Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je to lubrikant?

Dobrý lubrikační gel neboli "lubrikant" je krém, který je vyvinut tak, aby minimalizoval odpor a suchost při pohlavním styku.

Přejít na: Pomáhá lubrikant při vaginální suchosti?  | Pomáhá lubrikant ve vaginální infekci?

Tři různé typy lubrikantů pro pohlavní styk

Existují tři typy lubrikantů, které mají různé vlastnosti vhodné pro různé situace:

Lubrikanty na vodní bázi se rozpouštějí ve vodě, a proto je lze opláchnout vodou. Krém se snadno vstřebává pokožkou. Pokud používáte kondom, doporučujeme používat lubrikant na vodní bázi, protože jiné typy lubrikantů mohou způsobit protržení kondomu. Lubrikant na vodní bázi snižuje pružnost a životnost kondomu. Lubrikant na vodní bázi lze zakoupit také s příchutí, např. s jahodovou příchutí, nebo se zahřívacím účinkem.

Lubrikant na bázi silikonu se nevstřebává do pokožky, a proto má delší životnost než lubrikant na bázi vody. Mějte na paměti, že ne všechny lubrikanty na bázi silikonu jsou vhodné používat s kondomem - některé typy mohou kondom porušit.

Lubrikant na bázi oleje se ve vodě nerozpouští, což také znamená, že jej nelze odstranit vodou. Nevstřebává se do pokožky tak snadno jako lubrikant na vodní bázi. Lubrikant na bázi oleje může také gumu rozpouštět, což z něj nedělá ideální volbu při používání kondomu. Lubrikant na olejové bázi může být založen na mnoha různých druzích olejů, např. mandlovém oleji, slunečnicovém oleji nebo oleji Tea Tree.

Organický lubrikant - Pokud dáváte přednost organickým produktům, můžete snadno zvolit organický lubrikant. Můžete se po něm poohlédnout v místním obchodě se zdravou výživou.

Ostatní druhy lubrikantů

Existují také maziva, která jsou směsnými produkty, např. voda a křemík.

Kromě různých typů maziv lze kvalitní kuchyňský olej, např. mandlový olej, často použít také k péči o pleť, jako olej na holení, při problémech s pokožkou hlavy nebo i jako lubrikant.


Proč používat lubrikant?

Lubrikant je vyvinut za účelem minimalizace tření, ke kterému dochází při pohlavním styku - vaginálním i análním. Mnoho lidí toto tření nepovažuje za problém, ale pro jiné může být lubrikant velkou pomocí.

Vaginální suchost

Pro ženy, které bojují s vaginální suchostí, může být pohlavní styk nepříjemný a bolestivý. Vaginální suchost obvykle vzniká v důsledku hormonálních změn a často se s ní setkávají ženy, které procházejí menopauzou, po těhotenství nebo případně v důsledku stresu.

Kvůli problémům se suchostí lze často použít lubrikant na vaginální suchost. Tento lubrikant lze použít také v nemocnicích, když je lékař povinen zavést katétr. I v tomto případě je cílem minimalizovat tření a nepříjemné pocity, které jsou s tímto zákrokem spojeny.

Vaginální plísně

Mnoho žen se potýká se svědivými, nepříjemnými vaginálními pupínky. K plísňové infekci může dojít po pohlavním styku. Může k ní dojít bez ohledu na to, zda se potýkáte se suchostí, nebo ne.

Mnoho žen se potýká se svědivou, nepříjemnou vyrážkou. K infekci často dochází, protože sperma má jinou hodnotu pH než pochva.

Mnoho žen se také setkává s tím, že mají po pohlavním styku zvýšený poševní výtok a že pochva někdy získává rybí zápach. Ten může pocházet z bakterií z mužova penisu. To vše jsou nepříjemné věci, ale naštěstí ne nebezpečné. Pokud si však myslíte, že máte bakteriální infekci, je třeba ji léčit.

Každý ví, že předcházet problému dříve, než nastane, je snazší a lepší než se snažit vyléčit již existující problém. Pokud máte problémy se zápachem a neobvyklým výtokem po pohlavním styku, řešením vašich problémů by mohl být lubrikant, který působí proti bakteriím - a který lze použít i v případě, že máte afty.


Gel na svědění, pálení a podráždění

Mnoho žen po sexu pociťuje svědění, pálení a podráždění, což může být velmi nepříjemné. Pokud je důvodem těchto problémů sex, může být užitečné používat gel, který působí proti vaginální suchosti a intimnímu nepohodlí. Společnost Australian Bodycare vyvinula gel, který obsahuje Tea Tree Oil. Intim Glide je dermatologicky testován a může pomoci směrem k suchosti a intimnímu nepohodlí, stejně jako poskytnout zúčastněným osobám smyslný a příjemný zážitek.

Intim Glide od Australian Bodycare je lehký, jemný smyslný gel. Obsahuje přírodní Tea Tree Oil, který může pomoci při problémech, jako je svědění, suchost a podráždění, které mnoho žen zažívá během sexu a po něm.

Lubrikant na vodní bázi proti suchosti, svědění a štípání
Přírodní intimní gel proti suchosti v intimní oblasti
+15.000 recenzí
Běžná cena 299,00 Kč
Výprodejová cena 299,00 Kč Běžná cena
Lubrikant na vodní bázi proti suchosti, svědění a štípání -  Přírodní intimní gel proti suchosti v intimní oblasti
Femigel proti svědění, zápachu z pochvy a vaginální suchosti
Vyživující gel proti intimnímu nepohodlí a podráždění
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 279,00 Kč
Výprodejová cena Od 279,00 Kč Běžná cena
Femigel proti svědění, zápachu z pochvy a vaginální suchosti - Vyživující gel proti intimnímu nepohodlí a podráždění

Lubrikant pro těhotné ženy

Těhotenství může provázet mnoho nepříjemných pocitů a příznaků. S tím souhlasí většina žen, které byly těhotné. Jedním z nejčastějších problémů je vaginální suchost. Suchost se může objevit jak během těhotenství, tak po porodu. Může se jednat o nepříjemný problém, který je třeba řešit mezi vším ostatním, co se děje.

Používání lubrikantu při pohlavním styku

Pokud při sexu pociťujete suchost, může vám často pomoci lubrikant. Lubrikant je naprosto bezpečný pro použití během těhotenství. Lubrikant můžete používat, a to po celou dobu těhotenství i po porodu. Neublíží vám ani dítěti, přesto však doporučujeme, abyste se před použitím lubrikantu v těhotenství poradila s lékařem.

Ten by vám mohl dát přednost výběru jemného lubrikantu na vodní bázi bez parabenů, abyste si mohla být jistá, že vám nebude dráždit sliznici. Pokud se chcete také chránit před svěděním a podrážděním, můžete zvolit lubrikant, který působí proti bakteriím a zabraňuje vysoušení a podráždění. Takový lubrikant najdete například v lubrikantu s Tea Tree olejem.


Pomáhá lubrikant proti vaginální suchosti?

Hlavním účelem lubrikantu je minimalizovat tření a nepohodlí při sexu. Tření se zvyšuje - a je bolestivější - když trpíte vaginální suchostí. To může vést k tomu, že váš sexuální zážitek bude spíše bolestivý než příjemný. Pokud se potýkáte s vaginální suchostí, dobrý lubrikant vám rozhodně může prospět. Přečtěte si více níže.

Vaginální suchost: příznaky, příčiny a léčba

Příznaky vaginální suchosti jsou obvykle svědění, podráždění a pocit pálení a bolest a/nebo tendence ke krvácení během sexu. Suchost pochvy je obvykle způsobena nedostatkem hormonů, které ovlivňují sliznici, takže je tenčí, méně pružná a zranitelnější. Vaginální suchost častěji postihuje ženy procházející menopauzou, těhotenstvím nebo kojením. V některých případech se suchost může objevit také v důsledku kouření, poruch příjmu potravy nebo ozařování/chemoterapie.

Vaginální suchost lze léčit estrogenem; prostřednictvím tablet nebo krému. Promluvte si o tomto problému se svým lékařem, abyste dostala správnou léčbu. Vyhněte se používání mýdla, s výjimkou intimního mýdla se správnou úrovní pH, pro vaši intimní péči. Neposlouchejte staré mýty o používání jogurtu, octa nebo jiných potravinářských výrobků na intimní partie. Nepomůže to a mohlo by to problém dokonce zhoršit.

Lubrikant problém zcela neodstraní, ale může být nápomocný při zajištění dodatečné vlhkosti a klouzání během pohlavního styku. Něco, co by vám doporučil používat i váš lékař.

Intim glide od Australian Bodycare je gel, který obsahuje Tea Tree olej, který poskytuje extra vlhkost během sexu a pomáhá tak při vaginální suchosti. Tea Tree olej je známý tím, že působí proti bakteriím a zabraňuje svědění a podráždění pokožky.


Pomáhá lubrikant proti vaginálním infekcím?

Vaginální infekce jsou stavem, který během života zažívá mnoho žen. Pro mnoho žen je infekce přetrvávajícím, opakovaně se vracejícím problémem.

Vaginální infekce: příznaky, příčiny a léčba

Klasickými příznaky vaginální infekce jsou svědění/pálení, bolest při močení, změna výtoku a bolest při pohlavním styku. Je to velmi nepříjemný stav.

Vaginální infekce jsou způsobeny infekcí kvasinkovou houbou Candida albicans. Pokud je přirozená rovnováha v intimní zóně narušena, houba se dokáže rozrůst a způsobit infekci s mnoha dráždivými příznaky. Jednou z nejčastějších příčin vzniku infekce jsou hormonální změny během těhotenství. Mnoho lidí také zažívá infekci spojenou se sexem. Léčba penicilinem, cukrovka a oslabený imunitní systém však také mohou napomáhat růstu houby.

Medicínsky se infekce léčí vaginálními čípky a krémem, případně léčbou tabletami. Pokud se u vás příznaky objevují poprvé, můžete navštívit svého lékaře, který vám potvrdí, že se skutečně jedná o infekci. Pokud se u vás příznaky objeví znovu, můžete jít rovnou do lékárny a zahájít léčbu.

Gel proti suchosti a svědění

Mnoho žen pociťuje po pohlavním styku svědění a podráždění. Jiné mohou pociťovat rybí zápach z pochvy a zapáchající výtok po sexu. To může být způsobeno bakteriemi z mužského penisu.

Intim Glide od Australian Bodycare s olejem z čajovníku, je účinný proti svědění a podráždění a také poskytuje hodně potřebné vlhkosti během sexuálního aktu. Tea Tree Oil je dobře známý tím, že působí proti bakteriím a zabraňuje svědění a podráždění pokožky.

Výrobky s Tea Tree Oil obsahují 100% přírodní účinné látky. Trápí vás svědění a podráždění? Vyzkoušet gel s Tea Tree Oil by mohl být dobrý nápad.


Kde můžete koupit lubrikační gel?

Gel lze zakoupit v lékárnách a v mnoha obchodech nebo na internetu. Při hledání vhodného maziva můžete vždy požádat o radu zaměstnance obchodu, kde ho kupujete. Tak si můžete být jisti, že si domů přinesete ten správný gel.

Trpíte svěděním a podrážděním při pohlavním styku? Vzkoušejte Intim Glide s Tea Tree olejem od Australian Bodycare. Můžete si jej snadno vyžádat v lékárně nebo se podívat do našeho internetového obchodu.

Lubrikant na vodní bázi proti suchosti, svědění a štípání
Přírodní intimní gel proti suchosti v intimní oblasti
+15.000 recenzí
Běžná cena 299,00 Kč
Výprodejová cena 299,00 Kč Běžná cena
Lubrikant na vodní bázi proti suchosti, svědění a štípání -  Přírodní intimní gel proti suchosti v intimní oblasti