Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Intimní holení - kdo, co a kde

Většina žen všech věkových kategorií si pravidelně holí podpaží a nohy. Mnohé - zejména mladší ženy do 40 let - se rozhodnou holit si i intimní oblasti. Některé si jednoduše upravují linii bikin, zatímco jiné se rozhodnou pro úplné oholení, kdy odstraní všechny chloupky. Oholení intimních partií, kde je pokožka velmi tenká a citlivá, může být náročné, aniž by se pokožka podráždila svědivými a červenými hrbolky.

Pokud jste si již oholili intimní partie, je možné, že v současné době trpíte podrážděním pokožky. Abyste se tomuto problému při holení v budoucnu vyhnuli, přečtěte si našeho průvodce intimním holením bez červených hrbolků a podráždění pokožky.

Zde si můžete přečíst více holení intimních partií a získat několik skvělých rad, na co je důležité při odstraňování chloupků pamatovat. Postupujte podle tohoto průvodce, abyste se mohli pohodlně oholit a vyhnuli se tak červeným hrbolkům a nepříjemnému svědění po holení.

Proč se ženy rozhodují pro holení intimních partií

Krása a módní trendy se mění z desetiletí na desetiletí - stejně jako naše vnímání ochlupení. Většina z nás je trendy ovlivněna, ať už si to přiznáme, nebo ne. Současné trendy diktují, že ideální žena má velmi málo ochlupení, a proto se mnoho žen rozhoduje holit si i intimní oblasti.

Výhody a nevýhody holení intimních partií

Výhod intimního holení ve skutečnosti není mnoho. Pro mnoho lidí je to velmi osobní volba. Jednou z klíčových výhod holení intimních oblastí je hygiena - lidé věří, že je snazší zůstat čistý a svěží bez ochlupení. Nicméně bez ohledu na to, zda ochlupení máte, nebo ne, udržení čistoty a hygieny závisí především na vašich mycích návycích a čistotě, nikoli na módních trendech.

Na druhou stranu nevýhody jsou výraznější a pociťuje je mnoho žen. Patří mezi ně příznaky, jako jsou červené hrbolky, pálení, svědění, zarůstající chloupky a zánět vlasových folikulů. Pokud nevíte, jak se těmto problémům vyhnout, budou se objevovat po každém holení i nadále.

Sada na holení intimních partii
3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 899,00 Kč
Sada na holení intimních partii  - 3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků

Intimní holení - krok za krokem

Více než polovina žen, které si holí intimní partie, se setkává s podrážděním pokožky a hrbolky. Přesto se naprostá většina mladších žen do 40 let stále rozhoduje pro pravidelné holení. Naštěstí je mnoho možností, jak podráždění omezit, pokud znáte několik jednoduchých rad pro holení citlivých oblastí. Postupujte podle tohoto průvodce krok za krokem, abyste získali náskok.

Chloupky rychle dorůstají, takže většina lidí se musí holit přibližně každý druhý den, aby zůstala zcela bez chloupků. Mějte však na paměti, že vaší pokožce prospěje, když si občas od holení odpočinete. Jak přesně postupovat při intimním holení?

Intimní holení pro ženy - jak na to

  1. Nespěchejte
    Především si při holení dejte na čas, nespěchejte. Ujistěte se, že máte dostatek světla a že při holení dobře vidíte, co děláte.
  2. Zjemněte a důkladně vyčistěte pokožku
    Před holením se ujistěte, že jste pokožku změkčili a vyčistili. Použijte vlažnou vodu a intimní mycí přípravek, který ničí bakterie způsobující červené hrbolky.
  3. V případě potřeby nejprve zastřihněte nůžkami
    Pokud máte velmi dlouhé ochlupení, je dobré ho před holením zastřihnout nůžkami, abyste nemuseli stejnou oblast holit mnohokrát.
  4. Používejte dobrý gel na holení
    Některé ženy dávají při holení přednost použití kvalitní pěny na holení nebo mýdla na holení.
  5. Používejte pouze čisté a ostré žiletky
    Vždy používejte čistou žiletku, holicí strojek nebo epilátor, abyste zabránili šíření bakterií. Je také důležité, abyste používali ostrou žiletku, a ne starou nebo tupou.
  6. Zpevnění pokožky
    Při holení se ujistěte, že jste kůži natáhli, což vám pomůže vyhnout se pořezání. Může vám to také pomoci dosáhnout těsnějšího oholení.
  7. Poté si pokožku důkladně opláchněte
    Po holení si pokožku důkladně opláchněte, abyste odstranili veškeré zbytky přípravku.
  8. Na závěr použijte zklidňující balzám
    Na závěr použijte jemný a vyživující balzám, který je speciálně určen pro použití po holení intimních partií. Vybírejte výrobky, které obsahují výživné a zklidňující přírodní složky, jako je aloe vera nebo tea tree olej. Je důležité, abyste našli produkt, který vaši pokožku zklidní.
  9. Vyhněte se těsným kalhotkám
    Vyhněte se nošení těsných kalhotek a kalhotek ze syntetického materiálu těsně po holení, protože materiál může vaši pokožku podráždit. Místo toho si raději vezměte volné bavlněné kalhotky.

