Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Mnoho mužů dává přednost intimnímu holení

Nejen ženy se rozhodly odstranit své ochlupení. Stále více mužů - zejména mladých mužů - také dává přednost odstranění ochlupení. Nejsou to jen záda, hrudník a nohy.

Stále více mužů se rozhoduje pro holení pubického ochlupení, úpravu a intimní péči.

Mnoho mužů se dokonce rozhoduje pro úplné oholení všech chloupků.

Holení může často způsobit červené hrbolky, lokální svědění a celkové podráždění pokožky. To se projevuje zejména v oblasti dolních končetin, kde je pokožka mimořádně jemná, citlivá a tenká.

Pokud se chcete vyhnout červeným hrbolkům a svědění pokožky, vyplatí se přečíst si našeho stručného průvodce intimním holením.

Přečtěte si o technologii holení, používejte správné nástroje a najděte zklidňující produkty pro intimní depilaci, které pečují o pokožku před holením i po něm.

Balzám po holení proti červeným pupínkům
Balzám po holení proti vyrážce po holení a zarůstání chloupků
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 279,00 Kč
Výprodejová cena Od 279,00 Kč Běžná cena
Balzám po holení proti červeným pupínkům - Balzám po holení proti vyrážce po holení a zarůstání chloupků
Gel na holení proti pupínkům
Gel na holení proti červeným pupínkům a zarůstání chloupků
+15.000 recenzí
Běžná cena 299,00 Kč
Výprodejová cena 299,00 Kč Běžná cena
Gel na holení proti pupínkům - Gel na holení proti červeným pupínkům a zarůstání chloupků

Výhody a nevýhody intimního holení pro muže

Současné kosmetické a módní trendy říkají ne ochlupení genitálií. Pokud tedy chcete být módní, nebo pokud prostě jen dáváte přednost tomu, abyste byli dole bez chloupků, vyrazte se zastřihovačem nebo holicím strojkem!

Obecně platí, že intimní holení je o módě, osobních preferencích a potěšení. Kromě toho se nemusíte holit čistě z hygienických důvodů. Své dolní končetiny můžete snadno udržovat v čistotě i s chloupky.

Pro muže jsou typickými nevýhodami intimního holení problémy jako podrážděná pokožka, červené hrbolky, pálení, svědění, zarůstání chloupků a záněty vlasových folikulů.

Ne všichni muži budou mít po intimním holení kožní problémy, ale mnozí ano. Naštěstí můžete udělat mnoho pro to, abyste se problémům spojeným s intimním holením vyhnuli.

Intimní holení ve skutečnosti nemá mnoho výhod, ale je to osobní volba, kterou si můžete zvolit bez ohledu na to. Jednou z výhod je, že mnoho lidí považuje za snazší udržovat své genitálie čisté, když jsou oholené.

Snadno však můžete udržovat správné hygienické návyky a zůstat čistí i s neporušeným ochlupením. Záleží především na osobních preferencích a módních trendech.

Nevýhod je více než výhod. Mezi nevýhody patří problémy s červenými hrbolky, štípáním, svěděním, zarůstáním chloupků a záněty vlasových folikulů.

Těmto problémům se můžete vyhnout správnou technikou a hlavně správnými produkty pro intimní holení.


Průvodce krok za krokem

Většina mužů, kteří si holí intimní partie, má po holení kožní problémy. Pokud jste se přesto rozhodli pro holení intimních partií - jako stále více mladých mužů - vyplatí se řídit se našimi velmi jednoduchými radami ohledně holení. Začněte tím, že se budete řídit tímto průvodcem.

Chloupky rostou rychle, takže pokud chcete být neustále zcela bez chloupků, musíte se holit přibližně každý druhý den. Vaší pokožce však občasná přestávka od holení opravdu prospěje. Zvažte možnost přestávky, kdykoli je to možné.

Jak správně si ale jako muž holit své intimní partie?

Intimní holení pro muže - jak na to

1. Udělejte si na holení čas

Především si na holení udělejte čas. Ujistěte se, že máte dobré světlo a na každém kroku po cestě dobře vidíte, co děláte.

2. Dlouhé chloupky zastřihněte nůžkami

Pokud máte velmi dlouhé ochlupení, je dobré ho před zahájením holení zastřihnout nůžkami nebo elektrickým zastřihovačem. Nebudete tak muset holit stejnou oblast několikrát, což ještě více dráždí pokožku.

3. Zjemněte a důkladně vyčistěte pokožku

Než se začnete holit, nezapomeňte pokožku změkčit a důkladně vyčistit. Můžete tak učinit pomocí vlažné vody a dobrého antibakteriálního mýdla určeného pro intimní oblasti. Než začnete, je dobré se pořádně umýt ve sprše.

4. Při holení používejte krém na holení

Někteří muži dávají při holení přednost používání pěny na holení nebo gelu na holení. To samozřejmě musíte udělat pouze v případě, že používáte holicí strojek.

5. Používejte čisté a ostré žiletky

Vždy používejte čistý holicí strojek, žiletku nebo zastřihovač, abyste se vyhnuli bakteriím a infekcím. Je také důležité, abyste používali ostré žiletky, a ne staré, napůl opotřebované holicí strojky.

6. Napínejte pokožku

Při holení dbejte na to, abyste kůži napínali. Tímto způsobem dosáhnete důkladnějšího oholení a vyhnete se pořezání.

