Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je to vlasová kúra?

Vlasová kúra jsou přípravky péče o vlasy určené k hloubkové hydrataci a opravě poškozených vlasů a zároveň k výživě podrážděné pokožky hlavy. Stejně jako tělové mléko hydratuje pokožku, vlasová kúra dělá totéž pro vlasy. Jinými slovy, je to jako hydratační krém pro Vaí pleť.

Protože stejně jako potřebujete hydrataci, abyste si udrželi hezkou, jemnou a pružnou pokožku, potřebujete hydrataci i k tomu, abyste si udrželi hebké vlasy. Vlasová kúra proniká hluboko do vlasů a hloubkově je hydratuje a obnovuje. To je víc, než dokáže šampon nebo kondicionér.

Vlasová kúra obvykle obsahuje velké množství vyživujících složek, jako jsou vyživující a hydratační oleje. Na trhu existují různé vlasové kúry, a zatímco některé jsou vhodné zejména pro suché a krepaté vlasy, jiné jsou vhodné zejména pro poškozené a zničené vlasy.


Jaké jsou důvody potřeby vlasové kúry?

Proč potřebujete vlasovou kúru? Důvodů může být několik.

Nadměrné používání stylingových přípravků

Používáte k dosažení dokonalého účesu mnoho různých produktů? A rádi si vlasy vysoušíte fénem a dokonale upravujete žehličkou nebo kulmou? Stylingové přípravky jsou pro vaše vlasy náročné. Mnoho výrobků je opotřebovává, vysušuje a poškozuje, a proto je třeba o vaše vlasy pečovat pomocí vlasové kúry.

Chemické ošetření

Pokud chcete jinou barvu vlasů, než je vaše přirozená, jedinou možností je obarvit si je. Barvení vlasů je chemická úprava vlasů, stejně jako trvalá, pokud chcete mít vlasy vlnité nebo kudrnaté.

Chemické ošetření může vlasy vysušit, protože otevírá vlasovou kutikulu, což umožňuje barvě na vlasy proniknout do kůry a vlasové kutikuly a změnit barvu nebo strukturu. Úprava zároveň ovlivňuje přirozenou rovnováhu oleje a pH vlasů, proto vlasy potřebují vlasovou kúru, která chrání a obnovuje přirozenou rovnováhu vlasů.

Vítr a povětrnostní podmínky

Dalším důvodem, proč vaše vlasy potřebují ošetření, může být vítr a počasí. Zejména dánské počasí v zimě může být pro vlasy tvrdým oříškem. Je to částečně proto, že vlasy jsou vystaveny velkým výkyvům teplot, když jste venku v chladu a pak se přesunete dovnitř do teplejšího prostředí. Vítr a počasí ovlivňují vlasy tím, že je vyčerpávají a vysušují, čímž ztrácejí svou přirozenou rovnováhu vlhkosti.

To platí nejen pro zimní, ale i pro letní počasí, kdy sluneční paprsky mohou být pro vlasy náročné. To také znamená, že vlasy potřebují ošetření, které obnoví jejich přirozenou rovnováhu vlhkosti.

Genetické faktory

Možná máte od přírody typ vlasů, který je náchylný k suchému krepatění. Pokud máte kudrnaté vlasy, struktura vašich vlasů bude náchylnější k vysušování.

Zde vstupuje do hry genetika. Pokud má vaše maminka i tatínek suché vlasy, existuje také větší riziko, že vy sami budete potřebovat zvýšenou péči při úpravě vlasů.

Kdo potřebuje ošetření vlasů nejčastěji?

Muži i ženy mohou potřebovat ošetření vlasů. Pokud však trávíte hodně času venku, kde vítr a počasí mohou vlasy opravdu vysušit, můžete vlasovou kúru potřebovat více.

Totéž platí pro ty, kteří mají dědičnou predispozici k suchým, kudrnatým vlasům, kdy struktura vlasů způsobuje, že jsou vlasy sušší. Pokud také používáte hodně vlasových přípravků, budete obvykle potřebovat další hydrataci z vlasové kúry.


Proč je vlasová kúra pro vaše vlasy prospěšná

Jinými slovy, vlasová kúra je určena k výživě vlasů a vlasové pokožky. Od ostatních přípravků pro péči o vlasy se liší tím, že je to jediný přípravek, který dokáže vlasy hydratovat a opravit až do samého základu.

Protože zatímco šampon vlasy otevře, aby je zbavil mastnoty a nečistot, kondicionér je opět zapečetí, aby minimalizoval opotřebení vlasů. Proto je kondicionér také určen k tomu, aby se na vlasy aplikoval poté, co šampon prameny vlasů otevřel. Tímto způsobem pronikne hluboko do vlasů a využije své hydratační a regenerační vlastnosti.