Pokud máte po holení neuvěřitelně bolestivý nebo nepříjemný pocit, můžete oblast ošetřit antiseptickým prostředkem. Ty můžete zakoupit v lékárnách, drogeriích a někdy i v supermarketech.

Vyhněte se červeným hrbolkům po intimním holení

Při holení - bez ohledu na to, kde na těle nebo na obličeji - je běžné, že se krátce po něm na pokožce vytvoří červené a svědivé hrbolky. Těmto červeným hrbolkům se také říká hrbolky po holení.

Naštěstí můžete udělat mnoho pro to, abyste se těmto problémům při holení vyhnuli. Důležité je udržovat pokožku čistou a jemnou, abyste zabránili zachycení bakterií v pórech pokožky. Právě tyto bakterie vedou ke vzniku červených a zanícených hrbolků.

Nejdůležitější věcí proti červeným hrbolkům je dobrý, šetrný a pečující přípravek na holení, který můžete používat před i po holení.

Přírodní prostředek, jako je tea tree olej, je známý tím, že bojuje proti bakteriím a také chladí a zklidňuje pokožku - většina produktů péče o pleť, které obsahují tento olej, je ideální pro použití při holení. Výrobky po holení od společnosti Australian Bodycare vyživují a zklidňují pokožku a zároveň potlačují růst bakterií. Tyto výrobky tak snižují pravděpodobnost vzniku otlaků po holení. U značky Australian Bodycare najdete také kompletní sadu péče pro intimní holení se vším, co potřebujete k ošetření pokožky před i po holení.

Zmírnění svědění po intimním holení

Mnoho lidí trpí podrážděnou pokožkou po holení intimních partií. Tato podráždění obvykle představují svědění a červené hrbolky. Ty jsou nepříjemné a nepěkné.

Pokud chcete zmírnit svědění a podráždění, zaměřte se na pečlivé ošetření pokožky před, během a po holení. Množství času a peněz, které vynaložíte na zklidňující a pečující přípravky na pokožku, je opodstatněné. Je jen málo lidí, kteří si mohou oholit jakoukoli část těla, aniž by museli pokožku připravit a následně ošetřit.

Při holení netrvá dlouho, než použijete pečující přípravky na pleť, a výsledky, kterých dosáhnete, jsou mnohem hezčí. Musíte najít zklidňující a pečující produkty, které vaše pokožka po abrazivním holení snese. Většinou můžete používat jakékoli jemné produkty, které nejsou parfémované a mají chladivé, vyživující a zklidňující přírodní složky.

Vosk, žiletka nebo holící strojek - co je nejlepší?

Když si ochlupení odstraníte voskem, budete bez chloupků mnohem déle, než kdybyste si je odstranili holicím strojkem nebo žiletkou. Na druhou stranu mnoho lidí zjistilo, že depilace voskem může být pro jejich pokožku příliš tvrdá, zejména v oblastech, kde je pokožka tenká a citlivá.

Většina lidí se proto rozhoduje odstranit své intimní chloupky doma pomocí holicího strojku, epilátoru nebo žiletky.

Epilátor je elektrický strojek, který odstraňuje chloupky i s kořínky. To znamená, že po použití epilátoru zůstanete bez chloupků poměrně dlouho, ale samotný proces trvá poměrně dlouho a je také dost bolestivý. Pořízení dobrého epilátoru také není levnou záležitostí.

Většina lidí se holí žiletkou nebo holicím strojkem. Elektrický holicí strojek je sice dražší než žiletka, ale tak snadno se s ním nepořežete. Záleží na osobním vkusu, zda dáváte přednost žiletce nebo holicímu strojku. Ať už si vyberete cokoli, dbejte hlavně na čistotu, abyste zabránili šíření bakterií. Nakonec nezapomeňte udržovat pokožku čistou, jemnou a dobře hydratovanou, abyste zcela předešli červeným hrbolkům a podráždění pokožky.

Sada na holení intimních partii
3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 899,00 Kč
Sada na holení intimních partii  - 3 přípravky pro prevenci zarůstání chloupků, vyrážky po holení a pupínků