Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Dejte si do pořádku základnu vousů

Možná jste se už několikrát pokoušeli nechat si narůst nádherné vousy. Ale vrátili jste se ke známému čistému oholení? Pokud si chcete nechat narůst pěkné a upravené vousy, je dobré si je vyčistit. Pak si můžete nechat narůst nové, svěží vousy. Ale ani holení není bez problémů v citlivé oblasti krku a pokožky obličeje.

Stejně jako mnoho mužů vás pravděpodobně trápí tzv. červené ranky po holení, které jsou způsobeny bakteriemi pronikajícími do pórů a vlasových folikulů. To způsobuje červené pupínky - známější jako mor vousů.

Holení vousů vyžaduje pečlivou péči před, během něj i po. K tomu můžete použít kompletní balíček Australian Bodycare proti otlakům od holicího strojku na obličeji. Najdete v něm přípravek pro každý krok holení a všechny produkty účinně působí proti usazování bakterií na pokožce, takže se můžete rozloučit s podrážděnou a hrbolatou pokožkou.

Balíček proti vyrážce po holení
2 produkty proti zarůstajícím chloupkům a červeným pupínkům
+16.000 recenzí
Běžná cena 549,00 Kč
Výprodejová cena 549,00 Kč Běžná cena 599,00 Kč
2 produkter mod indgroede hår og skægpest

Vousy bez problémů

Díky těmto krokům při holení můžete minimalizovat zarudnutí po holení nebo se mu vyhnout a získat tak nejlepší šanci na pěstování skvěle vypadajících a bezproblémových vousů:

1. Nejprve se ujistěte, že vaše pokožka není suchá. Holení na suché pokožce je téměř vždy zárukou podrážděné pokožky. Hydratujte pokožku jemným peelingem nebo pleťovou maskou a poté ji opláchněte teplou vodou. K tomu slouží mycí prostředek na obličej Australia Bodycare. Face wash účinně čistí pokožku od bakterií a připravuje ji na důkladné oholení.

2. Po omytí pokožky od nečistot a bakterií ji lehce navlhčete a naneste Gel na holení z balení. Než se začnete holit, nechte gel na holení působit alespoň jednu minutu. Průhledný gel vytvoří na pokožce neviditelnou ochrannou bariéru, která usnadní hladké oholení.

    Ostré holící nástroje

    Ujistěte se, že máte ostré a čisté žiletky. Netlačte čepelí příliš silně na kůži a vždy provádějte tahy ve směru chloupků. Pokud se holíte proti chloupkům, téměř vytrháváte chloupky z folikulů - a to způsobuje zvýšené podráždění pokožky. Pokud se vám nezdá, že je holení dostatečně těsné ve směru chloupků, můžete holení dokončit křížovým holením.

    3. Důkladně si obličej umyjte teplou vodou bez přípravků a nakonec ji omyjte studenou vodou. Tím se póry opět uzavřou. Holení zakončete přípravkem po holení Australian Bodycare, který účinně chladí a zklidňuje podrážděnou pokožku díky výživnému a přírodnímu oleji Tea Tree, který má antiseptické účinky.

    Tyto tři kroky vám pomohou vyhnout se nevzhledným červeným hrbolkům, které kazí váš pěstěný vzhled. Tento postup můžete použít, když se chcete oholit rovně nebo když vám narostly plné vousy, které je třeba udržovat na okrajích ostré.

    3 produkty na pupínky a zarustání chloupků po holení
    Holení bez pupínků a zarůstajícím chloupků
    +16.000 recenzí
    Běžná cena 899,00 Kč
    Výprodejová cena 899,00 Kč Běžná cena 949,00 Kč
    3-pak mod røde barberknopper i ansigt

    Udržujte vousy čisté pomocí šamponu a kondicionéru na vousy

    Jakmile vám vousy dorostou do vhodné délky, je třeba o ně pečovat, aby byly pevné a vypadaly co nejlépe. Stejně jako vlasy je třeba pravidelně mýt, je třeba pečovat i o vousy. I když je samozřejmé, že když jste ve sprše, stačí si na vousy hodit kapku šamponu, není to vždy to nejlepší řešení.

    Vaše vousy se nacházejí na místě na obličeji, kde jsou vystaveny všemu možnému. Například zbytkům nápojů a jídla. Dobře upravené vousy znamenají také čisté vousy - proto je hygiena klíčová.

    Umyjte si vousy

    Ujistěte se, že si vousy myjete šamponem určeným k tomuto účelu, aby byly důkladně vyčištěné a hydratované a vypadaly co nejlépe. Specializovaný šampon na vousy také zabrání podráždění pokožky, které mohou běžné šampony na vlasy při kontaktu s jemnou pokožkou obličeje rychle způsobit.