Jádro vlasu je strukturováno podobně jako vlákno DNA. Uvnitř vlasu se nacházejí sirné můstky, díky nimž jsou vlasy silné a zdravé. Různé příčiny, jako jsou přírodní živly, nevhodné vlasové přípravky, chemická ošetření a další faktory, však mohou sirné můstky narušit, a tím oslabit zdraví vlasů. Vlasová kúra obnovuje a opravuje sirné můstky a navrací vlasům sílu a zdravý lesk. To znamená, že prameny vlasů jsou silnější, a proto méně náchylné k lámání a třepení konečků.


Jaká je léčba suchých a poškozených vlasů?

Nejlepším lékem na suché vlasy je kvalitní vlasová kúra, která proniká do vlasů a hloubkově je regeneruje. Pokud trpíte porézními a suchými vlasy s podrážděnou pokožkou hlavy, může kondicionér Hair Care fungovat jako vlasová kúra pro suché a poškozené vlasy.

Poskytuje péči s Tea Tree olejem a provitamínem B5, který hloubkově vyživuje vlasy i pokožku hlavy. Přírodní složka Tea Tree olej má jedinečné antiseptické vlastnosti, které účinně bojují proti bakteriím a pomáhají udržovat pokožku hlavy a vlasy zdravé a svěží a zároveň zabraňují tvorbě lupů.

Vlasy jsou hloubkově vyživené, opravené a chráněné a rovnováha vlhkosti je obnovena díky panthenolu a provitaminu B5. Vlasy jsou také lesklé a snadno se rozčesávají, protože jsou doplněny vyživujícími oleji získanými z bambuckého másla, které zjemňuje vlasy i pokožku hlavy.

Díky výtažkům z tasmánského pepře, které zklidňují a uklidňují podrážděnou pokožku hlavy, poskytuje vlasová péče účinnou péči vlasům i pokožce hlavy.

Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy
Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 999,00 Kč
Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy - Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení

Jak nejlépe používat Hair Care?

Před použitím Hair Care byste si měli vlasy očistit jemným šamponem. Například Hair Clean od Australian Bodycare. Tím se vlasy otevřou, aby do nich mohly proniknout vyživující složky z Hair Care a vyživit je. Zároveň uzavře vlhkost a vytvoří na pramenech vlasů ochranný film. Přípravek naneste na vlhké vlasy a nechte jej několik minut působit, aby mohl působit jako skutečná vlasová kúra.

Kondicionér důkladně opláchněte velkým množstvím vody. Je dobré použít studenou vodu, protože pomáhá uzavřít vlasové folikuly a účinně uzavřít vlhkost ve vlasových pramenech. Kondicionér Hair Care lze díky jeho jemným a přírodním složkám používat pro všechny typy vlasů a pro každého člena vaší rodiny.

Jak často byste měli používat vlasovou kúru?

Můžete ji používat denně, ale nemusí to být nutné. Možná vaše vlasy potřebují zvýšenou péči, možná potřebují méně péče. Je to zcela individuální.

Proto vám možná bude stačit, když ji použijete při každém druhém mytí vlasů, nebo párkrát týdně. Klidně však můžete vlasovou kúru používat i denně, pokud vaše vlasy potřebují extra péči.

Jaké ošetření vlasů je nejlepší?

Které ošetření vlasů je nejlepší? Je to vlastně docela jednoduché. Nejlepší vlasová kúra je ta, která vyhovuje vašim vlasům. Proto je důležité podívat se na to, jak jednotlivé vlasové kúry pečují o vaše vlasy.

Například pokud máte kudrnaté vlasy, je důležité najít vlasovou kúru, která jim dodá hodně vlhkosti, protože kudrnaté vlasy jsou často suché. Na druhou stranu, pokud jsou vaše vlasy barvené, mohou být v důsledku chemického ošetření poškozené, a pak je důležité, abyste také našli vlasovou kúru, která jim poskytne dostatečnou péči. V takovém případě je výhodné použít vlasovou kúru s proteiny, protože ta vlasy dobře opravuje a obnovuje.

Pokud máte pochybnosti o tom, jaká vlasová kúra by byla pro vaše vlasy nejvhodnější, můžete vždy požádat o radu svého kadeřníka.

Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy
Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 999,00 Kč
Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy - Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení

Vyrobte si domácí vlasovou kúru

Některá ošetření vlasů mohou být nákladná. Ve skutečnosti si můžete vyrobit i vlastní domácí vlasovou kúru. Ale jak přesně to udělat?

