Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Co je anální sex?

Anál pochází z latinského slova pro konečník, řitní otvor. Anální sex je tedy sex v oblasti kolem konečníku. Anální sex nespočívá pouze v pronikání do konečníku, ať už jazykem, penisem, robertkem nebo jinými prostředky, ale je charakterizován jakýmkoli sexuálním dotykem v okolí konečníku. Může zahrnovat také líbání, doteky, mazlení a laskání. Anální sex mohou provozovat muži i ženy.


Co můžeme cítit během análního sexu - a proč byste ho měli provozovat?

Oblast kolem otvoru konečníku je velmi citlivá, protože se jedná o oblast na těle s velkým množstvím nervových zakončení. Proto může být dotek v této oblasti nádherným pocitem. Anální sex se od vaginálního liší tím, že mužský penis je těsněji sevřen konečníkem.

Všichni muži mají také prostatu, žlázu velikosti vlašského ořechu, která se nachází v podbřišku. Když je muž sexuálně vzrušený, žláza se mírně zvětší, protože se zvýšeně prokrvuje. Z konečníku lze prostatu stimulovat - to přináší velkou rozkoš a možná i silnější orgasmus než tradiční ejakulační orgasmus.

Také ženy mohou zažít silnější orgasmus než při běžném pohlavním styku, protože je stimulován bod G v konečníku. Konečník je také blízko vagíny a klitorisu a dotyk konečníku stimuluje zadní stěnu vagíny a tkáň obklopující klitoris.


Mají ženy rády anální sex?

Mnoho mužů má rádo anální sex - možná proto, že se jim zdá zakázaný, odvážný a nemravný. Mnoho žen má anální sex také rádo. Ale zároveň je také mnoho žen, které ho nemají rády, protože se bojí, že se budou cítit špinavé a méně sexy.

Často je to způsobeno neznalostí a níže si můžete přečíst více o tom, jak se na úspěšný anální styk s partnerem připravit.


Anální sex bez bolesti - důkladná příprava na anální sex je nezbytná

Aby byl anální sex úspěšný pro obě strany, musíte se na něj s partnerem důkladně připravit. Pokud tak neučiníte, může se pro vás oba rychle stát bolestivým zážitkem. Proto můžete využít tyto tipy, jak provádět anální sex:

Hygiena análního sexu - čištění a mytí konečníku

Mnoho žen se obává, že jejich konečník není dostatečně čistý a že to povede k trapné situaci, že po analním sexu její parter vytáhne penis zašpiněný od jejich výkalů. V naprosté většině případů se však není čeho obávat. Pokud necítíte nutkání se vyprázdnit, je spodní část konečníku zcela čistá.

Pokud se stále cítíte trochu nepříjemně, osprchujte se a před aktem si místo důkladně umyjte. Čisté pozadí vám také usnadní pocit uvolněnosti při análním styku. Důkladně si umyjte okolí řitního otvoru a těsně uvnitř, abyste byli připraveni přijmout svého partnera. Používejte antibakteriální intimní mýdlo, abyste zabránili vzniku bakterií a zajistili dobrou hygienu. Tak si můžete anální sex užít bez trapných situací. Pro umytí intimní oblasti před análním sexem doporučujeme Intim Wash.

Další možností, jak se cítit zcela čistě a svěže, je výplach tlustého střeva. Nezapomeňte však, že byste klystýr neměli podstupovat příliš často. V konečníku se neusazují pouze špatné bakterie, ale také dobré bakterie, které pomáhají udržovat zdravou a přirozenou bakteriální flóru. Pokud budete výplachy provádět příliš často, způsobí to také, že sliznice konečníku bude tenčí a choulostivější.

Intimní mycí gel s Tea Tree olejem
Intimní mýdlo proti zápachu, svědění a pálení v intimní oblasti
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 299,00 Kč
Výprodejová cena Od 299,00 Kč Běžná cena
Intimní mycí gel s Tea Tree olejem - Intimní mýdlo proti zápachu, svědění a pálení v intimní oblasti

Nespěchejte

Jedním z nejdůležitějších faktorů pro skvělý a úspěšný anální sex je, že si s partnerem dáte na čas. Trpělivost je při análním sexu ctností. Pokud se chystáte do partnera proniknout, je důležité, aby byl zcela uvolněný a cítil se mimořádně vzrušený. Pokud tomu tak není, bude anální sex bolestivý.

