Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co může Tea Tree olej udělat pro vaše vlasy

Tea tree oil se  může postarat o běžné problémy s vlasy, jako jsou lupy a vypadávání vlasů , protože je to vynikající přírodní alternativa k mnoha chemikáliím, většina lidí dává přednost použití tea tree oleje jako první možnosti léčby.  

Tea tree oil je vynikající pro vaše vlasy, protože při aplikaci zředěné formy oleje na pokožku hlavy stimuluje a zvyšuje průtok krve do oblasti. To zase může zlepšit podmínky vlasových folikulů, což podporuje zdravý růst vlasů.

Jeho mnohočetné vlastnosti bojují proti bakteriím a pomáhají uvolňovat póry na pokožce hlavy, což znamená, že Tea Tree olej může čistit a posilovat pokožku hlavy a předcházet tak infekcím nebo problémům, jako jsou lupy.

Výrobky z vlasového oleje z čajovníku lze nyní najít prakticky ve všech domácnostech, zejména v domácnostech s malými dětmi nebo členy rodiny, kteří trpí citlivou pokožkou.

Tento olej je důvěryhodnou přísadou, kterou lze najít v mnoha výrobcích pro péči o vlasy, včetně šamponů , kondicionérů a léků proti lupům, vypadávání vlasů, vším a infekcím, které se mohou objevit na pokožce hlavy.    

Šampon proti lupům s Tea Tree olejem
Šampon pro každodenní péči o svědící a šupinatou vlasovou pokožku, se sklony k pupínkům a lupům
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 299,00 Kč
Výprodejová cena Od 299,00 Kč Běžná cena
Šampon proti lupům s Tea Tree olejem - Šampon pro každodenní péči o svědící a šupinatou vlasovou pokožku, se sklony k pupínkům a lupům

Tea Tree Oil si získal celosvětové uznání

Původně se před více než sto lety v Austrálii používal čajovníkový olej k antiseptickým účelům. V posledních několika desetiletích si však tento přírodní léčivý olej získal celosvětové uznání pro své příznivé vlastnosti.

Existuje řada dobře zdokumentovaných důkazů založených na výzkumu, které ukazují, že Tea Tree oil není účinný jen pro vaši pokožku, ale také pro vaše vlasy.

Tea Tree oil se primárně nanáší ve zředěné formě; nikdy by neměl být konzumován. Pokud se chystáte nanášet jej přímo na vlasy, vyhledejte si čerstvý Tea Tree oil, protože se jedná o nejčistší olej, u kterého je méně pravděpodobné, že způsobí alergické reakce, na rozdíl od oxidovaného oleje z čajovníku.

Před použitím doporučujeme 24hodinový test na vnitřní straně paže nebo za uchem. Pokud dojde k jakékoli nežádoucí reakci - pálení, vyrážce nebo zarudnutí, pak byste se měli vyhnout používání produktu. Přečtěte si prosím náš informační leták.


Jak používat olej z čajovníku

Sestavili jsme následující metody začlenění oleje z čajovníku do vaší obvyklé rutinové péče o vlasy, abyste mohli pravidelně těžit z výhod tohoto přírodního léčivého oleje;

Smíchaný s nosným olejem pro masáž pokožky hlavy;

  1. Smíchejte jednu lžíci organického kokosového oleje s deseti kapkami oleje z čajovníku v malé misce  
  2. Naneste směs na pokožku hlavy a vmasírujte do kořínků po dobu deseti minut - nezapomeňte se zaměřit na oblasti, které považujete za suché nebo svědící.
  3. Nechte směs minimálně deset minut působit, můžete nechat působit i přes noc pro intenzivnější hydrataci a ošetření
  4. Důkladně umyjte vlasy a pokožku hlavy běžným šamponem
  5. Tento postup opakujte jednou týdně, pro zlepšení stavu vlasů a výsledky

Jako součást vaší pravidelné rutiny pro zdravější vlasy;

  1. Přidejte jednu kapku oleje z čajovníku do 30 ml šamponu přímo do lahvičky se šamponem
  2. Lahvičkou protřepejte, aby se vše promíchalo
  3. Používejte šampon k běžnému mytí vlasů, abyste viděli výsledky

Jako přípravek před mytím vlasů při kožním onemocnění;

  1. Přidejte pět až sedm kapek oleje z čajovníku do jednoho šálku vody
  2. Nalijte tuto směs do prázdné lahve s rozprašovačem
  3. Nastříkejte zředěnou směs na pokožku hlavy alespoň 20 minut před sprchováním a zaměřte se na problémové oblasti
  4. Důkladně umyjte šamponem
  5. Opakujte pravidelně, abyste viděli zlepšení svého stavu

Pamatujte, že Tea Tree Oil by se nikdy neměl nanášet přímo na pokožku, protože je velmi silný. Při přímé aplikaci oleje můžete riskovat zánět oblasti nebo alergickou reakci, která může zhoršit jakýkoliv stav, který se snažíte napravit.

