Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Akné na obličeji - co dělat?

Pupínky se těžko skrývají - zvláště když jsou na obličeji. Tam jsou obzvlášť obtěžující a nepříjemné. Snadno vás to může psychicky ovlivnit a může to znamenat, že se budete vyhýbat určitým situacím.

Je to škoda, a proto je dobré najít řešení. Naštěstí je také mnoho věcí, které můžete udělat sami, abyste s pupínky na obličeji - a ostatně i na zbytku těla, pokud máte problémy s pupínky i tam - bojovali a zároveň jim předcházeli.


Jak léčit pupínky na obličeji

Pupínky nezmizí samy od sebe přes noc. Pokud se jich chcete zbavit, vyžaduje to úsilí. Můžete si samozřejmě sednout a čekat, až zmizí s věkem (a u většiny lidí k tomu dojde už v pubertě). Pokud se však chcete pupínků zbavit dříve - nebo pokud patříte k těm nešťastníkům, kteří pupínky stále trpí, i když už zdaleka nejsou teenager -, vyžaduje to každodenní úsilí s těmi správnými produkty. Ale pokud se k tomu odhodláte, je také velká šance, že budete mít lepší a čistší pleť.


Proč se vám dělá akné?

Pupínky jsou hormonální. Proto se většině lidí dělají pupínky právě v pubertě. Když se v těle produkují nadbytečné hormony, vytváří se také nadbytečný maz ve vlasovém folikulu nebo mazové žláze, která se pak ucpává, protože se maz nemůže dostat na povrch kůže a dostat se ven.

Pokud se pak do mazové žlázy nebo vlasového folikulu dostanou bakterie - a tomu se dá těžko zabránit - vznikne zánět a vy máte pupínek.

Léčba pupínků - krok za krokem

Když se vám na tváři objeví velký pupínek, může být velmi lákavé si ho vymáčknout. Není to nejlepší řešení, protože riskujete poškození kůže a zanechání jizev. Pokud však pokušení neodoláte, udělejte to jemně a použijte čistý kapesník, abyste do rány nezanesli další bakterie.

ČTĚTE TAKÉ: 10 tipů, jak bojovat s nečistou pletí na obličeji

Nejlepší léčba akné je trochu dlouhodobější. Jde o to udržovat pleť čistou. Odumřelé kožní buňky, přebytečný olej, každodenní nečistoty, bakterie, veškerý make-up a vše ostatní, co může způsobit mastnou a znečištěnou pleť, je třeba každý den odstraňovat.

Výsledek po 4 týdnech používání produktů na obličej

Zde jsou kroky, které byste měli dodržovat každý den v boji proti pupínkům:

Krok 1.

Ráno a večer si pleť důkladně umyjte vlažnou vodou a dobrým mycím prostředkem, zejména na obličeji. Pleťový čistící prostředek od Australian Bodycare obsahuje tea tree olej, který bojuje proti bakteriím. Je také jemný a účinný, takže pleť vyčistí od nečistot, bakterií a všeho, co může ucpávat póry, ale bez zbytečného vysušování a drhnutí pleti.

Krok 2.

Po umytí pleti můžete pleť hloubkově vyčistit pleťovým tonikem. Opět je důležité, abyste použili přípravek, který je vhodný zejména pro pleť se sklonem k tvorbě akné. S pleťovým tonikem máte jistotu, že získáte jemný přípravek, který účinně čistí póry, zatímco obsah tea tree oleje pomáhá působit proti růstu bakterií v pórech.

Krok 3.

Na čerstvě vyčištěnou pleť obličeje a krku naneste několik kapek Blemish séra na akné a dobře ho vmasírujte. Nechte sérum proniknout do pokožky a působit - přípravek není třeba smývat.

Krok 4.

