Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:


Pupínky na obličeji netrápí jen teenagery. Bohužel i mnozí dospělí si uvědomili, že tyto problémy neskončily po období dospívání.

Naštěstí existuje dobrá šance, že se pletí plné pupínků zbavíte, pokud jste ochotni sami vyvinout úsilí - a pokud víte, co dělat. Zde je několik tipů, které vám pomohou.

Viz také: Přípravky proti nečisté pleti

Výsledek po 4 týdnech používání produktů Australian Bodycare

Top 4 přípravky na problematickou pleť
4 z nejlepších přípravků na problematickou pleť proti ucpaným pórům, pupínkům a černým tečkám
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.099,00 Kč
Výprodejová cena 1.099,00 Kč Běžná cena 1.349,00 Kč
Top 4 přípravky na problematickou pleť

1. Důkladně si umyjte pokožku 

V boji proti nečisté pleti obličeje nic nenahradí ranní a večerní mytí pleti, které odstraní přebytečný maz, odumřelé kožní buňky, nečistoty, znečištění a veškerý make-up z povrchu pleti.

Používejte vlažnou vodu a jemný a výživný mycí prostředek na obličej, jako je například Face Wash od Australian Bodycare.

Tento přípravek na mytí obličeje pro pleť s pupínky obsahuje antibakteriální Tea Tree olej, který působí jako prevence i léčba pupínků na pleti.

Když máte nečistou pleť, je důležité udržovat pleť čistou pomocí kvalitního mýdla na nečistou pleť, aby se neucpávaly kožní póry a netvořily se v nich bakterie.


2. Očistěte pleť pleťovým tonikem

Po umytí pleti a jemném osušení ručníkem můžete pleť hloubkově vyčistit jemným pleťovým tonikem bez alkoholu. Pleťové tonikum od Australian Bodycare je antibakteriální a jemné pleťové tonikum, které důkladně čistí pleť, aniž by ji vysušovalo. Použijte jej na vatový tampon a jemně jím přejíždějte po pleti, aniž byste ji drhli.

Existuje dobrá rada, že vše, co děláte pro obličej, byste neměli zapomenout udělat také pro krk. Když si tedy myjete a čistíte pokožku obličeje, měli byste pamatovat na to samé i u pokožky krku.


3. Hydratace pokožky

I když používáte jemné mycí a čisticí přípravky, které nevysušují a nedráždí pokožku, mytí a čištění vždy pokožku trochu vysuší. Proto je důležité péči o obličej zakončit hydratací pleti. Nejlépe to uděláte pomocí kvalitního pleťového krému bez parabenů, který vyhovuje vašemu typu pleti a jejím potřebám. Pokud trpíte na pupínky na pleti, je dobré zvolit pleťový krém, který účinně bojuje proti pupínkům na pleti a předchází jim.

Pleťový krém je výživný a hydratační krém pro nečistou pleť, který můžete používat ráno i večer - i jako denní krém. Krém obsahuje mimo jiné tea tree olej, který je účinný proti bakteriím, a tedy i proti nečisté pleti.

Pokud ošetřujete pokožku s pupínky na těle, měli byste používat tělové mléko, které pokožku hydratuje.

Top 4 přípravky na problematickou pleť
4 z nejlepších přípravků na problematickou pleť proti ucpaným pórům, pupínkům a černým tečkám
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.099,00 Kč
Výprodejová cena 1.099,00 Kč Běžná cena 1.349,00 Kč
Top 4 přípravky na problematickou pleť

4. Odstraňte pupínky hned v zárodku

Jakmile se na kůži objeví pupínek, nezmizí on hned. Bohužel neexistují žádná rychlá řešení. Můžete však omezit rozvoj pupínku a minimalizovat tak "škody", pokud budete používat tyčinku Spot Stick na pupínky na pleti. Vstoupí dovnitř a působí proti bakteriím a uzavře póry pro další nečistoty. Zároveň zajišťuje, aby ošetřením nedošlo k vysušení pleti.

S malou tyčinkou Spot Stick můžete soustředit ošetření přesně na místo, kde se nečistota nachází. Protože je antibakteriální, chladivá a protipruzová, můžete ji použít také k ošetření štípanců od komárů a drobných poranění.

Spot Stick tyčinka na pupínky s Tea Tree olejem
Působí proti pupínkům a černým tečkám
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 249,00 Kč
Výprodejová cena Od 249,00 Kč Běžná cena
Spot Stick tyčinka na pupínky s Tea Tree olejem - Působí proti pupínkům a černým tečkám

5. Stačí skrýt poškozenou pokožku

Pupínky na obličeji jsou stresující, protože je velmi obtížné je skrýt. Pokud však chcete, můžete udělat něco pro to, abyste pupínky zakryli pomocí korektoru a trochy make-upu. Pokud budete používat kvalitní přípravky, nejlépe bez obsahu oleje, nezhorší se vám pleť s nedostatky. Samozřejmě je ale důležité, abyste nezapomněla každý večer vše důkladně vyčistit a abyste používala přípravky pro péči o obličej bez parabenů.


6. Důkladně si vyčistěte pleť exfoliačním peelingem.

Při exfoliaci pleti pomocí pleťové masky odstraníte vrchní vrstvu odumřelých kožních buněk, uvolníte póry a stimulujete tvorbu nových kožních buněk. To je totéž, co se děje při čištění pleti, ale když používáte exfoliační přípravek, jdete trochu hlouběji. Výsledkem je zdravá, svěží a lépe vypadající pleť, která pomáhá bojovat proti tvorbě pupínků. Dbejte na to, abyste si pleť exfoliovali například několikrát týdně.

Pleťová maska pro problematickou pleť
Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům
+15.000 recenzí
Běžná cena 399,00 Kč
Výprodejová cena 399,00 Kč Běžná cena
Pleťová maska pro problematickou pleť - Hloubkově čisticí pleťová maska proti černým tečkám a pupínkům

7. Zajistěte, aby pokožka měla přístup vzduchu

Je důležité, aby vaše pleť mohla díky používaným přípravkům dýchat a aby se po nich zbytečně nemastila. Proto se ujistěte, že používáte přípravky péče o pleť, které jsou vhodné zejména pro nečistou pleť.

Péče o pleť bez parabenů

Pokožce také prospívá sluneční světlo a čerstvý vzduch. V mírném množství má mírný vysušující účinek na pokožku a může pomoci snížit výskyt pupínků na pleti.


8. Jíst a žít zdravě

Neexistují žádné důkazy o tom, že by tučná a nezdravá jídla způsobovala znečištění pleti. Obecně však platí, že zdravá strava a zdravý životní styl pomáhají posilovat náš imunitní systém a pohodu, což může mít vliv i na pleť.

Zdá se však, že stres může mít na pleť negativní vliv, takže když jsme ve stresu, máme pleť více poškozenou. Je to proto, že stres má vliv na hormonální rovnováhu a produkce hormonů a hormonální rovnováha úzce souvisí se vznikem pleti s pupínky.


9. Vzdejte se cigaret

Kouř a cigarety tělu neprospívají - to všichni víme. Kouření má ale také vliv na vaši pokožku, která je po kouření šedivější, drsnější a nepružnější. Přestat kouřit sice nemusí přímo odstranit vaše vady pleti, ale může vám pomoci získat celkově hezčí pleť, a to stojí za to vzít v úvahu.


10. Pokud nic jiného nepomáhá, vyhledejte lékařskou pomoc

Ve zvláště závažných případech poškozené kůže může být nutné lékařské ošetření. Může se jednat o krém nebo mast na předpis nebo o léčbu tabletami. Pokud jste žena, řešením mohou být také antikoncepční pilulky, protože antikoncepční pilulky mohou mít na aktózní pleť často příznivý vliv.


Bonusový tip: Používejte pleťovou masku pupínky na pleti.

Podívejte se na video, jak používat pleťovou masku na pupínky na pleti - krok za krokem.

Velká sada intenzivní péče pro problematickou pleť
5 čisticích produktů pro mastnou pleť s pupínky a černými tečkami
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.449,00 Kč
Výprodejová cena 1.449,00 Kč Běžná cena 1.749,00 Kč
Velká sada intenzivní péče pro problematickou pleť - 5 čisticích produktů pro mastnou pleť s pupínky a černými tečkami