Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Jak se zbavit vší

Vši. Tito svědiví malí broučci jsou postrachem každého rodiče. "Ale ne, co si o tom ostatní pomyslí, copak nejsme čistotní". Není třeba se za to stydět ani se obávat.

V institucích denní péče o děti a v mimoškolních kroužcích jsou vši velmi často. Malí krvesajové mají nejlepší podmínky právě zde, kde si děti hrají a dovádějí. Vši dnes dostává mnoho dětí, mnohem více než v minulosti. Je to proto, že vši se staly odolnými vůči odvšivovacím přípravkům používaným v minulosti.

Není tedy třeba se za ně stydět, ale měli byste se vší zbavit co nejdříve.

Vši samy od sebe nezmizí - a jsou nakažlivé - proto si udělejte laskavost a začněte je co nejdříve vyčesávat. V tomto článku vám poradíme, jak vši snadno a šetrně odstranit pomocí vyčesávání a našeho účinného kondicionéru s olejem Tea Tree.

Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů
Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 349,00 Kč
Výprodejová cena Od 349,00 Kč Běžná cena
Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů - Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut

Účinné a šetrné odstranění vší pomocí hřebenu a kondicionéru

Na trhu jsou více či méně účinné chemické prostředky proti vším. Mnoho odvšivovacích přípravků již není účinných, protože si vši vytvořily rezistenci. Všechny chemické odvšivovací přípravky na trhu obsahují pesticidy, což není pro rostoucí dítě to nejlepší. Naštěstí je vyčesávání kondicionérem účinným prostředkem proti vším.

Odstranění vší pouhým vyčesáním a použitím kondicionéru je naprosto bezpečné, levné a spolehlivé. Čtyřikrát během dvou týdnů vyčesejte vši kvalitním kondicionérem a téměř zaručeně je odstraníte. Náš kondicionér s olejem Tea Tree je k vyčesávání velmi vhodný. Díky kondicionéru jsou vlasy rovné a snadno se rozčesávají a navíc je Tea Tree olej antibakteriální, a proto udržuje pokožku hlavy čistou a bezproblémovou. Několik vědeckých studií (viz zdroje níže) prokázalo příznivý účinek používání Tea Tree oleje. Takže se nebojte, pokud začnete s rozčesáváním ihned, vaše dítě a rodina budou do 2 týdnů bez vší.

Vyčesávání vší - krok za krokem

Vyčesávání znamená použití hřebenu k odstranění vší. K tomuto účelu se používá speciální hustý hřeben, který má těsně přiléhající zuby, mezi nimiž se vši zachytí. Když jsou vši vystaveny působení vody, vypnou se a pak je můžete hřebenem odstranit.

Vši se vyskytují ve třech stádiích: vajíčka, nymfy a velké vši. Při vyčesávání byste měli pokračovat po dobu 2 týdnů, aby byly odstraněny všechny vši v různých stádiích. I když jste odstranili všechny velké vši, mohou být stále přítomna vajíčka. Z nich se vylíhnou nymfy.

Vši začínají svůj život ve vajíčku, které dospělá veš naklade ke kořínku vlasu. Zde jsou velmi pevně přichyceny a nelze je odstranit. Když se veš vylíhne, je to nymfa, malá verze velké vši. Rychle vyroste do plné velikosti a velká veš hbitě prolézá vlasy pomocí 6 drápků na nohou. Velké vši sají krev z pokožky hlavy a kladou vajíčka a cyklus pokračuje. Při odstraňování vší je tedy třeba dbát na to, abyste vši zachytili ve všech stádiích.

Když máte vši, svědí vás to kvůli alergické reakci na jejich sliny. Proto můžete mít vši, i když vás nesvědí. Když máte vši poprvé, může trvat až 4 týdny, než se objeví svědění. Pokud dostanete vši podruhé, svědění je rychlejší a objeví se téměř okamžitě.

Pokud se ve vaší rodině vyskytly vši, měli by být všichni na vši vyšetřeni. Pokud byly vši nalezeny ve vaší škole nebo třídě, měli byste je pro jistotu také vyčesat a zkontrolovat.

Vši nemohou skákat ani létat. Nemohou také dlouho přežívat mimo vlasy. Proto není třeba panikařit ani čistit hlavu. Není také nutné nechávat děti doma v izolaci od jiných dětí.

Vši se přenášejí z vlasů na vlasy, takže děti s delšími vlasy jsou také náchylnější k nákaze. To znamená, že dívky mají větší pravděpodobnost výskytu vší než chlapci. Dříve se často holčičky ostříhalo na krátko, aby se zbalivy vší. Naštěstí dnes máme lepší metody!

Jak vyčesat vši

Vyčesávání vší není náročné a není drahé. Vyžaduje trochu trpělivosti, protože kontrola a vyčesání vší trvá asi 30 minut a je třeba je několikrát opakovat. Měli byste se tedy připravit na to, že tomuto úkolu věnujete celkově několik hodin.

