Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Když pokožka rukou vyschne, zmizí přirozená bariéra, která vás jinak chrání před vnější vlhkostí. Suché ruce jsou mimořádně zranitelné nejen tehdy, když jdete ven za deště, sněhu nebo když si je často myjete.

V horším případě můžete skončit s pálícími červenými a popraskanými rukami.


3 dobré tipy, jak se vyhnout suchým a popraskaným rukám

Abyste se vyhnuli suchým rukám, můžete se řídit těmito třemi radami. Pak ochráníte své ruce před zarudnutím, drsností a popraskáním.

  1. Začněte důkladným peelingem rukou  - Body Scrub
  2. Poté použijte jemné mýdlo bez parfemace - Hand Wash
  3. Poté použijte kvalitní hydratační krém na ruce - Hand Cream.

Výsledky po 2 týdnech používání krému na ruce

tørre sprukne haender foer og efter tørre sprukne haender foer og efter


Trpím ekzémem?

Pokud již nějakou dobu používáte kvalitní krém s vysokým obsahem tuku na ruce, ale přesto máte suchou pokožku a ruce vás svědí, může být problém více než v nedostatku hydratace v pokožce. Možná trpíte ekzémem. Pak je nejlepší navštívit lékaře a nechat si ruce vyšetřit.

Proč mám suchou kůži na rukou?

Suchá pokožka znamená, že ve vrchní vrstvě kůže, která se nazývá epidermis, není dostatek vody.

Suchá kůže na rukou se může objevovat kratší nebo delší dobu. Může to být vážné, tak že kůže na rukou zčervená a popraská.

Ruce vás také mohou začít svědit, když pokožka postrádá vlhkost. Problém můžete vyřešit každodenní péčí o pokožku pomocí kvalitního krému, který jí hydratuje - nejlépe několikrát denně, a to zejména po umytí rukou.


Co mohu dělat se suchýma rukama?

Suchou pokožku rukou je důležité hydratovat. Můžete to udělat pomocí bohatého, výživného a hydratačního krému. Dále můžete zkontrolovat složení mýdel a čisticích přípravků, které používáte. Možná můžete přejít na jemnější a k pokožce šetrnější výrobky.


Co je nejčastější příčinou suché kůže na rukou?

Suchou pokožku rukou může způsobit mnoho věcí. Suchou kůží na rukou jsou ohroženi zejména starší lidé a osoby trpící astmatem, ekzémy nebo alergiemi. Totéž platí, pokud si často myjete ruce, například v souvislosti s prací. Důležitou roli hraje také počasí. Vítr a chladné, zimní počasí jsou pro pokožku rukou náročné.


Může suchá kůže vést ke svědění?

Suchá kůže na rukou obvykle svědí. A škrábání kůže není dobré. Z dlouhodobého hlediska to může způsobit, že kůže zesílí a ztmavne. Je proto důležité zmírnit svědění suché kůže na rukou. Problém se sám od sebe nevyřeší.


Co dělat, když vám mytí rukou vysušuje ruce?

Pokud si často myjete ruce, je to pro pokožku náročné. Možná máte zaměstnání, kde je to vyžadováno. Pak je důležité zvolit jemné mýdlo bez alkoholu a chemických látek. Nezapomeňte si ruce po každém mytí namazat kvalitním pečujícím krémem.

Sada na ruce proti suchým, popraskaným a svědícím dlaním
Mýdlo a krém na ruce pro suché a popraskané ruce
+15.000 recenzí
Běžná cena 699,00 Kč
Výprodejová cena 699,00 Kč Běžná cena 799,00 Kč
Sada na ruce proti suchým, popraskaným a svědícím dlaním - Mýdlo a krém na ruce pro suché a popraskané ruce

Šetrné mytí rukou

Zbavte se drsných a bolestivých rukou v zimě tím, že snížíte ztrátu přírodních olejů z pokožky. Používejte jemné mýdlo na ruce a oplachujte je vlažnou vodou - tyto dvě maličkosti mají velký význam.

Nezapomeňte si také ruce osušit, což je k pokožce mnohem šetrnější než důkladné tření froté ručníkem. Pokud můžete, použijte ihned poté pečující krém na ruce.


Chraňte si ruce při uklízení

Při úklidu je nejlepší používat rukavice pro domácí práce. Ochrání vaše ruce před vysycháním. Rukavice budou štítem proti parfémům a dalším složkám v čisticích prostředcích, které mohou být pro vaši pokožku nežádoucí.

Když se do úklidu opravdu pustíte, může být výhodou nosit pár bavlněných rukavic zevnitř, aby absorbovaly vlhkost, která přirozeně vzniká při dlouhodobém nošení gumových rukavic.


Hydratujte své ruce

Pokud máte velmi suché a popraskané ruce, můžete pro každodenní hydratační péči používat náš krém na ruce s přírodním olejem z australského čajovníku.

Krém na ruce rychle proniká do pokožky a zanechává ruce dlouhodobě hydratované, aniž by byly mastné.

Krém na ruce můžete používat také po našem přípravku Hand Wash. Jedná se o jemné, šetrné mýdlo, které účinně myje pokožku. Je antibakteriální a zabraňuje usazování bakterií na pokožce.

Sada na ruce proti suchým, popraskaným a svědícím dlaním
Mýdlo a krém na ruce pro suché a popraskané ruce
+15.000 recenzí
Běžná cena 699,00 Kč
Výprodejová cena 699,00 Kč Běžná cena 799,00 Kč
Sada na ruce proti suchým, popraskaným a svědícím dlaním - Mýdlo a krém na ruce pro suché a popraskané ruce