Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Identifikace vši

Vši jsou velmi malé, mají bílou nebo šedohnědou barvu a žijí na pokožce hlavy. I když jsou neškodné, mohou způsobit nepohodlí, podráždění a frustraci, pokud nebudou včas zahubeny.

Tento stav je považován za nakažlivý. Vši můžete získat následujícími způsoby;

  • Dotýkáte se něčí hlavy, jejíž pokožka je zamořená
  • Sdílením osobních předmětů na úpravu vlasů, jako je hřeben, s někým, kdo má vši
  • Sdílením čalouněného nábytku, ložního prádla a klobouků s nakaženým.

Typicky budou mít děti předškolního věku nebo na základní škole vyšší riziko vzniku vší, protože mají tendenci hrát si těsně vedle sebe.

Toto zvýšené riziko se vztahuje i na jejich rodinné příslušníky a na ty, kteří pracují ve školách nebo zařízeních s malými dětmi.

Může být obtížné zjistit, kdy máte vy nebo dítě vši, protože jediným spolehlivým způsobem, jak diagnostikovat zamoření, je vidět že Vám něco leze ve vlasech.

Hnidy, které jsou vejci vší, lze snadno splést s lupy - jediný rozdíl je, že hnidy nelze odstranit kartáčováním.  

Mezi příznaky vší na hlavě obvykle patří extrémní svědění na pokožce hlavy, pocit, že se vám po pokožce hlavy něco plazí a v některých případech se na pokožce hlavy tvoří vředy a strupy v důsledku svědění.

Vši se musí krmit lidskou krví v průměru přibližně každých pět hodin a jejich kousnutí, sliny a trus mohou způsobit, že pokožka hlavy bude svědit.

Přečtěte si více O :  Jak se zbavit lupů


Nekupujte chemická ošetření na vši

Najdete spoustu chemických ošetření vši, některé budou dobře fungovat a také jiné, na které budou vši odolné.

Problém je v tom, že můžete riskovat své zdraví. Chemické ošetření vší se vyrábí ze silných chemikálií, které nejsou určeny k pravidelnému používání a i při krátkodobém užívání vám mohou způsobit nežádoucí účinky.

Pokud čtete tento článek, abyste zbavili Vaše dítě vší, máte pádnější důvod k použití přípravku na přírodní bázi a vyhnout se chemickému ošetření vší.

Naštěstí existuje účinné a odolné řešení pro ochranu pokožky hlavy : kondicionér a nitový hřeben.

Je to bezpečné, levné a nejjednodušší odstranění vší. Naneste na vlasy a pokožku hlavy kondicionér a hřebenem vyčešte. Opakujte 4krát během 2 týdnů. Hotovo.

Nejlepších účinků dosáhnete, když použijete náš Tea Tree Oil kondicionér a nitový hřeben.  

Toto řešení funguje na dvou úrovních. Díky kondicionéru se vaše vlasy velmi snadno rozčesávají a antibakteriální účinek oleje z čajovníku pomáhá udržovat vaši pokožku hlavy čistou. Stačí dva týdny k tomu, abyste se přirozeně zbavili vši.

Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů
Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 349,00 Kč
Výprodejová cena Od 349,00 Kč Běžná cena
Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů - Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut

Proč používat Tea Tree Oil

Bylo provedeno několik vědeckých výzkumných studií, které zjistily, že přírodní rostlinný extrakt z oleje z čajovníku má řadu příznivých vlastností.

Tea Tree olej se získává z australské rostliny Melaleuca alternifolia procesem destilace vodní párou. Tento éterický olej se používá již po staletí pro své antiseptické účinky.

Ve skutečnosti je Tea Tree olej aktivní složkou mnoha kosmetických produktů péče o pleť, které se dnes nacházejí na komerčních trzích, protože mnoho lidí jej preferuje jako přirozenou alternativu k agresivním chemikáliím, které se nacházejí v léčivých přípravcích a jiných produktech péče o pleť.

Příkladem je náš Tea Tree Oil kondicionér, který je extrémně účinný v kombinaci s nitovým hřebenem.

Vysoce kvalitní Tea Tree Oil, který používáme, je vyroben z éterického oleje z australského původu a je čirým roztokem s vůní kafru. Samotný produkt je mírný, dermatologicky testovaný (ideální pro citlivou pokožku hlavy) a bezpečný pro děti i dospělé.

Tea Tree olej je oblíbenou přísadou přípravků k léčení kožních problémů pokožky hlavy; budete však o krok napřed a použijete jej k odstraněni vši.

Tea Tree olej je velmi užitečný při léčbě příznaků podráždění, jako je zarudnutí, šupinatění a pálení kůže.

Tea Tree Oil se v Austrálii používá jako přírodní lék po celá desetiletí. Toto přírodní protijed má své dědictví.

Vědci si toho však začali všímat až s nedávnou rezistencí na antibiotika a nyní jsou zveřejněny studie prokazující výhody Tea Tree Oil. Chcete se dozvědět více? Nahlédněte sem a sem .   

