Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Proč se po holení objevují červené pupínky?

Červené pupínky, hrbolky po holení, zarůstající chloupky - to jsou některé z problémů, které se mohou objevit po holení. V tomto článku se zaměříme na červené hrbolky, které se u vás mohou objevit a které jsou známé také pod pojmem pupínky po holení. Tyto hrbolky kazí vzhled hladké a dobře ošetřené pokožky.

Malé červené pupínky jsou předzvěstí možných infekcí a zarůstajících chloupků; objevují se, když jsou póry a vlasové folikuly otevřené a infikované bakterií. Bakterie, které pronikají do vlasového folikulu, se nazývají Staphylococcus aureus, což je důvod, proč se po holení mohou na povrchu pokožky objevit červené pupínky.

Červené pupínky vás upozorní, že vaše pokožka vyžaduje při příštím holení zklidňující ošetření a preventivní metody.


Kde se objevují červené rány po holení - a jaký je to pocit?

Malé červené pupínky se mohou objevit kdekoli na těle, kde jste se oholili. Týká se to podpaží, nohou, oblasti bikin a obličeje. Jakákoli oblast, kde si holíte chloupky, může být náchylná ke vzniku hrbolků po holení.

Pro muže je typická oblast obličeje a krku, kde dochází k podráždění pokožky, zatímco u žen se často vyskytují na nohou a v intimních oblastech.

Pokud se objeví červené pupínky, je důležité, abyste pokožce i vlasovým folikulům dopřáli uklidňující péči, zatímco chloupky pomalu dorůstají. Červené pupínky při holení často doprovází svědění, které se může dále rozvinout v červenou vyrážku, proto je důležité zajistit ošetření pokožky a zklidnění příznaků.

Pokud tak neučiníte, riskujete zhoršení stavu, který se v závažných případech může vyvinout v puchýře na kůži a pod ní - které jsou velmi bolestivé.


Jak se zbavit červených pupínků po holení

Nejlepším způsobem, jak se vyhnout nepříjemným a svědivým červeným pupínkům, je jednoduše jim předcházet přípravou pokožky před holením. Správnou metodou holení a šetrnými přípravky na holení pokožky se můžete červeným pupínkům zcela vyhnout.

Než začnete holit jakoukoli část obličeje nebo těla, musí být vaše pokožka změkčena teplou vodou. Tím se otevřou póry a vaše pokožka je připravena na důkladné a pohodlné oholení. Pokud na pokožku nanesete studenou vodu, póry se uzavřou a holení nebude těsné ani snadné pro vaši pokožku.

Předcházení červeným ránám po holení: Rady pro holení pro ženy

Mnoho žen si pravidelně odstraňuje nežádoucí ochlupení - některé z praktických důvodů, jiné proto, aby vypadaly žensky a přitažlivěji. Tento vzhled se však snadno pokazí, když se na nohou a v oblasti bikin objeví červené pupínky po holení.

Tyto nerovnosti často způsobují, že si chcete zakrýt pokožku, což může zcela zmařit účel holení, že? Nejste v tom sami. Naštěstí můžete tento problém odstranit, pokud své pokožce dopřejete správnou péči před holením, během něj i po něm.

Při holení v okolí intimních partií je důležité postupovat se zvýšenou opatrností. Zařaďte do svého holení produkty Australian Bodycare pro intimní holení, abyste předešli podráždění pokožky a zabránili vzniku červených pupínků. Používejte naše účinné výrobky a dodržujte tyto jednoduché kroky, abyste porazili červené pupínky.

  1. Před holením si dopřejte dlouhou koupel ve vaně nebo sprše, abyste pokožku dobře prohřáli. Tím zjemníte pokožku i chloupky. Oblast, kterou chcete oholit, umyjte přípravkem Australian Bodycare Intim Wash. Působí proti bakteriím, které mohou později infikovat vlasové folikuly a způsobit červené hrbolky.
  2. V případě potřeby si před holením zastřihněte vlasy nůžkami nebo zastřihovačem. Usnadníte si tak hladké a důkladné oholení.
  3. Na intimní partie naneste Australian Intim Shave Gel  z přírodních složek. Naneste jej v hojné míře a nechte chvíli vstřebat do pokožky.
  4. Používejte ostrou a čistou žiletku a vždy se holte ve stejném směru, v jakém chloupky přirozeně padají, abyste si nepletli a nedráždili pokožku. Mezi každým přejetím žiletkou ji rychle opláchněte ve studené vodě, abyste odstranili chloupky a gel, které se na ní zachytily.
  5. Opláchněte všechny zbytky gelu nebo oleje, aby nezůstávaly na pokožce a nedráždily ji.
  6. Holení zakončete jemným vtíráním balzámu the Australian Bodycare Intim Balm, který pokožku vyživuje a hydratuje.

