tváři pocit svěžesti, protože ve většině případů půjde o suché oholení.


Co byste si měli vybrat?

Volba tradiční žiletky nebo elektronického holicího strojku závisí především na vašem vkusu a preferencích. Pokud vám nejvíce vyhovuje čistě oholený vzhled, budete muset po tváři přejíždět ručně holicím strojkem. Pokud nemáte ráno 15 minut navíc na holení, bude pro vás pravděpodobně ideálnější žiletka. Při rozhodování, která z těchto dvou metod holení je pro vás nejvhodnější, musíte zvážit výhody a nevýhody.


Oholte se bez nepříjemných červených pupínků

Pokud si vybíráte holicí strojek, protože chcete mít svěží a důkladné oholení, je dobré se ujistit, že to děláte správným způsobem. Pokud tak neučiníte, můžete rychle skončit s pupínky po holení nebo zarudlou, podrážděnou pokožkou. A o to přece nejde, když chcete mít ostře oholený vzhled.

Pokud však přijmete správná opatření, můžete se nevzhledným hrbolkům na krku a obličeji vyhnout. A co je nejdůležitější, chcete-li se co nejlépe oholit, musíte být připraveni na čas, který to zabere. S balíčkem přípravků před, během a po holení máte napůl vyhráno. Zde je návod, jak výrobky používat a jak dosáhnout optimálního oholení.

Před holením

Než začnete s žiletkou pracovat, ujistěte se, že máte potřebné nástroje. Tedy dokonale ostrou žiletku. Pokud čepel nebude dostatečně ostrá, poškrábe vám kůži. Pak se objeví červené hrbolky a vy skončíte s poraněnou pokožkou.

Nejprve si pokožku prohřejte teplou vodou. Chloupky na obličeji tak budou jemnější a snáze se s nimi vypořádáte. Zde použijte první produkt z balíčku, Face Wash, který z pokožky jemně smyje všechny bakterie a zanechá ji hebkou a vláčnou. Červené hrbolky po holení vznikají kvůli tomu, že se vlasové folikuly a póry zanáší bakteriemi - proto je důležité se před holením očistit.

Během holení

Po důkladném umytí pokožky zbavené nečistot a bakterií ji lehce hydratujte. Nyní naneste Shave Gel a nechte ho proniknout do pokožky a zjemnit ji. Nenanášejte ho, ale dobře ho vmasírujte do pokožky a vousů. Protože je gel na holení průhledný, máte plnou kontrolu nad tím, kde se holíte. Nezapomeňte se holit ve směru chloupků - holení proti chloupkům je pro pokožku příliš drsné.

Chloupky oholte dvakrát. Po prvním kole vám na pokožce zůstane malé strniště, takže pokud chcete dosáhnout zcela hladkého výsledku, oholte se dvakrát. Po prvním kole začněte s celým postupem znovu.

Po holení

Po oholení vousů si obličej potřete studenou vodou. Tím se póry opět uzavřou, takže nezůstanou otevřené a náchylné k bakteriím. Na závěr naneste After Shave, který mírně podrážděnou oblast ochladí, ošetří a zklidní. Bojuje také proti bakteriím.

Stejně jako další dva produkty v kompletním balení po holení obsahuje i After Shave Tea Tree Oil, který je známý svými přírodními a účinnými vlastnostmi v boji proti bakteriím.

Dobrou radou je také to, abyste se k čerstvě oholenému místu nepřibližovali prsty. Prsty jsou plné bakterií, proto je držte dál od čerstvě oholené tváře, pokud nechcete způsobit bakteriální infekci vlasových folikulů.

3 produkty na pupínky a zarustání chloupků po holení
Holení bez pupínků a zarůstajícím chloupků
+15.000 recenzí
Běžná cena 899,00 Kč
Výprodejová cena 899,00 Kč Běžná cena 949,00 Kč
3-pak mod røde barberknopper i ansigt