Pečující a zjemňující ošetření vlasů

Pivo a vejce ve vlasech? Možná to nezní jako nejlepší léčba vlasů. Ale podle kadeřníka celebrit Dennise Knudsena to přesně tak je.

K ošetření potřebujete 1 vaječný žloutek a ½ půllitru piva. Žloutek rozšlehejte v misce - bez bílku. Žloutek zalijte polovinou piva a společně vyšlehejte do pěny. Pěnu naneste na vlasy a nechte ji působit 15 minut. Poté je důkladně opláchněte.

Hydratační ošetření vlasů

Suchým vlasům může med a olivový olej vrátit vlhkost. Dennis Knudsen tuto kúru doporučuje, pokud máte velmi suché vlasy. Smíchejte med a olivový olej v poměru 1:1 a naneste na vlasy. Nechte kúru na vlasech působit asi 15 minut a důkladně opláchněte vodou. Pokud máte velmi jemné vlasy, použijte v domácí vlasové kúře menší množství oleje, aby vlasy příliš nezatížil.


Prevence suchých vlasů a pokožky hlavy

Abyste předešli suchým vlasům a pokožce hlavy, můžete sami podniknout řadu aktivních kroků:

  • Denně nebo několikrát týdně používejte vyživující vlasovou kúru.
  • Snižte spotřebu vlasových přípravků.
  • Zvyšte příjem dobrých mastných kyselin. Losos, mandle a avokádo jsou jich plné.
  • Užívejte doplňky stravy - nejlépe vitamíny skupiny B a omega 3, pokud jich nemáte dostatek ve stravě.

Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy
Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 999,00 Kč
Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy - Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení

FAQ na téma vlasové kúry


Co je to vlasová kúra?

Vlasová kúra je přípravek pro péči o vlasy, který obnovuje a hydratuje suché a/nebo poškozené vlasy. Vlasová kúra obsahuje vyživující složky, jako jsou proteiny a oleje, které mají za cíl obnovit a hydratovat vlasy. Vlasová kúra funguje stejně jako tělové mléko na pokožku.


Jak funguje vlasová kúra?

Vlasová kúra působí tak, že proniká hluboko do jádra vlasu. Zde hloubkově hydratuje a opravuje vlasy. Vlasy obsahují sirné můstky, které jsou nezbytné pro zdravé a silné vlasy. Pokud se použijí, vlasy budou suché a poškozené. Vlasová kúra působí na obnovu sirných můstků, takže vlasy jsou opět zdravé, jemné a pružné.


Proč potřebujete vlasovou kúra?

Existuje několik důvodů, proč je nutné používat vlasovou kúru. Za prvé, suché a porézní vlasy mohou být způsobeny přírodními vlivy, zejména velkými výkyvy teplot v zimě a vysušujícími UV paprsky v létě, nadměrným používáním stylingových přípravků, chemickým ošetřením, ale i typem vlasů a genetikou.


Jak na vlasovou kúru?

Aplikujte přípravek na vlhké vlasy a nechte ji působit alespoň několik minut - raději déle. Nejlépe po použití šamponu, který vlasy otevře, aby kúra mohla proniknout do vlasových vláken. Kondicionér prameny vlasů opět uzavře a utěsní, proto je nejlepší vlasovou kúru používat mezi šamponem a kondicionérem. Pokud potřebujete extra intenzivní péči, můžete vlasovou kúru použít i přes noc. Aplikujte kúru na vlasy a zabalte vlasy do igelitového sáčku, aby se udrželo teplo, prameny vlasů se otevřou a přípravek může do vlasů skutečně proniknout.


Jak často byste měli používat vlasovou kúru?

Je zcela individuální, jak často potřebujete ošetření vlasů. Zatímco někteří lidé ji potřebují několikrát týdně, jiní ji mohou potřebovat jednou týdně nebo jednou za dva týdny. Proto neexistuje jednoznačná odpověď na otázku, jak často byste měli vlasovou kúru používat, kromě případů, kdy vaše vlasy potřebují zvláštní péči. To zcela závisí na stavu vašich vlasů.


Jak dlouho trvá ošetření vlasů vlasovou kúrou?

Doba trvání účinku vlasové kúry se u jednotlivých osob značně liší. Zatímco někteří lidé mohou potřebovat používat vlasovou kúru často, jiní ji nemusí potřebovat tak často, protože jejich vlasy si dobře uchovávají péči, kterou jim kúra poskytla.

Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy
Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 999,00 Kč
Sada přípravků na vlasy a pokožku hlavy - Vše, co potřebujete na suchou pokožku hlavy nebo proti lupům, v jednom balení