Anne Thestrup Meimbresse

Ověřila Anne Thestrup Meimbresse

Klinický farmaceut, lékárna Varde

Zde si můžete prohlédnout profil Anne »
Obsah:

Léto (a komáři) jsou za rohem

Léto je často synonymem teplých a jasných večerů, které vybízejí k útulnému posezení venku. Bohužel útulná atmosféra může náhle skončit, když se vyrojí komáři a poštípou celou rodinu.

1.  Načasování je důležité

V určitých denních dobách jsou komáři obzvláště aktivní. Pokud se chcete vyhnout pokousání, dávejte si pozor, když se blíží soumrak.

V podvečer a až do východu slunce jsou komáří samičky na lovu krve, aby mohly naklást vajíčka. Komáři jsou aktivní zejména při východu a západu slunce, proto musíte být obzvláště ostražití.

2. Zakryjte si ruce a nohy

Pravděpodobně jste si uvědomili, že komáří štípance postihují zejména vaše ruce a nohy. Když ti malí hmyzáci vylezou ven, je důležité, abyste si dobře zakryli tělo.

Viditelná a exponovaná místa, jako jsou ruce a nohy, je dobré chránit dlouhými kalhotami a svetry. Pokud je vám to příjemnější, můžete se také zabalit do přikrývek. Ačkoli se nemusí zdát samozřejmé, že je třeba se v horku zabalit do oblečení, je to nezbytné, abyste zabránili malým broučkům vniknout dovnitř.

Spot Stick na kousnutí od komára
Tyčinka proti svědění a podráždění od hmyzu
+15.000 recenzí
Běžná cena 249,00 Kč
Výprodejová cena 249,00 Kč Běžná cena
Spot Stick na kousnutí od komára - Tyčinka proti svědění a podráždění od hmyzu

3. Moskytiéra je vaším přítelem v nouzi

Síť proti komárům je účinným nástrojem, jak komáry udržet na uzdě. Jak už název napovídá, síť je natažená přes vás a může zabránit komárům, aby vás kousli. Je proto dobré spát pod moskytiérou, zejména pokud cestujete do zahraničí, kde komáři mohou přenášet závažná onemocnění.

4. Moudře si vyberte místo

Nezáleží na tom, kde se rozhodnete strávit teplé večerní hodiny, pokud se chcete vyhnout tomu, abyste se druhý den ráno probudili se svědivými štípanci.

Dbejte na to, abyste neseděli na místech, kde je obzvlášť vlhko nebo třeba jezero, protože to jsou místa, kde se komáři rádi množí a kde se obecně zdržují.

5. Použijte repelent proti komárům

I když učiníte všechna potřebná opatření, je pravděpodobné, že na vás komár přistane. Naštěstí, pokud se vám stane, že vám komár zanechá svědivý pozdrav, existují přípravky, které mohou nepříjemné pocity minimalizovat. Nezapomeňte však, že si musíte uvědomit, které výrobky používáte.

+ A tip

Užitečným nástrojem je spot stick na bázi tea tree oleje od společnosti Australian Bodycare. Díky své praktické velikosti ji můžete snadno vzít všude s sebou a navíc je okamžitě zklidňující a účinná.

Spot Stick na kousnutí od komára
Tyčinka proti svědění a podráždění od hmyzu
+15.000 recenzí
Běžná cena 249,00 Kč
Výprodejová cena 249,00 Kč Běžná cena
Spot Stick na kousnutí od komára - Tyčinka proti svědění a podráždění od hmyzu