Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Možná byste si tedy měli dvakrát rozmyslet, jestli chodíte s plnovousem, plánujete si ho nechat narůst nebo se třeba líbáte s někým, kdo ho má.

Podle nové studie Manchester Metropolitan University má každý druhý muž ve vousech střevní bakterie.

Studie provedená ve spolupráci s kosmetickou společností Fragrance Direct testovala mužské vousy a zjistila, že oblíbeným návštěvníkem vousů jsou enterokoky.

Možná si myslíte, že když máte dlouhé vousy, je větší pravděpodobnost, že se do nich dostanou bakterie. Ale ve skutečnosti tomu tak není. Podle časopisu Men's Health byli pozitivní na enterokoky i muži se strništěm.

Co byste měli dělat, abyste se vyhnuli bakteriím ve vousech?

Začněte tím, že si po návštěvě toalety umyjete ruce - podle jedné studie to 60 % z nás nedělá.

Pak......

Pamatujte na správnou hygienu a pečujte o své vousy.

Nechte si vousy růst, ale nezapomeňte si je řádně umýt. V opačném případě byste mohli chodit s bakteriální bombou.

Ať už jste hipster nebo ne. Vaše vousy potřebují péči. Je obzvlášť důležité, abyste nezapomněli na dobrou péči a řádně si je umyli.

Pokud se sprchujete každý den nebo každý druhý den, jak byste měli, a myjete si také obličej a vousy, měli byste být v bezpečí před každodenním přenášením bakterií ve svých vousech.

Vousy si myjte KAŽDÝ den. Vaše vousy jsou vystaveny jídlu a pití a povětrnostním vlivům. Proto je třeba vousy mýt častěji než vlasy a nejlépe antibakteriálním šamponem, který bojuje proti bakteriím. Pak byste měli být v bezpečí před každodenním výskytem bakterií ve vousech.

Doporučujeme: Šampon na čištění vousů od Australian Bodycare obsahuje přírodní antibakteriální Tea Tree Oil. Získáte zde šampon, který bojuje proti bakteriím a čistí vaše vousy tak, aby byly vždy čisté a pěkné na pohled. Kromě toho lze šampon samozřejmě použít i do vlasů, a tak získáte šampon na mytí vlasů, který je zároveň ideální na vousy. Šampon najdete zde.

Bonusý tip:
Pokud máte problémy s pupínky a nečistou pokožkou na okraji nebo pod vousy, doporučujeme používat pleťové tonikum. Vyberte si pleťové tonikum, které je antibakteriální a nejlépe s přírodním olejem Tea Tree, který působí proti bakteriím způsobujícím pupínky a nečistou pleť.

Šampon proti lupům s Tea Tree olejem
Šampon pro každodenní péči o svědící a šupinatou vlasovou pokožku, se sklony k pupínkům a lupům
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 299,00 Kč
Výprodejová cena Od 299,00 Kč Běžná cena
Šampon proti lupům s Tea Tree olejem - Šampon pro každodenní péči o svědící a šupinatou vlasovou pokožku, se sklony k pupínkům a lupům
Pleťové tonikum s Tea Tree olejem
Hloubkově čisticí tonikum s Tea Tree olejem a bez alkoholu pro každodenní použití
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 349,00 Kč
Výprodejová cena Od 349,00 Kč Běžná cena
Pleťové tonikum s Tea Tree olejem - Hloubkově čisticí tonikum s Tea Tree olejem a bez alkoholu pro každodenní použití