Když máte pupínky, máte tendenci pokožku příliš drhnout a čistit v naději, že pupínky zmizí. Je však pravděpodobné, že si tím pleť vysušíte, což jen způsobí, že vaše pleť bude produkovat více oleje, aby to vykompenzovala. Místo toho se ujistěte, že svou pleť hydratujete správným množstvím vlhkosti. Toho docílíte použitím jemného a výživného krému na obličej určeného speciálně pro pleť se sklonem k akné. Pleťový krém je jemný, nedráždí pokožku a působí proti bakteriím v pórech a na povrchu pokožky.

Krok 5.

Pokud potřebujete okamžitou léčbu otravného akné, které se náhle objevilo, můžete použít Spot Stick na akné. Snadno ji můžete nosit v tašce nebo v kapse. Působí proti bakteriím a zároveň vyživuje a posiluje pokožku. Hojivý účinek napomáhá rychlejšímu vyčištění pokožky.

Pokud trpíte závažným obličejovým akné a každodenní péče o pleť nepomáhá, měli byste navštívit lékaře nebo dermatologa a poradit se s ním o možnosti léčebného postupu, jako je krém, mast nebo léčba tabletami. V některých případech to může být ta správná léčba.

Velká sada intenzivní péče pro problematickou pleť
5 čisticích produktů pro mastnou pleť s pupínky a černými tečkami
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.449,00 Kč
Výprodejová cena 1.449,00 Kč Běžná cena 1.749,00 Kč
Velká sada intenzivní péče pro problematickou pleť - 5 čisticích produktů pro mastnou pleť s pupínky a černými tečkami

Jak předcházet pupínkům na obličeji

Léčba akné a prevence akné jsou do značné míry dvě strany jedné mince. Jde o to, abyste dodržovali správnou denní rutinu mytí, čištění a hydratace pleti.

Je to snadné a nezabere to více než pár minut ráno a večer. A se správnými produkty po ruce uvidíte výsledky poměrně rychle.

Každý den - ráno a večer - proto nezapomeňte pečovat o svou pleť a starat se o ni pomocí následujících postupů:

1. Umyjte si pleť vlažnou vodou a kvalitním mycím prostředkem na obličej. Může to být Mycí prostředek na obličej s obsahem antibakteriálního tea tree oleje na pupínky.

2. Poté pleť vyčistěte pleťovým tonikem. Pleťové tonikum účinně čistí póry a bojuje proti bakteriím.

3. Na čerstvě vyčištěnou pleť obličeje a krku naneste několik kapek Blemish séra na pupínky a dobře vmasírujte. Nechte sérum proniknout do pokožky a působit - přípravek není třeba smývat.

4. Hydratujte pleť dobrým pleťovým krémem, zejména na pupínky a aktózní pleť. Pleťový krém je jemný a výživný denní krém, který bojuje proti bakteriím a nedráždí pleť - kompletní nabídku pleťových krémů najdete zde.

Pokud jste ochotni každý den vynaložit trochu úsilí, můžete udělat hodně pro to, abyste se v budoucnu pupínkům na obličeji vyhnuli. Pokud trpíte pupínky na jiných místech těla, platí pro vás stejné pravidla: Pokožku je třeba umývat, čistit a hydratovat.

Pokud jde o prevenci pupínků, strava pravděpodobně nebude hrát hlavní roli. Rozhodně neexistují důkazy o tom, že by tučná a nezdravá jídla způsobovala akné. Zdravá strava a zdravý životní styl však prospívají našemu celkovému zdraví. A je známo, že stres může mít vliv na pleť, protože stres ovlivňuje hormonální rovnováhu, což může zvýšit výskyt akné.

Velká sada intenzivní péče pro problematickou pleť
5 čisticích produktů pro mastnou pleť s pupínky a černými tečkami
+15.000 recenzí
Běžná cena 1.449,00 Kč
Výprodejová cena 1.449,00 Kč Běžná cena 1.749,00 Kč
Velká sada intenzivní péče pro problematickou pleť - 5 čisticích produktů pro mastnou pleť s pupínky a černými tečkami