K vyčesání budete potřebovat:

  • Hřeben
  • Kondicionér
  • Kuchyňský váleček
  • Ručník
  • Zvětšovací zrcátko
  • Sponky do vlasů/elastické pásky
  • Zábava pro děti

Hřeben

Hustý hřeben můžete zakoupit v drogerii, lékárně nebo na internetu. Hřeben může být vyroben z plastu nebo kovu. Mohou mít krátké nebo dlouhé zuby a mohou vypadat různě. Nejdůležitější je, aby zuby na hřebenu byly blízko u sebe - aby vši neproklouzly. Nejlepší vzdálenost mezi zuby je 0,2 milimetru. Pokud je hřeben vyroben z plastu, může se po použití opotřebovat, proto jej čas od času zkontrolujte. Pokud jsou zuby ohnuté, je čas koupit nový.

Existují husté hřebeny, u kterých jsou zuby extra husté. Lze je použít i k vyčesávání vajíček, ale více trhají vlasy a mohou být nepříjemné.

Kupte hřeben, který vám vyhovuje a dítěti příliš neublíží. Starší děti mohou snášet o něco tvrdší hřebeny, které tahají za vlasy o něco více.

Kondicionér

Kondicionér je stejně důležitý jako hřeben. Kondicionér používáte k tomu, aby byly vlasy hladké a rovné a vy jste jimi mohli projíždět hřebenem. S naším kondicionérem lze snadno uhladit i nepoddajné, kudrnaté vlasy.

Když se vši namočí, nemohou dýchat. Proto sedí velmi klidně a zavírají se. Kondicionér se postará o to, aby se k vlasům přichytily a nemohly se hýbat. Nyní je můžete z vlasů snadno dostat.

Náš Tea Tree olej je také antibakteriální a působí proti svědění a vším na pokožce hlavy.

Lupa a papírová utěrka

Při česání je třeba udělat dvě věci:

  1. Zkontrolujte, zda nemáte vši
  2. Odstraňte vši.

Po prohrábnutí vlasů hřebenem zkontrolujte lupou, zda nemáte vši. Stačí obyčejná lupa, která se vám válí v šuplíku. Jinak si ji můžete koupit v knihkupectví nebo podobném obchodě. Je dobré zapojit děti, které mají lepší zrak než vy a jsou nadšenými lovci vší!

Poté, co jste hřeben zkontrolovali, zda neobsahuje vši, otřete ho papírovou utěrkou. To proto, aby se vši, které jste právě odstranili, neusadily jinde ve vlasech. Takže hřeben, kontrola, utření.

Sponky do vlasů a ručník

Pokud má vaše dítě dlouhé nebo středně dlouhé vlasy, je dobré používat sponky, abyste mohli pramen vlasů rozčesat, aniž by na něj padaly další infikované vlasy. Připevněte sponky do vlasů, abyste mohli pramen vlasů izolovat. Omotejte si ručník kolem ramen, aby kondicionér a voda nekapaly.

Zábava

Učesání trvá přibližně 30 až 45 minut a pro děti to může být věčnost. Je dobré dát jim k dispozici iPad nebo časopis Kačer Donald. To je také rozptýlí, pokud je náhodou zataháte za vlasy příliš silně.


Vyčesávání v 9 krocích

  1. Navlhčete vlasy vodou a naneste kondicionér S Tea Tree olejem. Umyjte si vlasy jako obvykle. Voda způsobí, že vši uzavřou svůj dýchací systém, a pak zůstanou v klidu sedět, připravené k vytažení vaším hřebenem.
  2. Narovnejte vlasy běžným kartáčem tak, aby byly hladké a rovné. Dejte si do vlasů kondicionér, to je velmi důležité, a pak si vlasy narovnejte běžným kartáčem, aby byly hladké.
  3. Začněte vpředu a systematicky obcházejte hlavu kolem, dokud se nevrátíte na začátek. Ujistěte se, že jste pročešeli všechny vlasy a nevynechaly žádné místo. Nejjednodušší způsob, jak to udělat, je postupovat kolem hlavy kousek po kousku. Pokud máte dlouhé vlasy, použijte sponky.
  4. Jedním plynulým pohybem protáhněte hřeben od kořínků až ke konečkům. Je důležité, abyste se dostali až úplně dolů ke kořínkům vlasů. Zde se nacházejí vajíčka a nymfy. Vytáhněte hřeben plynulým, klidným pohybem přes vlasy až ke konečkům vlasů.
  5. K dosažení pokožky hlavy použijte sponky do vlasů. U dlouhých a středně dlouhých vlasů může být obtížné dosáhnout na pokožku hlavy. Používejte proto vlasové sponky, abyste vlasy oddělili.
  6. Nezapomeňte na rozparky, i zde se schovávají vši. Při rozčesávání vlasů nezapomeňte zkontrolovat rozparky. Lepší trocha práce navíc než zbytečná práce.
  7. Při každém tahu hřeben otřete do vlhké papírové utěrky. Je velmi důležité otřít hřeben do vlhkého papírového ručníku.
  8. Zkontrolujte, co jste setřeli, za dobrého světla pomocí lupy. Prohlédněte si papírovou utěrku a hřeben lupou. Jsou tam vši a jaké, nymfy nebo velké vší? Pokud tam žádné vši nejsou, buďte rádi a zkontrolujte je znovu za několik dní. Pokud tam vši jsou, pokračujte v česání.
  9. Ošetření opakujte 4krát během 2 týdnů. Protože vši mají popsaný životní cyklus - vajíčko, nymfa, velký jedinec - nemůžete si být jisti, že jste se vší zbavili, dokud po dobu 2 týdnů nenajdete žádné další vši.