Přečtěte si o: Kde si mohu koupit Tea Tree Oil?


Jak se zbavit vši

Existuje několik způsobů, jak léčit a zbavit se vši. Některé přípravky lze zakoupit v lékárnách, místním supermarketu nebo online.

Léčba je nutná pouze po diagnostikování aktivního napadení vší - to dokazuje přítomnost vši, které jsou živé a pohyblivé, nebo vajíčka, která jsou připevněna blízko pokožky hlavy a ještě se nelíhnou.

Svědění nebo důkazy o starším napadení (prázdné skořápky vajíček) nejsou důvodem k zahájení léčby.

Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů
Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 349,00 Kč
Výprodejová cena Od 349,00 Kč Běžná cena
Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů - Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut

Existují tři hlavní způsoby, jak léčit a odstraňovat vši;

1) Fyzický insekticid

Ty přicházejí ve formě gelů, krémů a sprejů, které mohou zahrnovat dimetikon, isopropylmyristát a roztok cyklomethikonu nebo izopropylalkoholový aerosol.

V současné době je každé z těchto ošetření snadno dostupné. Insekticidy fungují tak, že pokrývají vši a dusí je, což je účinná forma léčby, protože vši nejsou schopné vyvinout rezistenci vůči této metodě.

Lékaři a lékárníci jsou obvykle schopni doporučit produkty, které lze zakoupit jak bez, tak na lékařský předpis, v závislosti na tom, jaké léčby již byly provedeny.

Ačkoli medikamentózní léčba vši zabije, může trvat několik dní, než svědění úplně ustane.


2) Chemický insekticid

Ten přichází ve formě vodné kapaliny a zahrnuje malathion.

Chemické insekticidy otráví vši chemickými látkami; nicméně byla zaznamenána odolnost vši proti těmto insekticidům, proto chemické insekticidy nemusí být vždy účinné.


3) Vyčesávání

Toto je dosud nejúčinnější léčba na odstranění vší. Začněte umytím vlasů a nanesením velkého množství kondicionéru obsahujícího olej z čajovníku

Pročešte si mokré vlasy hřebenem se širokými zuby, aby se narovnaly a rozmotaly. Jakmile jsou vaše vlasy rozčesané, použijte hřeben s jemnými zuby a protáhněte jej vlasy, počínaje kořínky a až ke konečkům.

Ujistěte se, že jste při každém pročesání odstranili vši a hnidy z hřebenu opláchnutím.

Navlhčení vlasů je důležité, protože může znehybnit živé vši a usnadňuje vám tak přetahování hřebenu mezi vlasy. Zaměřte se na propracování vlasů po částech a opakujte dvakrát, abyste zajistili, že jste nezanedbali žádnou oblast.

Česání za mokra by mělo být prováděno každých pár dní po dobu nejméně dvou týdnů, aby jste zkontrolovali, jestli jste se úplně zbavili vší.

Při česání za mokra se doporučuje používat kondicionéry a šampony s Tea Tree olejem, které zklidní pokožku hlavy před podrážděním a svěděním způsobeným vši. V následující části najdete další informace o tom, jak může být olej z čajovníku prospěšný při léčbě napadení vši.

Pokud se zdá, že vši po těchto ošetřeních nevymizí, je možné, že pokyny k ošetření nebyly dodrženy správně, nebo bylo ihned po počátečním ošetření zachyceno nové zamoření.

V případě chemických insekticidů mohly být vši rezistentní vůči ošetření.

Nakonec je třeba vzít v úvahu, že původní diagnóza napadení vši byla nesprávná a za jakýmkoliv svěděním, podrážděním nebo bílými skvrnami viditelnými na pokožce hlavy je jiná příčina.


Účinky Tea Tree oleje na vši

Nadměrné škrábání pokožky hlavy, kvůli vším, může poškodit pokožku hlavy a způsobit další podráždění. Někteří lidé mohou zjistit, že jejich nadměrné škrábání vede k bakteriálním infekcím, které mohou způsobit zčervenání a citlivou pokožku.

K uklidnění pokožky hlavy může pomoci použití šamponů a kondicionérů, které obsahují Tea Tree olej nebo několik kapek éterického oleje přidaného do nosných olejů, jako je kokosový olej.

Příznaky podráždění, jako je suchost, šupinatá pokožka, zarudnutí a svědění, lze výrazně snížit pravidelným používáním Tea Trea oleje.

Je známo, že se vši rychle množí a dozrávají, a proto je obtížné se jich všech zbavit pomocí jediného ošetření.

Na základě toho doporučujeme naše Scalp Serum. Účinné a výživné ošetření suché, podrážděné pokožky hlavy postižené lupy . Používá se s nitovým hřebenem a dvojčinný antiseptický olej z čajovníku zajišťuje, že pokožka náchylná k vším je čistá a chráněná. 

Protože nadměrné škrábání může poškodit pokožku, mohou bakterie kolonizovat postiženou oblast, což vede k bakteriálním infekcím.