Video: Jak používat olej z čajovníku od Australian Bodycare pro vaše vlasy - krok za krokem


Mezi hlavní známé výhody používání Tea Tree oleje na vlasy patří;

Mytí vlasů a pokožky hlavy

Tea Tree Oil má přirozené terapeutické vlastnosti, díky nimž je vynikající volbou pro čištění vlasů. Pravidelné používání malého množství tohoto oleje může zabránit hromadění chemikálií, olejů a odumřelých buněk, což znamená, že vlasy a pokožka hlavy zůstávají zdravé a hydratované.

To zase pomáhá vlasům růst normálním zdravým tempem a zabraňuje jejich vypadávání a maštění. 

Další výhodou je, že olej z čajovníku je zcela přirozený, nepoškozuje ani nevysušuje vlasy.

Zdravý růst vlasů

Tea Tree Oil může podporovat zdravý růstový cyklus vlasů, protože uvolňuje ucpané vlasové folikuly a jeho stimulační účinek zlepšuje průtok krve do oblasti, což znamená, že vlasové kořínky jsou lépe vyživovány. Pokud chcete podpořit růst vlasů, čajovníkový olej funguje nejlépe, když se ředí jinými nosnými oleji, jako je kokosový, jojobový nebo ricinový olej.

Antibakteriální, antimikrobiální a antiseptické vlastnosti oleje z čajovníku prospívají pokožce hlavy, protože tento olej účinně řeší problémy spojené s vlasy. Při pravidelném používání oleje jsou všechny mikroby, které inhibují růst vlasů, usmrceny a pokožka hlavy je chráněna před infekcemi.

Výsledkem je, že vlasové kořínky jsou nyní lépe vyživovány a chráněny a podporují zdravý růst vlasů.

Vylepšené zdraví pokožky hlavy

Tea Tree Oil může vyživovat pokožku hlavy a vlasy, čímž zlepšuje zdraví pokožky hlavy. Díky čistícím vlastnostem éterického oleje, může odblokovat póry a usnadnit zvýšení přísunu kyslíku a živin do vlasových folikulů.

Příznivé mikrobiální bojové vlastnosti oleje z čajovníku mohou pomoci při léčbě kožních stavů, jako je suchá pokožka hlavy. Olej z čajovníku může dokonce zabránit a vyřešit zarůstající chloupky ; namočení oleje z čajovníku může otevřít póry a uvolnit zarostlé vlasy, což snižuje zánět.   

Ke zlepšení stavu pokožky hlavy můžete použít specializované produkty, jako jsou šampony z Tea Tree olejem.

Šampon proti lupům s Tea Tree olejem
Šampon pro každodenní péči o svědící a šupinatou vlasovou pokožku, se sklony k pupínkům a lupům
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 299,00 Kč
Výprodejová cena Od 299,00 Kč Běžná cena
Šampon proti lupům s Tea Tree olejem - Šampon pro každodenní péči o svědící a šupinatou vlasovou pokožku, se sklony k pupínkům a lupům

Léčba lupů

Lupy jsou způsobeny mikrobem, který se přirozeně vyskytuje na pokožce hlavy, když se živí přírodními oleji ve pokožce hlavy, vytváří vedlejší produkt známý jako kyselina olejová. Pokud je vaše pokožka hlavy citlivá na přítomnost této kyseliny, reaguje podrážděním a zánětem, což vede ke zvýšenému vylučování kožních buněk, aby se pokožka zbavila dráždivé látky.

To vede k svědění, zarudnutí pokožky hlavy a typickým příznakům viditelných bílých vloček odumřelých kožních buněk. Antimikrobiální vlastnosti oleje z čajovníku se zaměřují na mikroby, které způsobují toto zvýšené vylučování kožních buněk a pomáhají při léčbě lupů

Můžete nanést několik kapek oleje z čajovníku do svého běžného šamponu nebo do šamponů proti lupům. 

V opačném případě může být olej z čajovníku smíchán s nosnými oleji, vmasírován na pokožku hlavy a ponechán přes noc k ošetření suché pokožky a svědění spojeného s lupy, ráno jej důkladně omyjte.

Vlasové sérum proti lupům a suché pokožce hlavy
Čistící sérum pro svědivou pokožku hlavy, mastné vlasy a podráždění
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 399,00 Kč
Výprodejová cena Od 399,00 Kč Běžná cena
Vlasové sérum proti lupům a suché pokožce hlavy