Věnujte proto předehře dostatek času. Vzájemně se hlaďte a ujistěte se, že jste se navzájem dobře nažhavili. Pro dobrý a úspěšný anální sex je důležité, aby se svěrací sval v konečníku zcela uvolnil. Pokud se tak nestane, může se potěšení rychle změnit v bolest - funkcí svěrače je vést něco ze střeva ven, nikoli dovnitř. Je navržen tak, aby udržel stolici ve střevě, dokud nesedíte na záchodě. Sval se automaticky vypne, jakmile se do něj něco pokusí dostat.

Proto je třeba svěrač unavit a uvolnit, aby umožnil něčemu vstoupit do střeva, místo aby ho opustil. Hrajte si a pracujte se svalem prsty, dokud se nakonec neuvolní. Masírujte okolí konečníkového otvoru a seznamte jej s úkonem jemným zasunutím jednoho nebo více prstů. Trvá dlouho, než se nepoddajný sval unaví a uvolní - proto je opět důležitá trpělivost.

Pro anální sex používejte dobrý lubrikant

Další důležitou složkou análního sexu je kromě času také lubrikant. Sliznice konečníku je mimořádně tenká, takže nevylučuje sekret jako vagína. Proto anální sex vyžaduje lubrikaci - a to ve velkém množství. Nedostatek vlhkosti a lubrikace je jednou z nejčastějších příčin bolesti při análním styku.

Použijte například Intimní gel od společnosti Australian Bodycare. Gel poskytuje dostatek vlhkosti, takže vše mnohem lépe klouže. Intim Glide zároveň působí proti bakteriím, které mohou způsobovat problémy se svěděním, podrážděním nebo jinými nepříjemnými pocity v konečníku a na penisu a v jeho okolí po sexu. Gel proto také pomáhá zajistit dobrou hygienu během sexu. Aplikujte větší množství kolem konečníku a na penis.

Lubrikant na vodní bázi proti suchosti, svědění a štípání
Přírodní intimní gel proti suchosti v intimní oblasti
+15.000 recenzí
Běžná cena 299,00 Kč
Výprodejová cena 299,00 Kč Běžná cena
Lubrikant na vodní bázi proti suchosti, svědění a štípání -  Přírodní intimní gel proti suchosti v intimní oblasti

Jemný pohyb s relaxačními polohami análního sexu

Nechte penis jemně vklouznout do konečníku, aniž by muž příliš tlačil. I zde by mělo vše probíhat klidně a pomalu. Jakmile je penis jemně zasunut do konečníku, pohybujte pomalu a jemně dopředu a dozadu.

Dobré polohy pro anální sex jsou, když žena nebo muž leží na břiše nebo když se s partnerem přitisknete k sobě. Díky tomu může váš partner či partnerka ležet v klidu a uvolnit se. Pokud je na všech čtyřech nebo v jiných polohách, vyžaduje to použití svalů v nohách - a to znamená, že se stahuje svalstvo svěrače. A to značně ztěžuje požitek z aktu. S partnerem můžete experimentovat, jakmile najdete správný rytmus.

Postupujte po malých krůčcích. Pokud váš partner není připraven na pohyb, můžete také jen nehybně ležet a nechat svěrač a konečník, aby si na nový pocit zvykly. Malými krůčky se snáze dostanete do sedmého nebe.

Mytí po análním sexu

Pokud chcete s partnerem po análním sexu přejít na pravidelný vaginální styk, je důležité, abyste si předtím nezapomněli umýt. Jeden otvor po druhém. Pokud je penis muže po rektálním styku zasunut do pochvy ženy, hrozí jí riziko vaginální infekce. Důvodem jsou cizorodé bakterie a odlišné prostředí obou intimních oblastí. Pokud používáte kondom, nezapomeňte jej vyměnit, pokud přejdete z análního sexu na vaginální.