7. Důkladně opláchněte

Po skončení intimního holení pokožku důkladně opláchněte, abyste odstranili veškeré zbytky přípravku.

8. Na závěr použijte balzám po holení

Na závěr použijte jemný a vyživující balzám po holení, který je speciálně určen pro použití na intimních místech. Vybírejte neparfémované výrobky s pečujícími a zklidňujícími přírodními složkami, jako je aloe vera nebo tea tree olej. Je důležité, abyste našli výrobek, který je pro vaši pokožku zklidňující a snesitelný.

9. Vyhněte se těsnému spodnímu prádlu

Pokud můžete, vyhněte se nošení těsného spodního prádla těsně po holení, protože může pokožku podráždit.

Pokud se vám po intimním holení často dělají drobné ranky nebo praskliny, zkuste místo toho použít krém na depilaci pro intimní použití, pokud vám to vyhovuje. Mnohé z těchto krémů budou také antiseptické.

Sada na holení intimních partii
3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 899,00 Kč
Sada na holení intimních partii  - 3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků

Intimní holení bez podráždění

Mnoho mužů má po holení na tváři červené hrbolky. Tyto červené skvrny jsou také známé jako hrboly po holení.

Pro některé muže je to něco, na co jsou velmi zvyklí. Jiní to naštěstí zažili jen jednou nebo dvakrát. Opravdu záleží na tom, jak citlivou pokožku máte a jak dobře o ni před a po holení pečujete.

Stejně jako se vám mohou objevit červené hrbolky při holení obličeje, mohou se vám tyto červené hrbolky na kůži objevit i při holení v oblasti dolních končetin. Tam dole je to stejně bolestivé a obtěžující jako na obličeji. Naštěstí můžete udělat mnoho pro to, abyste se těmto problémům při holení vyhnuli.

Zaměřte se na péči o pokožku a udržujte ji čistou a jemnou. Chcete se vyhnout tomu, aby se do vlasových folikulů dostaly bakterie, které mohou způsobit červené a zanícené hrbolky. Tyto bakterie můžete jednoduše odstranit použitím dobrého intimního mýdla nebo přípravků pro péči o intimní hygienu.

Měli byste používat jemné a vyživující přípravky na pokožku. Nezapomeňte je používat při každém holení - před i po něm.

Olej z australského čajovníku je bylinný prostředek známý pro své antibakteriální, chladivé a zklidňující účinky. Je proto velmi účinný při použití při holení.

Tea tree olej používáme v přípravcích po holení od společnosti Australian Bodycare, abyste mohli pečovat o pokožku po holení a zklidnit ji, čímž snížíte pravděpodobnost vzniku červených otlaků.

V kompletní sadě pro intimní holení od Australian Bodycare najdete vše, co potřebujete k péči o pokožku před holením i po něm.

Vyhněte se svědění po intimním holení

Mnoho mužů má po intimním holení problémy s podrážděnou pokožkou. Pociťují svědění kůže s červenými hrbolky. Je to nepříjemné a esteticky nepřitažlivé.

Často se červené hrbolky objeví krátce po holení a svědění začne, když chloupky začnou znovu růst (den nebo dva po holení).

Nejlepším prostředkem proti svědění pokožky je používání pečujících přípravků, které pokožku zklidňují - před holením, během něj i po něm. Doporučujeme zejména používat kvalitní intimní krém na holení.

Důležité je, abyste se holení věnovali pečlivě a používali na pokožku ty správné přípravky. Péče o pokožku při holení nezabere mnoho času a velmi se vyplatí.


Holicí strojek, žiletka nebo zastřihovač - který je nejlepší?

Zda při holení použijete holicí strojek, žiletku nebo zastřihovač, záleží především na vašem vkusu a preferencích. To platí pro vaše tělo i obličej.

Pokud dáváte přednost holicímu strojku, a to jak na obličej, tak na spodní partie, je důležité, abyste nepoužívali stejný strojek na obě oblasti. Je to nehygienické a hrozí, že si z jedné oblasti přenesete bakterie do druhé.

Existuje také větší riziko, že se žiletkou pořežete, než holicím strojkem nebo zastřihovačem.

Proto mnoho mužů při intimním holení raději používá holicí strojek nebo zastřihovač. Můžete si také zakoupit speciální zastřihovač chloupků na tělo, tzv. body trimmer nebo bodygroomer.

Některé ženy dávají přednost odstraňování chloupků na nohou pomocí epilátoru; elektrického strojku, který odstraňuje chloupky bez jakéhokoli nepořádku. Mohou ho používat i muži a ženy k odstraňování intimních chloupků, ale není to zcela bezbolestné.

Zda můžete epilátor používat na citlivých místech těla, záleží na vašem osobním prahu bolesti. Největší výhodou této metody je, že zůstanete bez chloupků déle.

V každém případě dbejte na to, abyste používali čistý epilátor s čistým ostřím, aby nedošlo k zanesení bakterií do vašeho těla. A vždy nezapomeňte pečovat o pokožku, aby byla čistá a hydratovaná - před holením, během něj i po něm.

Péčí o své tělo se snadno vyhnete červeným otlakům a svědění při intimním holení.

Sada na holení intimních partii
3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 899,00 Kč
Sada na holení intimních partii  - 3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků