Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Intimní zápach u žen

Intimní partie každé ženy mají přirozený zápach, který se může měnit. Když se však stane nepříjemným nebo zapáchajícím, nazývá se to intimní zápach, což je problém, který může být způsoben různými příčinami.

Důvody nepříjemného intimního zápachu mohou být různé, od bakteriální nerovnováhy přes špatnou hygienu až po infekce a pohlavně přenosné choroby.

Většina těchto příčin naštěstí není nebezpečná a existují jednoduché a účinné způsoby, jak problému předcházet a jak jej léčit.

V následujícím průvodci se dozvíte, jak nepříjemnému intimnímu zápachu předcházet, jak ho léčit a co ho může způsobovat.


Zabraňte nežádoucímu zápachu v intimních partiích

Stejně jako u většiny problémů je nejlepší ochranou proti intimnímu zápachu prevence. Abyste se nepříjemnému intimnímu zápachu zcela vyhnuli, je třeba dodržovat dostatečnou hygienu a používat vhodné přípravky určené speciálně pro citlivé oblasti kolem ženských pohlavních orgánů.

Australian Bodycare nabízí řadu intimní péče speciálně navrženou pro použití na genitálie, která jemně a účinně čistí a pečuje o citlivé oblasti. Stejně jako všechny výrobky Australian Bodycare obsahuje tato řada přírodní olej z australského čajovníku, který má přirozené antibakteriální vlastnosti pro optimální a šetrnou péči.

Sada proti intimnímu zápachu
3 produkty pro intimní hygienu, které zabraňují tělesnému zápachu a svědění v intimní oblasti.
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 879,00 Kč
Sada proti intimnímu zápachu - 3 produkty pro intimní hygienu, které zabraňují tělesnému zápachu a svědění v intimní oblasti.

Řada intimní péče se skládá ze tří speciálně vyvinutých produktů: 

1) Intim Wash

Intimate Wash od Australian Bodycare je jemné mycí mléko pro každodenní použití. Mycí gel obsahuje přírodní olej z čajovníku a je určen k důkladnému čištění intimních partií.

Vzhledem k tomu, že citlivá oblast kolem pochvy má přirozenou bakteriální flóru, včetně důležitých bakterií mléčného kvašení, je důležité používat přípravky, které nenarušují vaginální bakterie mléčného kvašení umělými nebo nevhodnými složkami. Proto vždy dbejte na to, abyste používali výrobky, které jsou speciálně určeny pro použití v intimní oblasti. Přípravek Intimate Wash od Australian Bodycare obsahuje mimo jiné kyselinu mléčnou, která tuto přirozenou rovnováhu bakterií chrání.

2) Femi Daily

Abyste se vyhnuli nepříjemnému intimnímu zápachu a dalším běžným příznakům, jako je suchost, svědění nebo podráždění, můžete při každodenní péči používat vyživující gely a krémy určené speciálně pro intimní oblast. Femi Daily od Australian Bodycare je vaginální gel s přírodním olejem z australského čajovníku, který se aplikuje zevně na pokožku v intimní oblasti. Lze jej používat denně, v případě potřeby i několikrát denně. Příkladem může být návštěva bazénu, kdy byste měli gel aplikovat před i po koupeli, protože pH a bakterie vody v koupeli mohou mít vliv na přirozenou rovnováhu bakterií v pochvě.

3) Intim Deo

V případě potřeby se několikrát denně postříkejte intimním deodorantem. Intimní deodorant osvěží intimní oblast - rychle a snadno. Nastříkejte přímo na místa, kde máte problémy s nepříjemným zápachem, svěděním nebo podrážděním. Intimní deodorant se rychle vstřebává a udržuje intimní oblast svěží po několik hodin.

Intimní deodorant můžete použít například ráno, abyste udrželi intimní oblast svěží během dne, a Femi Daily použijte večer před spaním, aby měl přípravek dostatek času působit.

Sada proti intimnímu zápachu
3 produkty pro intimní hygienu, které zabraňují tělesnému zápachu a svědění v intimní oblasti.
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 879,00 Kč
Sada proti intimnímu zápachu - 3 produkty pro intimní hygienu, které zabraňují tělesnému zápachu a svědění v intimní oblasti.

Příčiny intimního zápachu

Proč se však nepříjemný intimní zápach vůbec objevuje?

Důvodů může být celá řada, ať už se jedná o nedostatečnou hygienu, ale také o nemoci nebo infekce.

Zde najdete přehled běžných příčin změny přirozené vůně intimní oblasti na nepříjemný intimní zápach:

1) Pohlavní styk

Při pohlavním styku dochází k výměně různých bakterií a mikroorganismů mezi sexuálními partnery. Pokud při sexu nepoužijete kondom, mohou se tyto bakterie a tekutiny snadno dostat do pochvy a šířit se.

Protože přirozené prostředí pochvy na tyto nové látky a vetřelce přirozeně reaguje, může se intimní pach změnit, když se tělo chce těchto cizorodých látek zbavit.

Proto je kromě používání vhodné antikoncepce nesmírně důležité se po sexu důkladně umýt, zejména pokud máte sex bez kondomu, aby se zabránilo usazování bakterií a vzniku nepříjemného intimního zápachu.

Pro optimální a šetrné čištění používejte vhodný mycí gel, například Intimate Wash od Australian Bodycare, který šetrně čistí citlivou pokožku v intimní oblasti pomocí přírodního oleje z čajovníku a nezpůsobuje další podráždění.

2) Těhotenství

Během těhotenství se ženské tělo změní. Hormonální rovnováha se výrazně mění, a tak se změny projevují i fyziologickými příznaky. Jednou z těchto mnoha změn může být i změna intimního zápachu. Chcete-li se zbavit nepříjemného intimního zápachu v důsledku těhotenství, je vhodné používat vhodné pečující přípravky, jako je Femigel, jemný pečující gel pro intimní oblast, který pomáhá nejen s nepříjemným intimním zápachem, ale také se suchostí a podrážděním.

Kromě toho je nesmírně důležité, zejména během těhotenství, diskutovat o změnách ve vašem těle a možných problémech se svým lékařem, abyste získali odbornou diagnózu a pomoc při případných výkyvech.

3) Vaginální mykóza

Vaginální mykóza neboli vaginální infekce jsou bakteriální infekce způsobené kvasinkovou bakterií Candida albicans. Houba vzniká v důsledku změn přirozené bakteriální flóry pochvy, která mění poměr kyselin a způsobuje, že hodnota pH výtoku je nízká neboli kyselá. To poskytuje přirozeně se vyskytujícím kvasinkovým houbám příznivé podmínky pro růst a umožňuje jim šířit se nad jejich přirozenou úroveň.

K nerovnováze bakteriální flóry může dojít z mnoha důvodů, z nichž nejčastější jsou léky, jako je penicilin, nechráněný pohlavní styk, hormonální změny nebo dokonce cukrovka.

Vaginální afty mají několik charakteristických příznaků, jako je svědění a pálení při močení, ale také nepříjemný intimní zápach způsobený změněným výtokem.

4) Bakteriální vaginóza

Bakteriální vaginóza je také jev způsobený nerovnováhou bakterií v pochvě. Přestože se nejedná o pohlavní chorobu, může být ovlivněna sexuálním chováním.

O bakteriální vaginóze hovoříme v podstatě tehdy, když dojde k nerovnováze mezi přirozenými bakteriemi pochvy, kdy chybí bakterie mléčného kvašení, které se v pochvě usadily, a jiné bakterie se v důsledku toho mohou více šířit a růst.

Příznaky, jako je změněný výtok a nepříjemný intimní zápach, jsou charakteristické pro bakteriální vaginózu, kterou opakovaně trpí přibližně 15-30 % všech žen ve věku 15 až 50 let.


Co dělat s intimním zápachem?

Mnoho žen se alespoň jednou v životě setká s nepříjemným intimním zápachem. Pokud však zaznamenáte nepříjemný intimní zápach, nemusíte se v první řadě znepokojovat, protože existují jednoduché způsoby a přípravky, jak se nepříjemného intimního zápachu zbavit.

Proti intimnímu zápachu se doporučuje používat speciální krémy a gely, například Femigel od Australian Bodycare. Je založen na přírodním oleji z čajovníku a pomáhá zbavit citlivou pokožku v okolí pochvy nežádoucích bakterií a vyživuje ji.

Femigel se aplikuje přímo na místa, kde se projevují příznaky. Při suchosti a svědění jej lze aplikovat každý 2. nebo 3. den.

Při akutnějších příznacích, jako je nepříjemný intimní zápach, pálení nebo podráždění, jej můžete aplikovat také denně nebo i několikrát denně na podrážděná místa intimní oblasti.

Pokud se příznaky, jako je nepříjemný intimní zápach, svědění, pálení, vaginální suchost nebo podráždění, nezmírní ani po opakovaném použití vhodných přípravků, měla byste se poradit s lékařem. Mnohé z příznaků jsou také způsobeny bakteriálními nebo hormonálními změnami, stejně jako možnými pohlavně přenosnými chorobami, které mohou mít dlouhodobé následky. Pokud si nejste jisti, zda příčinou nepříjemného zápachu, změn výtoku nebo podráždění nemůže být nějaké onemocnění nebo skrytý problém, obraťte se na svého lékaře, který vám stanoví odbornou diagnózu a zajistí vhodnou léčbu, včetně případné medikace.

Kromě přímé léčby příznaků je také důležité pokračovat v dodržování správné intimní hygieny, aby se problémy neopakovaly.

Dbejte na to, abyste se pravidelně důkladně myli a používali přípravky přizpůsobené citlivé intimní oblasti.

Sada intimní péče Australian Bodycare, která se skládá z mycího mýdla, gelu pro každodenní péči a speciálního gelu pro selektivní aplikaci, vám nabízí vhodný univerzální balíček s přírodním olejem z čajovníku, který účinně čistí intimin partie, aniž by narušil křehkou rovnováhu přirozených bakterií.

Sada proti intimnímu zápachu
3 produkty pro intimní hygienu, které zabraňují tělesnému zápachu a svědění v intimní oblasti.
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 879,00 Kč
Sada proti intimnímu zápachu - 3 produkty pro intimní hygienu, které zabraňují tělesnému zápachu a svědění v intimní oblasti.