S česáním přestaňte, až když:

  • Velké vši jste nevyčesávali po dobu 2 týdnů.
  • Při posledním vyčesávání jste nenašli žádné nymfy.

Sprej proti vším na vlasy a pokožku hlavy
Preventivní sprej po odstranění vší z vlasů
+15.000 recenzí
Běžná cena 349,00 Kč
Výprodejová cena 349,00 Kč Běžná cena
Sprej proti vším na vlasy a pokožku hlavy - Preventivní sprej po odstranění vší z vlasů
Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů
Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 349,00 Kč
Výprodejová cena Od 349,00 Kč Běžná cena
Přípravek na vši s Tea Tree olejem a bez insekticidů - Přípravek na vši a hnidy, který účinkuje do 15 minut

Výrobky Australian Bodycare jsou k dostání v lékárnách a v našem internetovém obchodě.

Balzám s Tea Tree olejem je mimořádně účinný při vyčesávání vší

Náš kondicionér je vyroben z esenciálních olejů z australského čajovníku, stromu, který roste pouze tam. Olej Tea Tree je čirý olej s kafrovou vůní. Naše výrobky jsou jemné a dermatologicky testované, bezpečné pro každého. Přípravky na pleť a vlasy s olejem Tea Tree jsou samy o sobě velmi oblíbené a jsou velmi účinné při vyčesávání vší.

Dřevité oleje se v místních podmínkách používají jako přírodní léčivo již mnoho let, ale v posledním desetiletí se o ně začala zajímat i věda. Řada studií potvrdila antiseptické a silné účinky oleje. Více informací o účincích Tea Tree Oil si můžete přečíst na níže uvedeném odkazu.

Zdroje:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20727129

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3480584/


Přípravek proti vším

Na trhu je mnoho přípravků proti vším. Doporučujeme 3 výrobky od společnosti Australian Bodycare. Anti Lice je odvšivovací přípravek, který na problém s vešmi působí rychle. S tímto výrobkem stačí jedno ošetření a ošetření trvá pouze 15 minut.

Anti Lice je vysoce účinný přípravek proti vším i vajíčkům. Přípravek Anti Lice působí již po jednom ošetření a je založen na dimetikonu, který vši a vajíčka fyzicky uzavře a ty pak zahynou. Anti Lice obsahuje také Tea Tree Oil, který přispívá ke zdravé pokožce hlavy. Přípravek Anti Lice neobsahuje parabeny ani insekticidy. Ideální k ošetření vší u dětí do 3 let.

Po přípravku Anti Lice doporučujeme použít šampon na oplachování vlasů a sprej na vlasy. Šampon zabraňuje výskytu vší, chrání a posiluje vlasy a snižuje riziko výskytu vší - pro celou rodinu. Sprej čistí vlasy a pokožku hlavy a zároveň vlasy změkčuje a zanechává ochranný štít.

Začněte nyní a zbavte se vší do 2 týdnů

Doufáme, že jste se o těchto malých otravných potvůrkách dozvěděli něco víc. Mít doma vši není žádná katastrofa a není třeba panikařit. Stačí, když jí věnujete pár hodin v průběhu dvou týdnů. Zapojte děti, ať se s maminkou a tatínkem stanou "lovci vší", a vyčesávání bude mnohem snazší. Nebojte se však děti "uplatit" nějakou sladkostí nebo časem stráveným na ipadu, pak to půjde všechno o něco snáz.

Přeji vám příjemnou zábavu, abyste se opět zbavili vší!

Sada proti vším s Tea Tree olejem
3 přípravky k rychlé likvidaci vší
+15.000 recenzí
Běžná cena 949,00 Kč
Výprodejová cena 949,00 Kč Běžná cena 1.049,00 Kč
Sada proti vším s Tea Tree olejem - 3 přípravky k rychlé likvidaci vší