    Pěstování jemných vousů

    Po důkladném vyčištění všech chloupků vousů je důležité zajistit jejich hydrataci. K tomu vám poslouží kvalitní kondicionér na vousy. Vousy mohou rychle vypadat a působit ztuhle a hrubě. A není žádná legrace líbat ježka - nebo tak vypadat.

    Kondicionér udržuje vousy hydratované, takže každý jednotlivý chloupek je změkčený hluboko pod kůží. Důležité je vmasírovat přípravek do celých vousů až k pokožce pod nimi. To pomůže nasytit pokožku vlhkostí a poskytne optimální péči kořínkům vousů. Nechte kondicionér několik minut působit - to mu umožní působit do hloubky.


    Péče o vousy pomocí oleje

    Vousy vyžadují výživné složky. Ty můžete získat správnou péčí prostřednictvím šamponu a kondicionéru. Pokud však chcete vypadat drsněji, je dobré vousy vyživovat olejem na vousy. Olej vousy zjemní a dodá jim dostatek vlhkosti a výživy a zanechá je lesklé a upravené.

    Poskytování vitamínů a minerálů

    Oleje na vousy obsahují vitamíny a minerály, které chrání před nepříznivými vlivy prostředí, kvůli nimž mohou vaše vousy vypadat matně a nevýrazně. Péče o vousy také poskytuje účinnou péči o jemnou pokožku pod nimi, takže nedochází k jejímu podráždění. Účinné látky v oleji na vousy také pomáhají regulovat přirozenou produkci oleje v pokožce.

    Jak používat olej na vousy

    Mezi prsty kápněte několik kapek oleje a krátce jej zahřejte. Poté si prsty přejeďte po vousech. Nezapomeňte, že byste měli použít jen velmi malé množství - pokud nechcete dosáhnout velmi lesklého vzhledu. Možná budete chtít použít hřeben, kterým si vousy pročešete, aby se olej rovnoměrně rozprostřel. Péče o vousy dodá vašim vousům jemný a hladký vzhled - a v neposlední řadě také svěží vůni, která dokáže udržet od pachů zbytků jídla apod.


    Péče o vousy s pravidelným zastřihováním

    Dobře upravené vousy jsou mnohem víc než jen čisté, měkké a hygienické vousy. Pokud není růst chloupků udržován pod kontrolou, nezískáte optimální a elegantní vzhled vousů. Péče o vousy je především o vzhledu ostrém jako břitva. Proto je důležité vousy pravidelně zastřihovat.

    Nekontrolovaný růst chloupků může snadno způsobit, že budete vypadat neupraveně - i když jsou vaše bujné vousy čerstvě umyté. Stejně jako je třeba zastřihovat vlasy a udržovat ostré hrany na krku a v uších, je třeba udržovat i vousy.

    Kartáčování vousů

    Než začnete vousy zastřihovat, nejprve je pročešte hřebenem tak, aby všechny chloupky směřovaly stejným směrem - jinak se dočkáte nerovnoměrného výsledku. Abyste dosáhli správného ostrého tvaru a formy vousů, ujistěte se, že jste odstranili všechny malé chloupky nad linií tváří a pod linií okrajů. Jaká je však velikost okrajové linie?

    Jak najít hranice

    Hranici najdete podle ohryzku. Nakreslete čáru od každého ucha dolů těsně nad ohryzek a vytvořte tvar písmene U. V tomto tvaru by se měly nacházet vaše vousy. Vše, co je pod touto linií, by mělo být oholeno, abyste neměli divoké vousy, které se táhnou až ke krku. Vousy jdou mírně dolů přes linii čelisti, což působí jemněji, než když se oholíte až k ní. To naopak dodá vašemu obličeji nepřirozený zaoblený tvar. Vždy také dbejte na vytvoření rovných linií, aby byl váš vzhled vyvážený a harmonický.

    Zastřihněte si knír

    Knír je také třeba čas od času upravit. Experimentujte a zjistěte, jak váš knír nejlépe podpoří vzhled vašich vousů. Pokud však dáváte přednost delšímu kníru, je důležité, aby vám žádné chloupky netrčely přes horní ret. Nepůsobí to ostře - a nevypadá to ani hygienicky.

    Budete-li se řídit tímto průvodcem péčí o vousy, budete na dobré cestě k vypěstování výrazných, ostrých a dobře upravených vousů, které vám bude většina mužů závidět.

    3 produkty na pupínky a zarustání chloupků po holení
    Holení bez pupínků a zarůstajícím chloupků
    +16.000 recenzí
    Běžná cena 899,00 Kč
    Výprodejová cena 899,00 Kč Běžná cena 949,00 Kč
    3-pak mod røde barberknopper i ansigt