Pokud po análním sexu pohlavní styk ukončíte, je dobré ještě zajít na toaletu a vyprázdnit zbytky lubrikantu a spermatu, aby se nezměnily v infekci.

K čištění genitálií vždy používejte antibakteriální intimní mýdlo. Antibakteriální intimní mýdlo bojuje proti bakteriím a předchází tak nepříjemným problémům způsobeným análním sexem. Vyzkoušejte antibakteriální intimní mýdlo od společnosti Australian Bodycare, které obsahuje přírodní Tea Tree olej. Toto mýdlo bojuje proti bakteriím a udržuje intimní oblast zdravou a čistou. Dobrá hygiena je vždy důležitá před análním sexem i po něm.

Intimní mycí gel s Tea Tree olejem
Intimní mýdlo proti zápachu, svědění a pálení v intimní oblasti
+15.000 recenzí
Běžná cena Od 299,00 Kč
Výprodejová cena Od 299,00 Kč Běžná cena
Intimní mycí gel s Tea Tree olejem - Intimní mýdlo proti zápachu, svědění a pálení v intimní oblasti

Problémy se svěděním a podrážděním

Existuje několik důvodů, proč má mnoho lidí po sexu problémy se svěděním a podrážděním. Může to být způsobeno natržením kůže, špatnou hygienou nebo něčím jiným. Ať tak či onak, je to velmi nepříjemné a nepohodlné. Naštěstí můžete tento problém odstranit pomocí přípravku Femi daily, který jemně, ale účinně zmírňuje nepříjemné pocity v okolí konečníku - více informací najdete zde.

3 dílný intimní set pro běžné intimní problémy
3 přípravky proti vaginální suchosti, zápachu z pochvy, svědění nebo jiným intimním potížím
+15.000 recenzí
Běžná cena 799,00 Kč
Výprodejová cena 799,00 Kč Běžná cena 879,00 Kč
3 dílný intimní set pro běžné intimní problémy - 3 přípravky proti vaginální suchosti, zápachu z pochvy, svědění nebo jiným intimním potížím

Je anální sex nebezpečný?

Jedním z nebezpečí análního sexu je, že svěrač může prasknout. Pokud se však ujistíte, že svěrač dobře zahřejete, aby se zcela uvolnil, a použijete dostatek lubrikantu, žádné nebezpečí prasknutí svěrače nehrozí.

Sliznice konečníku je velmi tenká - a tudíž zranitelnější vůči napadení bakteriemi a viry. To je proto také jedna z hlavních obav při análním sexu. Je to jeden z důvodů šíření viru HPV. Tento virus může u žen způsobit rakovinu děložního čípku a při análním sexu rakovinu konečníku. Proto se doporučuje anální sex vždy provozovat s kondomem - více informací si přečtěte níže.


Nechráněný anální sex bez kondomu

Při nechráněném análním sexu bez kondomu hrozí riziko šíření viru HPV nebo nákazy virem HIV či jinými pohlavně přenosnými chorobami. A protože je sliznice konečníku obzvláště tenká a jemná, existuje o něco vyšší riziko nákazy pohlavně přenosnými chorobami, pokud máte nechráněný anální sex.

Proto může být anální sex nebezpečný, pokud se vystavujete riziku infekce. Můžete se například nakazit virem HIV, pokud se na váš penis dostane trochu krve z konečníku vašeho partnera - tedy pokud je on sám touto nemocí nakažen. Virus HIV se přenáší nejen krví, ale také spermatem a předkožkou.

Vzhledem k tomu, že sliznice konečníku je velmi tenká, znamená to, že sperma i pre-kum mohou snadno proniknout přes jemnou membránu a dostat se do krevního oběhu. A to i v případě, že na sliznici není žádná trhlina. Proto je nesmírně důležité používat při análním sexu kondom - zejména pokud jste nebyli testováni na pohlavně přenosné choroby nebo máte partnera, který testován nebyl. Je to nejúčinnější způsob, jak si anální sex užít a zároveň minimalizovat riziko nákazy pohlavně přenosnými chorobami.