Stejný postup můžete použít i na nohy, abyste se krásně a hladce oholili. Na nohy byste měli používat čerstvou žiletku, abyste si po těle nepřenášeli bakterie. Čerstvá žiletka v kombinaci s antibakteriálními přípravky Australian Bodycare účinně působí proti bakteriím, které by jinak infikovaly vlasové folikuly a způsobily červené ranky po holení.

Doporučené produkty:

Sada na holení intimních partii
3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 899,00 Kč
Sada na holení intimních partii  - 3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků

Předcházení ránám po žiletkách na obličeji: Rady pro muže ohledně holení

Většina mužů si pravidelně holí obličej, aby vypadali upraveně a reprezentativně, a pro úspěšné oholení bez zarudlých hrbolků je nezbytné, abyste své pokožce před a po použití holicího strojku věnovali náležitou péči. Pokud jí poskytnete ty nejlepší podmínky pro úspěšné oholení, budete po něm zcela bez červených pupínků.

Vyzkoušejte tento třífázový postup ošetření, který ochrání vaši tvář před červenými hrbolky po holení. Proces vyžaduje tři různé produkty, které použijete v různých fázích při holení, abyste zabránili vzniku bakterií, které způsobují vznik hrbolků.

  1. Začněte tím, že si teplou vodou napěníte krk a obličej pomocí přípravku Australian Bodycare Face Wash. Před holením připraví vaši pokožku na holení tím, že ji očistí od bakterií a zajistí, aby byla jemná a vlhká. Suchá pokožka je jedním z největších viníků vzniku otlaků od žiletky. Před použitím zklidňujícího přípravku Face Wash může být také výhodné provést peeling pleti pomocí pleťové masky. Tím se chloupky zvednou a oddělí od pokožky, což usnadní dosažení důkladného oholení.
  2. Po důkladném umytí pleti ji před použitím gelu na holení hydratujte. Nechte gel na holení Australian Bodycare chvíli působit na pokožce, aby mohl zcela proniknout do pokožky. Australian Bodycare Shave Gel je průhledný, takže snadno uvidíte, kde se na tváři pohybujete holicím strojkem. Nyní se můžete holit pečlivě a jemně podle směru chloupků.
  3. Po posledním tahu žiletkou nezapomeňte důkladně omýt všechny zbytky přípravků teplou vodou. Poté naneste přípravek Australian Bodycare After Shave. Pokožka je po holení často podrážděná, ale správnou péčí ji můžete zklidnit a zklidnit, abyste předešli nepříjemným pocitům.

Všechny produkty v tomto kompletním balíčku na ošetření červených otlaků po holení obsahují přírodní složku Tea Tree Oil. Výživné vlastnosti oleje Tea Tree Oil dodávají pokožce ochrannou vrstvu a zároveň účinně působí proti bakteriím, které infikují póry a vlasové folikuly.

3 produkty na pupínky a zarustání chloupků po holení
Holení bez pupínků a zarůstajícím chloupků
+15.000 recenzí
Běžná cena 899,00 Kč
Výprodejová cena 899,00 Kč Běžná cena 949,00 Kč
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Jak ošetřit červené rány po holení

Nejdůležitější a nejúčinnější léčbou červených hrbolků po holení a zarůstajících chloupků je prevence před holením, během něj a po něm. Pokud však k poškození již došlo a je třeba se s ním vypořádat, je zásadní, abyste pokožku pečlivě ošetřili. Malé červené hrbolky jsou druhem malého poranění, proto bude trvat nějakou dobu, než se zahojí.

Proces hojení obvykle trvá 3-4 dny. Během této doby si danou oblast již neholte - jen by došlo k dalšímu poškození a bolesti. Udržujte pokožku hydratovanou intimním balzámem nebo vodou po holení, která je antibakteriální a pokožku dále nedráždí.

Dbejte také na to, aby vám spodní prádlo ani kalhoty nebyly příliš těsné, pokud máte na linii bikin nebo nohou červené hrbolky. Těsné oblečení zvyšuje podráždění pokožky - noste bavlněné spodní prádlo a volné kalhoty, které dají pokožce prostor dýchat.


Příslušné produkty

Sada na holení intimních partii
3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 899,00 Kč
Sada na holení intimních partii  - 3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků