Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

 Péče o vlasy pro muže a ženy

Suché vlasy, které vypadají nudně a matně. Řídké vlasy, které se zauzlují nebo nepravidelně kroutí a vlní. Nedokážete se s takovými vlasy smířit? Nejste v tom sami. Příčina všech těchto problémů s vlasy je často stejná: nadměrné používání šamponu a chemických látek, které vlasy a pokožku vysušují.

Správná péče o vlasy to může napravit. Pokud používáte vyživující a hydratační šampon a kondicionér, jste již na dobré cestě. Ať jste muž nebo žena, mladý nebo starý, vaše vlasy potřebují stejnou láskyplnou péči. Přečtěte si naše skvělé tipy pro silné, zdravé a lesklé vlasy.


Péče o suché vlasy

Suché vlasy jsou matné. Pokud trpíte suchými vlasy, je téměř vždy vhodné začít změnou šamponu. Používáte-li šampon, který je plný drsných chemikálií a mýdel, vysušuje vlasy a pokožku hlavy. Místo vysušování vlasů nahraďte šampon přírodním šamponem.

Suché vlasy vznikají, když pokožce hlavy chybí přirozené oleje - kožní maz - které obvykle dodávají vlasům pěkný lesklý vzhled. Mnoho lidí používá šampon, který vysušuje oleje z pokožky hlavy, a možná si ani neuvědomují, že se to děje. V běžných šamponech se často vyskytují nestandardní složky, které vlasům ani pokožce neprospívají.

Naštěstí existují účinná řešení z přírodních produktů. Šampon pro péči o vlasy od Australian Bodycare obsahuje kokosový olej, bambucké máslo a tea tree olej - přírodní složky, které vlasy hydratují a posilují. Šampon Hair Clean obnovuje poškozené vlasy; obsahuje tea tree olej, který působí antisepticky a čistí vlasy i pokožku hlavy. Dobrý přípravek na vlasy působí proti lupům, suché a svědivé pokožce hlavy a zároveň vám poskytne tu nejlepší péči o vlasy.

Péče o kudrnaté vlasy

Kudrny. Malé nebo velké kudrny, divné kudrny. Nekontrolovatelné kudrny mohou mít někdy vlastní hlavu! Abyste o své kudrny pečovali a nevymkly se vám kontrole, je důležité vlasy hydratovat.

Pokud máte kudrnaté vlasy, můžete je zkusit místo intenzivního mytí oplachovat. Mnoho lidí s kudrnatými vlasy si všimlo, že druhý nebo třetí den po umytí jsou kudrny lepší a lépe se upravují. Při mytí vlasů používejte zdravý přírodní šampon a kondicionér, například šampon a kondicionér od společnosti Australian Bodycare.

Péče o tenké vlasy

Skandinávské vlasy jsou obvykle hustší a méně mastné než jiné typy vlasů. Hladké, tenké vlasy jsou na druhou stranu nejvíce náchylné k tomu, aby se mastily a vypadaly matně. Je to proto, že přirozený olej ve vlasové pokožce nenaráží na žádný odpor, takže prameny vlasů volně sestupují .

Pokud se tedy snažíte proti mastným vlasům bojovat ještě častějším mytím, vzniká začarovaný kruh, kdy pokožka hlavy v reakci na to nadměrně produkuje oleje. Místo nadměrného mytí se snažte vlasy mýt jednou za dva až tři dny.

Používejte také jemný šampon, který vlasy účinně čistí, aniž by poškodil pokožku hlavy. Šampon Hair Clean od společnosti Australian Bodycare vlasy hydratuje a obsahuje antiseptický tea tree olej. Velmi dobře funguje na kudrnaté vlasy.

TIP: Sérum na pokožku hlavy od Australian Bodycare může být velmi účinné, pokud máte problémy s mastnými vlasy a suchou pokožkou hlavy. Pro dosažení nejlepších výsledků nechte přípravek do vlasů vsáknout přes noc.

Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy
Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 999,00 Kč
Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy - Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení

Poškozené vlasy - jak je ošetřit

Úpravy jako barvení a odbarvování jsou pro vlasy velmi náročné. Proteiny ve vlasových vláknech se vytahují, a tím se vlasy stávají dutými a tenkými. K nápravě poškození proto vybírejte produkty, které hydratují a obsahují dostatek proteinů.

Levným a účinným řešením je kokosový olej. Vědci zjistili, že kokosový olej má jedinečnou schopnost proniknout do jádra vlasu, kde ho může skutečně obnovit. Obvykle je velmi obtížné poškozené vlasy opravit, ale kokosový olej to dokáže a zabrání i další ztrátě proteinů.

Scalp Cure od Australian Bodycare obsahuje jak kokosový olej, tak tea tree olej. Je to fantastický přípravek pro obnovu a péči poškozených vlasů.

Péče o vlasy s přírodními složkami

Šampony a kondicionéry zakoupené na většině míst bohužel často obsahují škodlivé chemické látky, které dráždí vlasy a pokožku hlavy. Pokud máte problémy s vlasy nebo pokožkou hlavy, vyhněte se jim a používejte raději šampon s přírodními složkami. Výrobky Australian Body Care jsou dermatologicky testovány a obsahují přírodní účinné látky.

Domácí péče o vlasy

Vlasové přípravky si můžete vyrobit také doma z ingrediencí, které již možná máte v ledničce. Přírodní vlasové přípravky, které si můžete vyrobit, jsou velmi vhodné na poškozené vlasy. Všechny složky jsou 100% přírodní, a pokud chcete jít ještě o krok dál, můžete používat také pouze ekologické produkty. Kokosový olej můžete koupit ve většině supermarketů, ale ujistěte se, že kupujete kokosový olej lisovaný za studena bez přísad. Při pokojové teplotě má obvykle podobu pevného bloku, nikoliv tekutiny.

Přísady:

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce
  • 1 banán
  • 1 šálek mandlového mléka

Banán rozmačkejte, dokud nevznikne hladká hmota a nebudou v ní žádné hrudky. Banán posiluje vlasy a podporuje jejich růst. K banánu přidejte vejce; vejce jsou obzvláště vhodná pro zkrocení krepatých vlasů. Poté vmíchejte kokosový a olivový olej. Nakonec přilijte šálek mandlového mléka a spojte. Mléko vlasy změkčí a usnadní kokosu proniknout do pramenů vlasů a obnovit je. Kokosový olej je při pokojové teplotě tuhý, takže pokud se vám při pokojové teplotě nedaří ze směsi dostat hrudky, můžete ji dát na minutu nebo dvě do mikrovlnné trouby. Směs důkladně naneste na vlasy a pokožku hlavy a nechte ji alespoň 30 minut vstřebávat, než ji smyjete.

TIP: Pokud chcete z vlasů účinně odstranit i bakterie, přidejte do směsi tea tree olej.

Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy
Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 999,00 Kč
Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy - Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení