Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Situaci znáte. Přijdete domů z práce nebo z rychlého běhu, sundáte si boty a po dlouhém dni si s radostí dáte nohy na stůl. Pak vám vaše tělo začne dávat najevo, které části těla byly namáhány a potřebují pozornost. Nohy vás mohou bolet poté, co byly celý den v plných  botách a byly hodně namáhané.

Pak může být koupel na nohy velmi lákavá - je příjemná a uklidňující pro bolavé nohy a je to relaxace poté, co vás sloužily po celý dlouhý den. Ve skutečnosti však tradiční dlouhá horká koupel na nohy není pro vaše nohy příliš vhodná. Důvodů je hned několik.

Voda vysušuje pokožku

Voda především neprospívá pokožce. Když je pokožka dlouhodobě vystavena teplu - a zejména horké vodě, jako je tomu při koupeli na nohy - vysušuje ji. Během dlouhé koupele na nohy voda nasákne přirozené ochranné tuky z kůže a zanechá vám suché nohy.

Pokud si koupel nohou dopřáváte kvůli změkčení ztvrdlé kůže, pak si to ještě jednou rozmyslete, než si nalijete horkou vodu do velké mísy a usadíte se do svého oblíbeného křesla. Pokud na nohy si dopřáváte ke změkčení ztvrdlé kůže na chodidlech a poté ji odstraníte pilníkem na chodidla nebo pemzou či podobnými nástroji, dlouhodobý efekt je přesně opačný, než jste zamýšleli. Jednoduše skončíte s ještě tvrdší kůží.

Důvodem, proč máte na chodidlech ztvrdlou kůži, je to, že se na chodidlech vytváří ztvrdlá kůže, která kompenzuje tlak, námahu a tření. Pravděpodobně jste si všimli, že pokud v létě často chodíte naboso, máte navíc spoustu ztvrdlé kůže. Pokaždé, když ztvrdlou kůži opilujete, vyvíjíte na nohy tlak a opotřebováváte je, takže si vytvářejí ještě více ztvrdlé kůže a reagují tak, jako by byla potřeba další ochrana.

Ztvrdlá kůže na chodidlech je tedy přirozenou reakcí na vnější tlak na chodidla. Proto je potřeba zejména snížit zatížení kůže, a ne ho zvyšovat používáním pilníku  po koupeli na nohy

Nehtům na nohou také neprospívá namáčení v horké vodě po dobu půl hodiny nebo déle, protože ztrácejí přirozené oleje, které je pomáhají udržovat zdravé.

Jak získat měkkou kůži na chodidlech

Tajemství měkkých nohou spočívá v dobrém krému, a to ve velkém množství. Můžete použít náš krém na nohy s jedinečnou kombinací účinných látek: 10% močoviny, 10% bambuckého másla a přírodního oleje Tea Tree. Ten změkčuje suchou pokožku a omezuje tvorbu nové ztvrdlé kůže.

Zároveň krém na nohy snižuje pravděpodobnost zápachu nohou díky přírodnímu Tea Tree Oil. Kontroluje bakterie, které jsou zodpovědné za tvorbu nepříjemného zápachu. Krém na nohy se používá tak, že se vmasíruje do čistých a suchých nohou, dokud se nevstřebá. Krém rychle proniká a zanechává pokožku nohou jemnou.

Nestačí vtírat krém do nohou jednou týdně nebo ještě méně. Nohy je třeba natírat bohatým výživným krémem alespoň jednou denně, nejlépe dvakrát. Krém si do nohou vetřete ráno i večer - naneste dobrou vrstvu na celé chodidlo, ale ne mezi prsty, které mohou snadno příliš zvlhnout. Tuto oblast je nejlepší udržovat zcela suchou, aby se předešlo vzniku atletické nohy.

Ráno můžete použít běžný zvláčňující a hydratační krém na nohy, abyste si nohy připravili na celodenní práci. Při večerní péči o nohy pak můžete použít přípravek na nohy a paty, který je sice lepivější, ale vyživuje vaše nohy po celou noc, zatímco spíte.

Je velmi dobré zavést si pravidelnou rutinu, každý den si nohy natírat krémem a věnovat jim zvýšenou péči. Vaše nohy se postupně stanou přitažlivějšími a minimalizujete riziko, že vám opět ztvrdne kůže.

Krém na nohy 10% urea
Vyživující krém na nohy se 100% přírodním Tea Tree olejem
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 239,00 Kč
Výprodejová cena Od 239,00 Kč Běžná cena
Krém na nohy 10% urea - Vyživující krém na nohy se 100% přírodním Tea Tree olejem

Krém na popraskané paty

Pokud máte drsné a popraskané paty, doporučujeme intenzivní péči s krémem Heel Repair. Jedná se o speciálně vyvinutý krém na popraskané paty a ztvrdlou kůži. Obsahuje Tea Tree Oil a vysoký obsah močoviny - skutečně až 25 %. To znamená, že rozpouští ztvrdlou kůži a usnadňuje její odstranění bez použití síly - po použití krému jednoduše odstraňte ztvrdlou kůži houbičkou. Tea Tree Oil zároveň chrání praskliny na patách před bakteriemi a dalším poškozením pat.

Aplikujte jej dvakrát denně na čisté a suché paty. Po ošetření prasklin na patách je důležité zabránit vzniku nových prasklin. I zde je dobré zařadit nanášení krému na paty do ranní a večerní rutiny.

Krém na paty 25% urea
Intenzivní krém na popraskané paty, ztvrdlou kůži a mozoly
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 239,00 Kč
Výprodejová cena Od 239,00 Kč Běžná cena
Krém na paty 25% urea - Intenzivní krém na popraskané paty, ztvrdlou kůži a mozoly

Domácí koupel na nohy

Pokud si chcete dopřát koupel na nohy, zde je několik rad, jak ji nejlépe provést, aniž byste si vysušili nohy.

  • Používejte vlažnou vodu.
  • Do vody přidejte několik kapek našeho čistého Tea Tree Oils.
  • Koupel nohou omezte na maximálně deset minut.
  • Nepoužívejte pilníky na nohy, pemzu ani nic podobného. Místo toho použijte houbičku.
  • Před a po koupeli na nohy použijte krém.
  • Koupelím na nohy se vyhněte, pokud máte na nohou zranění nebo popraskané paty. Koupel nohou nikdy nepodstupujte, pokud jste diabetik.
  • Nohy si důkladně osušte a osušte si je přímo mezi prsty. Nezapomeňte poté nohy dobře ošetřit, např. naším krémem na nohy.
  • Použijte olej na nehty, abyste obnovili část oleje, který vaše nehty ztratily při koupeli na nohy.

Krém na nohy 10% urea
Vyživující krém na nohy se 100% přírodním Tea Tree olejem
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 239,00 Kč
Výprodejová cena Od 239,00 Kč Běžná cena
Krém na nohy 10% urea - Vyživující krém na nohy se 100% přírodním Tea Tree olejem