Někteří lidé zjistili, že použití Tea Tree oleje buď zředěného v nosných olejích, nebo v jejich obvyklém šamponu a kondicionéru pomáhá rychleji odstranit drobné infekce a podráždění.


Jak zabránit výskytu vši

Následující body vysvětlují, jak zabránit výskytu vši;

  • Češte si vlasy na mokro jednou za několik týdnů po umytí vlasů. Ujistěte se, že používáte hřeben s jemnými zuby, abyste mohli zachytit případné hnidy nebo vši.

Jakákoli veš, která je naživu a pohybuje se, je jednoznačným indikátorem napadení a měla by být v ideálním případě okamžitě odstraněna.

  • Pokud najdete veš, zkontrolujte celou rodinu. Čím dříve je napadení řešeno, tím menší je pravděpodobnost jeho závažnosti a může být z domova rychle vymýcena.
  • Pokud má vaše dítě vši, informujte o tom školu. To umožňuje škole vydat oznámení ostatním rodičům a zaměstnancům, aby odpovídajícím způsobem zkontrolovali a zacházely se svými dětmi, pokud mají také vši, což umožňuje rychlé odstranění vši a snižuje pravděpodobnost opětovného zamoření.

Není třeba bránit vašemu dítěti ve školní docházce, pokud správně a pravidelně dodržujete pokyny pro česání a ošetření vší za mokra.

  • Pokud jsou vlasy dlouhé, vlasy svažte do copu. To může znesnadnit nebo dokonce zabránit vším, aby se plazily od hlavy k hlavě.
  • Použijte šampon s Tea Tree olejem nebo do běžného šamponu přidejte kapky čistého Tea Tree oleje, abyste se postarali o vlasy a pokožku hlavy.

Zdravější pokožka hlavy a dobře vyživené vlasy by mohly hrát roli při ochraně pokožky hlavy, uklidnit jakékoli podráždění a také zlepšit celkové zdraví vašich vlasů.

Existuje několik jednoduchých způsobů, jak můžete zabránit opětovnému napadení vší:

  • Umyjte veškeré ložní prádlo a oblečení, které nedávno použil nebo nosil kdokoli v domácnosti, který má vši. Perte zejména při vysoké teplotě (kolem 60 ° C).
  • Předměty, které nelze prát, například plyšové hračky vezměte do čistírny, jinak je můžete umístit mimo dosah na 2 dny nebo do mrazničky na 1 den.
  • Vysajte koberce a čalouněný nábytek doma i v autě.
  • Namočte předměty, jako jsou hřebeny, kartáče a vlasové doplňky, do léčivého šamponu na jednu hodinu. Alternativní možností je umýt je ve velmi horké vodě.

Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů
Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 349,00 Kč
Výprodejová cena Od 349,00 Kč Běžná cena
Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů - Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut

Vši - často kladené otázky


Jak vypadají vši

Vši jsou malý hmyz, který má šedou nebo bílo-hnědou barvu. Jsou malé velikosti, téměř velké jako sezamové semínko.


Jak můžu dostat vši?

Vši mohou být zachyceny, když máte přímý kontakt s někým, kdo již má vši. Mohou být také předány, pokud sdílíte hřeben a kartáč, pokrývky hlavy nebo ložní prádlo s někým, kdo má vši.


Jak zkontrolujete vši?

Nejspolehlivější, nejjednodušší a nejlevnější metodou pro kontrolu vší na hlavě je rozčesání vlasů nitovým hřebenem a vyčesávání vší a hnid.


Jak můžete zabránit výskytu vši?

Vším můžete předcházet používáním produktů obsahujících Tea Tree olej, vyhýbáním se blízkému kontaktu s někým, kdo má vši, a sdílením hřebenu nebo ložního prádla.


Jak vypadají vajíčka od vší?

Vejce vši, známé také jako hnidy, připomínají malé bílé skvrny. Někdy lze hnidy splést s lupy; Jediným rozdílem však je, že vajíčka vší jsou pevně přilepená na vlasovou šachtu blízko pokožky hlavy, zatímco lupy padají z vlasů np. na oděv.  


Odkud se vši berou?

Vši se líhnou z vajec; vejce se vylíhnou sedm až deset dní. Vši cestují procházením od hostitele k hostiteli a nemohou skákat ani létat.


Jak dlouho mohou vši žít?

Na lidské pokožce hlavy může veš hlava přežít přibližně třicet dní. Nemohou však přežít déle než jeden den, když nejsou na lidském hostiteli.


Jaké barvy jsou vši?

Veš může vypadat bílá, šedá nebo hnědá.


Jak daleko může veš skočit?

Vši nejsou schopny skákat nebo létat, jednoduše se plazí z člověka na člověka pomocí svých drápů, aby jim pomohly chytit se za vlasy.

Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů
Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 349,00 Kč
Výprodejová cena Od 349,00 Kč Běžná cena
Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů - Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut